Nie wyczuł, bo mu zdjęcie niewłaściwej działki pokazali, a nie tej co trzeba. To była działka pod CPK, a ropy tam niet, więc nabywca już mówi, że nie będzie wiercił - bo po co? - i z powrotem po cenie nabycia ją odsprzeda. - Taki nominał!
Dnia 2025-10-30 o godz. 07:10 ~Smerf napisał(a): > Dnia 2025-10-28 o godz. 10:54 ~Krzysztof napisał(a): > > Czy Petrolinv będzie ponownie notowany na GPW? > > -------------- > Tak dokładnie, będzie. > Właśnie po to są procedury likwidacyjne (upadłościowe), żeby spółki ponownie wracały na GPW.
O ! to jakaś nowa praktyka, o której jeszcze nie słyszałem, masz Ty Smerfie głowę po środku ramiom, nie to co ja .
Ok. Dziękuję. Możesz rozszerzyć ten wątek jak proceduralne i procesowo to wygląda? Bo mam kilka sztuk akcji, ale nie zbywam w nadziei, że sprzedam z jakimś większym zyskiem niż notowane podczas ostatniego dnia przed wycofaniem.
Mam też quarticon i fiten (nie mylić z fintech) po kilka sztuk... Może tam też będzie powrót... Tam też są upadłości. Jedna świeża, a druga starsza (upadłość likwidacyjna)....
Dnia 2025-10-30 o godz. 22:57 ~Krzysztof napisał(a): > Mam też quarticon i fiten (nie mylić z fintech) po kilka sztuk... Może tam też będzie powrót... Tam też są upadłości. Jedna świeża, a druga starsza (upadłość likwidacyjna)....
To dobrze Krzysiu, że masz tylko po kilka sztuk tych "skarbów". Poza tym wydaje mi się, że masz też poczucie humoru... takie jakie lubię:)))
Dnia 2025-10-30 o godz. 23:51 ~Krzysztof napisał(a): > Jeśli Petrol jest w upadłości likwidacyjnej i planowany jest powrót dlaczego inne spółki nie mogą być reaktywowane?
Nie gniewaj się Krzysiu, ale pierwsze słyszę, żeby powrót petrola był planowany. Właściwie to gdzie miałem słyszeć jak informacji brak. Dobranoc
Dnia 2025-10-31 o godz. 00:16 ~Toż_to_szok napisał(a): > ale pierwsze słyszę, żeby powrót petrola był planowany. > Właściwie to gdzie miałem słyszeć jak informacji brak.
-------------- No nie możesz pierwszy raz słyszeć, bo jak sięgam pamięcią to właśnie "powrót Petrolinvest na giełdę" był naczelnym celem PAM. Sam cel chlubny ale przedstawiony, przy pomijaniu milczeniem innych realnych i kluczowych spraw, od razu wzbudzał podejrzenia manipulacją ludźmi.
Dnia 2025-11-01 o godz. 07:43 ~Smerf napisał(a): > Dnia 2025-10-31 o godz. 00:16 ~Toż_to_szok napisał(a): > > ale pierwsze słyszę, żeby powrót petrola był planowany. > > Właściwie to gdzie miałem słyszeć jak informacji brak. > > -------------- > No nie możesz pierwszy raz słyszeć, bo jak sięgam pamięcią to właśnie "powrót Petrolinvest na giełdę" był naczelnym celem PAM. > Sam cel chlubny ale przedstawiony, przy pomijaniu milczeniem innych realnych i kluczowych spraw, od razu wzbudzał podejrzenia manipulacją ludźmi.
To prawda, ale czy to kiedykolwiek było prawdziwym celem to nie wiem. Odnosiłem się bardziej do ostatnich 2,3 lat gdzie właściwie się o tym nie mówiło, bo "nominal nominał" i "pudełko dla żaby, kroka" itp
Dnia 2025-11-01 o godz. 07:43 ~Smerf napisał(a): > Dnia 2025-10-31 o godz. 00:16 ~Toż_to_szok napisał(a): > > ale pierwsze słyszę, żeby powrót petrola był planowany. > > Właściwie to gdzie miałem słyszeć jak informacji brak. > > -------------- > No nie możesz pierwszy raz słyszeć, bo jak sięgam pamięcią to właśnie "powrót Petrolinvest na giełdę" był naczelnym celem PAM.
Pierwsze słyszę, że naczelnym celem PAM był powrót Oila na giełdę. Małecki od początku epatował obietnicą sprzedaży akcji inwestorowi po jednolitej cenie nominalnej, a nie po rynkowej, giełdowej, zróżnicowanej.