Jakie nieprawdziwe informacje? Zerowe zainteresowanie na steam, nawet nie pokazuje ilu graczy jest aktualnie online, bo licznik działa od śmiesznych 300. Moje pytanie było zasadne, bo interesuje mnie z czego oni generują te miliony kwartalnego przychodu, skoro gry które robią idą z miejsca na śmietnik historii. Zainwestowałbym w growa spółkę, ale tutaj z miejsca widać, że brak przyszłości i rychły zjazd później złotego, a potem Kaput.
Romek bez paniki to jest EA, a gracze sa ostatnio caly czas kolo 255 , a jak tak bardzo interesuja cie szczegolowe statystyki to zapraszam na stronę: https://steamdb.info/ tam wszystko w detalach i wykresach, wlacznie z liczba sprzedanych kopii EA
Nawet jak na EA to wynik jest gigantycznie słaby, niestety baza graczy spadła po premierze i nie pomaga cena. Od momentu skończenia się promocji skończył się wzrost sprzedanych kopii. Konkurencja, jest duża i na promocjach za 9 USD ma wyższe oceny. To jest zbyt wczesne ea… Gra ma potencjał, daje fun ale też jest sporo frustracji, błędów, pve jest statyczne, pve długo się czeka na serwer, jak nie masz ekipy to jest słabo bo trzeba szukać ludzi discordach. Jak za 23 USD to słaby deal, szybko się nudzi - Muszą obniżyć cenę i dać nowy konkretą zawartości aby to spróbować wskrzesić ale wg. Mnie jest ryzyko, że mogą to ubić.
Rust wyszedł w 2018 roku i nadal dobrze się sprzedaje, a gra i cena podobna do Lost Rift. Tak więc jest rynek na ten gatunek i raczej LR będzie long sellerem. Z różnymi promocjami w międzyczasie z pewnością na siebie zarobi. Już teraz sprzedane jakieś 25-30 tys kopii. Niebawem wypuszczą Tracked, który świetnie się zapowiada, a produkcja kokosów nie kosztowała, bo widać że ma dużo wspólnego kodu z LR.
Z pewnością ubija Lost Rift. Widać, że nie chwyciło, a doprowadzenie tego do stanu prawdziwej gry wymaga lat pracy i ogromnego nakładu środków. O talencie developera nie wspomnę, ale jego też tu zabrakło. Niestety przy widocznym braku zainteresowania, ryzyko jest gigantyczne, więc cancel jak najbardziej w niedalekiej przyszłości.
Tylko po co Chińczykowi, upadajaca firma jakiegoś nie mającego pojęcia o grach sebka z warszawy? Pewnie, fajnie by było, umoczeni mogli by się katapultować z tego bagna, czego w sumie wszystkim życzę.
Romuś nie Tomuś, zwykła literówka w tamtym poście. I niby ja zbieram i z tego powodu pisze brzydko o waszym grobowcu? Tu jest mogiła, nawet pisać na tym forum nie ma komu, pustki, bo nikogo PCF nie interesuje już. Nawet na forum prezesa Majki w dawnych czasach, działo się 10 razy więcej, a tu? Tylko wiatr, pewnie nawet nikt tu nie wie kto to był Prezes Majka , gwiazda naszego gamedevu, hehe.
A co tu kontrolować? Bawi mnie to, obserwowanie forum bankiera na gamedev i tych wszystkich dziadowskich spółek i jak ludzie od lat niezmiennie się tu łudza, oszukują samych siebie Itd. Taki trainwreck w zwolnionym tempie. Czasami więc, raz na kilka lat, zaczynam tu zaglądać, nie łudź się, że skupuje te śmiecie co to je ten jakiś serek czy sebek z pdf drukuje.
Tutaj troche punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia. Jezeli masz srednia powyzej 20pln to rzeczywoscie troche lipa. Ja mam 4.4 i wiem ze musze poczekac i sprzedam na plus. Takie wysrywy tomka czy romka mamy gdzie bo zwykle zlosliwosci. Pcf bedzie miec hajs z work for hire i przyszly rok bedzoe odbicie a 2027 jak oglosza swoja gre moze i na 40 wroci
Jakie złośliwości? Zajarzałem tu, bo widzę, że zamiast inwestycji to zrobiła się przedśmiertna spekulacja na śmieciowych akcjach.. Jeszcze trochę i koniec balu panno lalu na pcf group.