• Orlen Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
    Prezes Orlenu, Ireneusz Fąfara, potwierdził, że główna siedziba Energi pozostanie w Gdańsku. Podczas spotkania z politykami i przedstawicielami przemysłu zapewnił, że Energa będzie kluczowym filarem koncernu energetycznego.
  • Re: Orlen 27.10.2025 Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
     Zaznaczył, że jeden z filarów Orlenu - energetyczny - będzie w Gdańsku miał główną siedzibę i wokół tej siedziby będzie się rozwijał. Dodał też, że liczy też, iż będzie się rozwijał nie tylko regionalnie, ale również w Polsce i być może za granicą.
  • Żadnego wydzielenia Energa Z Orlenu nie będzie !!!!!!!! Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
    Zaznaczył, że jeden z filarów Orlenu - energetyczny - będzie w Gdańsku miał główną siedzibę i wokół tej siedziby będzie się rozwijał.   Podczas spotkania z politykami i przedstawicielami przemysłu zapewnił, że Energa będzie kluczowym filarem koncernu energetycznego. Wystarczy czytać ze zrozumieniem
  • Będzie wydzielenie Energi z Orlenu ........... Autor: ~darek [83.28.207.*]
    więc czytaj ze zrozumieniem,już sam fakt,że Energa sa będzie notowana na gpw,jest wydzieleniem Energi z Orlenu,planowane przeniesienie aktywów oze Orlenu też to potwierdza,bo wydzielenie Energi z Orlenu wcale nie oznacza,że Orlen nie może być jednym z większych akcjonariuszy Energi
  • Re: Będzie wydzielenie Energi z Orlenu ........... Autor: ~Finansista [62.28.64.*]
    Najważniejszą informacją jest to, że Energa będzie notowana na GPW i wyjdzie z usługami i produktami energetycznymi nawet za granicę. Energa będzie czymś więcej niż Lotos czy PGNIG ponieważ pozostanie na GPW i jak to określił Fąfara, Energa będzie wielka!
  • Re: Orlen Autor: ~Antek [83.27.43.*]
    Cokolwiek powiedział i miałoby to znaczyć, to najwyraźniej inwestorom się to nie spodobało.
  • Re: Orlen Autor: ~darek [83.28.207.*]
    nieznana jest data i godzina,kiedy bez akcji zostanie leszczyna ......to Energa,spółka pod pełną kontrolą kursu
  • Re: Orlen Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
    darek=przypadkowy akcjonariusz GPW. Policzyłeś koleś ile jesteś na minus od prawie 5 lat . Dużo kasy co ???. Mózg zabetonowany że nawet światły i profesjonalny akcjonariusz Oko tego betonu nie skruszył . To był mądry i z szeroką wiedzą na temat GPW forumowicz Energa . No ale sekta to sekta :))))))))))))))))
  • Re: Orlen Autor: ~vicek [46.175.111.*]
    Leszcz zawsze zostanie leszczem
  • Re: Orlen Autor: ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-10-28 o godz. 15:05 ~Leszcz napisał(a):
    > darek=przypadkowy akcjonariusz GPW. Policzyłeś koleś ile jesteś na minus od prawie 5 lat . Dużo kasy co ???. Mózg zabetonowany że nawet światły i profesjonalny akcjonariusz Oko tego betonu nie skruszył . To był mądry i z szeroką wiedzą na temat GPW forumowicz Energa . No ale sekta to sekta :))))))))))))))))

Fachowiec nić na wątek KCI i tam się dopytaj .
  • Re: Orlen Autor: ~darek [83.28.207.*]
    to pochwal się leszczu ile zarobiłeś na swoich 20 tys złorych które nazywasz inwestowaniem na gpw-smiało;-)
  • Re: Orlen Autor: ~IP [83.26.227.*]
    A czy ogłoszona przerwa w NWZ Orlen S.A. do godz. 17.00, przypadek, coś by sugerowała?
    Po sesji, może jakieś info???
  • Re: Orlen Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Dnia 2025-10-28 o godz. 15:05 ~Leszcz napisał(a):
    > darek=przypadkowy akcjonariusz GPW. Policzyłeś koleś ile jesteś na minus od prawie 5 lat . Dużo kasy co ???. Mózg zabetonowany że nawet światły i profesjonalny akcjonariusz Oko tego betonu nie skruszył . To był mądry i z szeroką wiedzą na temat GPW forumowicz Energa . No ale sekta to sekta :))))))))))))))))

Dzień dobry. Dziękuję. Jeszcze żyję. Ale odpuściłem sobie pisanie tutaj z betonem, bo to szkoda czasu i życia :)
  • Re: Orlen Autor: ~oko [31.182.6.*]
    Dnia 2025-10-28 o godz. 12:44 ~Antek napisał(a):
    > Cokolwiek powiedział i miałoby to znaczyć, to najwyraźniej inwestorom się to nie spodobało.

Bo nic się nie zmienia w sytuacji Energii - ani wezwania, ani zamiany akcji, ani ich sprzedaży przez Orlen (może kiedyś w przyszłości) - status quo. Siedziba zostaje w Gdańsku, żeby politycy Pomorza byli zadowoleni i mieli jako taki wpływ na stołki i lokalny sponsoring Energii. O dywidendzie ani słowa, bo oni akcji nie mają. W końcu prezesa Orlenu powołują politycy. A Orlen dalej pozostaje głównym akcjonariuszem. Czyli wilk syty i owca cała. Tylko drobni pozostają wrzodem na tym pięknym układzie ;)
  • darek Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
    W ciągu kilku lat gdzieś 100 tysi na GPW . Od 2021 przeniosłem kapitał do obligacji .Zysk dzienny przez lata wyniósł od 200 do około 100 pln . Teraz mam średnią roczną 6.1% :))))))))))). Ciągnie wilka do lasu tylko że nie mam już ochoty na hazard . Z wpisów łatwowiernych co wszystko łykają mogę się tylko pośmiać . Czas nie działa na waszą korzyść (
  • Re: darek Autor: ~vicek [46.175.111.*]
    Oooo, jaki troskliwy, przyszedł tu nawracać, taki formowy mesjasz :))))
  • Leszczu Autor: ~darek [83.28.207.*]
    muszę przyznać,że nawet brzmi wiarygodnie,tylko nadal mamy zupełnie inny punkt widzenia,odnośnie Energi wprost przeciwnie,czas działa na naszą korzyść,a Energa,mimo poobajtkowego szamba 20-25=+85%,szału może nie ma,ale nie ma też tragedii
  • Re: Leszczu Autor: ~Leszcz [37.109.145.*]
    Myślałem kiedyś podobnie . Inwestycja w akcje i coroczna dywidenda . tylko że co roczna nie jest co roczna i inwestora szaraka można mymać w majestacie prawa . GPW jest jak Rosyjska ruletka . Jeśli nie mogę ufać spółką skarbu państwa to komu mam ufać ? To co tutaj zrobiono to zwykłe świństwo ale wiara że ktoś to rzetelnie wyprostuje w moim przekonaniu jest naiwnością .
  • Re: Leszczu Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Będzie dobrze.
  • Re: Orlen Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Mamy przerwę w NWZ Orlen S.A., do 13.11.2025 r.
  • Re: Orlen Autor: ~tor [91.94.111.*]
    Pod koniec sesji obroty dalej spore co potwierdza ze moze to Orlen schodzi pizej 90% bo kto inny ? Informacje ktore otrzymalismy sa raczej pozytywne bo pokazuja ze droga do wzrostow powoli zostaje otwarta - wiemy przynajmniej na czym stoimy Dziwne wiec ze w takiej sytuacji ktos oddaje po słabej cenie Ale jak ktos oddaje w takiej cenie to znaczy interes kupujacego jest wazniejaszy No chyba ze czegos tu nie rozumiemy Powrot trolli sygnalizuje ze bedą prubowac nas wyleszczac
  • Re: Orlen Autor: ~oko [83.21.82.*]
    Dnia 2025-10-28 o godz. 18:31 ~tor napisał(a):
    > Pod koniec sesji obroty dalej spore co potwierdza ze moze to Orlen schodzi pizej 90% bo kto inny ? Informacje ktore otrzymalismy sa raczej pozytywne bo pokazuja ze droga do wzrostow powoli zostaje otwarta - wiemy przynajmniej na czym stoimy Dziwne wiec ze w takiej sytuacji ktos oddaje po słabej cenie Ale jak ktos oddaje w takiej cenie to znaczy interes kupujacego jest wazniejaszy No chyba ze czegos tu nie rozumiemy Powrot trolli sygnalizuje ze bedą prubowac nas wyleszczac

mistrzu teorii spiskowych - poproś Mikołaja na gwiazdkę o słownik ortograficzny, bo bajek, baśni z tysiąca nocy i opowieści z mchu i paproci naczytałeś się w życiu już dosyć ;)
  • Re: Orlen Autor: ~tor [91.94.111.*]
    Ja tylko probuje zrozumiec sytuacje moze i nieudolnie ale zrozumiec mozna kazda zagrywkę Wam rowniez to polecam
    Dnia 2025-10-28 o godz. 18:31 ~tor napisał(a):
    > Pod koniec sesji obroty dalej spore co potwierdza ze moze to Orlen schodzi pizej 90% bo kto inny ? Informacje ktore otrzymalismy sa raczej pozytywne bo pokazuja ze droga do wzrostow powoli zostaje otwarta - wiemy przynajmniej na czym stoimy Dziwne wiec ze w takiej sytuacji ktos oddaje po słabej cenie Ale jak ktos oddaje w takiej cenie to znaczy interes kupujacego jest wazniejaszy No chyba ze czegos tu nie rozumiemy Powrot trolli sygnalizuje ze bedą prubowac nas wyleszczac

Orlen musiałby poinformować o sprzedaży ,raczej sprzedaliby poza rynkiem
  • Re: Orlen Autor: ~ed [46.205.204.*]
    Różne tu scenariusze są kreślone, ale ja już kiedyś swój pisałem. Moim zdaniem ludzie z Orlenu niczego konkretnego nie mówią. Kluczą i grają na czas. Jak się przedawnią ewentualne roszczenia tych, którzy sprzedali w II wezwaniu, zdejmą Energę z GPW.
    Zostanie w Gdańsku, jako spółka 100% zależna i nie notowana na giełdzie.
  • Re: Orlen Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    To dość trafna teoria ed i bardziej realna niż te darkowe wróżby.
    Irek wie że zostały mi góra dwa lata, będzie dążył do wykupu nas naprawdę lub tylko pozornie bo cóż szkodzi obiecać a potem braknie mu czasu i następna władza wycofa Energę z gpw
  • Re: Orlen Autor: ~Leszcz [78.30.72.*]
    Uparliście się na to wycofanie z GPW a ja pytam po co ma to robić . Dzisiaj Orlen zgodnie z prawem ma pełnią władzę i całą kasę Energa . Nie musi robić nic bo na walnym przegłosuje co będzie chciał
  • Re: Orlen Autor: ~ed [46.205.204.*]
    Leszczu - właśnie dlatego, że Orlen ma przy 91% kontrolę nad spółką i może robić co chce, to też nie są mu potrzebni mniejszościowi, niewygodne pytania, pozwy i zamieszanie na każdym zgromadzeniu, czy konferencji. Przeniesie aktywa dla swoich korzyści, a drobnicę wykupi na początku 2027 roku. Emeryt wkleił wczoraj nagranie. Fąfara zapewniał dziennikarza, że Energa pozostanie na giełdzie, ale ostatnie słowa w tym zdaniu brzmią: ,,na razie".
  • Re: Orlen Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    https://tvn24.pl/biznes/z-kraju/nagla-czystka-w-radzie-nadzorczej-orlenu-kim-jest-nowy-przewodniczacy-st8725605 pisowcy w czempionów
    Dnia 2025-10-28 o godz. 23:20 ~ed napisał(a):
    > Różne tu scenariusze są kreślone, ale ja już kiedyś swój pisałem. Moim zdaniem ludzie z Orlenu niczego konkretnego nie mówią. Kluczą i grają na czas. Jak się przedawnią ewentualne roszczenia tych, którzy sprzedali w II wezwaniu, zdejmą Energę z GPW.
    > Zostanie w Gdańsku, jako spółka 100% zależna i nie notowana na giełdzie.

może czekają, ale Przeciw nadużyciom zachęca do składania spraw do sądu
[x]
ENERGA 0,00% 18,86 2026-05-26 16:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.