Urabiacze poblikujący nowe reko pry okazcji ATH na US100 na cenę 280 zł nic nie zdziałali. Gruby wychodzi narazie pojedynczo w kanale 240-270 zł. Jak wysypie kloca czeka na opróżnienie toalety. Żaden średni gracz ani ulica nie zwali kursu o 20 zł w 2 dni. Narazie wychodzą spokojnie po kolei latryna się nie przelewa. Chodziły plotki lub spekulacje, że wiedźmin wyjdzie dopiero 2029-2030. Wydłużający się brak daty premiery będzie obciążał notowania i obniżał wiarygodność CDR (wszystko po staremu). 240 jest bronione solidnie - zobaczymy jak długo.
Współczynnik cena/zysk w rejonie milion pińcet sto dziewińcet jest zarezerwowany dal AI i komputerów kwantowych nie Laski wojującej mieczem.
Nie ma chętnych atakować kolejne szczyty w strefie śmierci bez tlenu tak samo jak WIG20 na poziomie 3000 pkt.
Dokładnie już widzę jak ludzie pakują się po 500 zł za akcję w tym lub następnym roku, żeby zarobić 20 zł na raz za 5 lat. Nie liczę tych złotówek wypłacanych co roku jako div bo to jest symbolika.
Teraz grają komputery kwantowe, centra danych AI narzędzia do AI, oraz energetykę pod centra danych.
Nie wiemy jaka będzie dostępność i wzrost cen sprzętu IT (regulacja przez Chiny metali ziem rzadkich) i jak nisko dolar zejdzie.
Azja wyprzedaje rezerwy walutowe dolara.
To jest ironia. Ja kupiłem po 120 i trzymam dalej. Bardzo długo analizowałem ten papier. Według mnie to 350 będzie na 90%, 400 PLN na 75%. W okresie 18 miesięcy