• czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~lau [37.31.10.*]
    na gpw rządzić zdają się teorie o biznesie, zamiarach itp populizmy
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Maras [89.64.16.*]
    Ta firma to taki żart. Ona nie jest od zarabiania tylko pobudzania fantazji. Poczytaj komentarze, a przekonasz się co mam na myśli.
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.144.*]
    Masz wyjasnienie w jednym z moich postow jaka jest glowna idea działania takich firm. Jest to nie do podważenia. Dlatego kurs dazy tam gdzie dąży. Zarzadowi to nawet nie przeszkadza bo i tak zarabia krocie na tym pseudo bussinesie
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: zielony_guzik [80.203.20.*]
    Maras & Wielki Gatsby szkoda waszego czasu na tą spółke. Powinniście teraz wejść całym kapitałem w Orlen i KGHM. Ryvu jest dla was za słabe. KGHM potrafią codziennie wydobywać i przetapiac miedź srebro i złoto. Ryvu to jakaś porażka nie traccie tu czasu.
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Wielki_Gatsby [5.173.144.*]
    Oczywiście i ty bedziesz tu doradzal gdzie mam zainwestowac kapital, bo ci sie niepodoba co mowie na temat tej spolki. Powiedz zatem cos pozytynego na jej temat, tylko nie bajki powtarzane za przewiezlikowskim. Fakty
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Waldek [31.0.56.*]
    Jest wiele faktów, które pozwalają patrzeć na spółkę pozytywnie. Wystarczy zerknąć w ich pipeline. To że wiele z tych badań dotarło do II fazy, że były i są finansowane świadczy o tym że mają potencjał do komercjalizacji. To są fakty.
    Rynek już dwa lata temu wyceniał spółkę na 60 zł. Teraz wiemy znacznie więcej, badania postępują. Niewiadomą są najnowsze dane dla rvu120. Nie chce mówić jakiej wyceny możemy się spodziewać w przypadku sukcesu.
    Jakie będą wyniki tych badań dowiemy się w tym roku i wówczas będziemy mogli posprzeczać się na forum czy warto było mieć akcje, czy też nie.
    Jeśli ktoś już wszedł w te spółkę, posiada jej akcje, to uważam że musiałby być kompletnym ignorantem żeby sprzedać akcje tuż przed kluczowymi wynikami badań.
    Ci którzy nie posiadają akcji i mają o spółce złe zdanie nie powinni chyba się interesować losami ryvu i cudzym kapitałem.
    Problem jest jede.Jesli jest tak dobrze po stronie badan, to dlaczego jest tak zle po stronie kapitalizacji. Wyniki tych badan sa znane. Juz dwa lata temu RYVU komunikowalo o bardzo dobrych wynikach ph1, nawet mowil o jakims cofaniu raka i ile pamiętam. Wtedy kurs dochodzil do 80. Ta dywergencja obecnie z wycena vs wyniki nie jest przypadkowa. I mozecie czekac na grudzien, pozniej nie wiadomo na co. Ale to widac juz teraz ze jest raczej pozamiatane..Bo na tym poziomie skutecznosci byc moze nikt nie wejdzie w deal partnering'u, albo cos innego o czym rynek dopiero sie dowie.
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Drogi Waldku....co tu dużo pisać: W PUNKT!
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: zielony_guzik [80.203.20.*]
    Mam nie opierając się na komunikatach spółki prezentowanych przez CEO pisać o spółce i jej perspektywach? Ty jesteś kobietą?

Chociaż szukanie logiki w słowach człowieka który z jednej strony niby posiada akcjie spółki
    - w którą nie wierzy
    - w sektorze którym gardzi
    - przez prezesa którego nie lubi?
    Ktoś cie zmusił do kupienia tych akcji? Wiesz że możesz je sprzedać? Skoro akcje bedą po 8 to teraz i tak masz x4. Serio ze wszystkich osób na forum twoja bajka jest najbardziej odklejona od rzeczywistości. Już nawet motywację Maraza czy pokerzysty są bardziej logiczne. Zrób sobie test na poziom estrogenu
    Nie interesuje mnie twoja psychomatyczna analiza zaburzona przez utrate kapitalu na RYVU. Jesli cierpisz na syndrom sztokholmski, to tez nie temat na forum. Skup sie na merytoryce. Co osiagnely te firmy MAB, RVU, MOC. Jedna rzecz
    Ale co mnie obchodzi Mab czy Moc ? Pytanie do ciebie po co tu jesteś po co masz papier skoro ryvu nic nie osiągnęło.

Ja tu jestem bo wiem ze w swoim czasie ryvu bedzie po 50 60 a moze i 120zl za papier i wolę go mieć. A po co ty jesteś? Masz syndrom sztokholmski? Tracę na akcjach ale bede tracił wiecej bo nie sprzedam?
    A po co te pytania? Po co tu jestem, itd. Nie przystaje do Twojej wersji bajki o ryvu i przewiezlikowskim, bo pisze cos innego. To nie czas zeby lizac sie po fi...tach, tylko zastanowic co jest nie tak. Ja napisalem, jak to widzę, a ty nie potrafisz tego odeprzec zadna argumentacja, poza personalnymi wycieczkami lub jakimis bzdurami
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Wasza dyskusja jest śmieszna......żadna z firm R&D nie osiągnęła sukcesu (przecież to nie jest możliwe) na etapie badań......dopiero sukces przynosi zyski.....tak jest po prostu. To jest ocena prawdopodobieństwa tegoż sukcesu.
    Jeśli RYVU odniesie sukces na RYVY 102 - to ile będzie kosztować akcja???? 40 - 80 - 150? Warto wejść w to ryzyko, moim zdaniem.
    Ale ja sie z tym zgadzam. Wycena moze byc x20 czy x40. Tylko jedno ale... Dywergencja kursu wzgledem postepow badan.
    Jeszcze jedno. Nawet Mabion robiac badania CD20 ph1 do ph3 przeszedl z wycena od 8 pln do 137 pln intra l. Potem byl wodospad bo EMA nie zarejstrowala wskazania. Mozecie sobie zobaczyc. Tu jest cos nie tak juz teraz.
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Waldek [31.0.84.*]
    Skąd niska cena przy tak zaawansowanych badaniach? Przez wiele niewiadomych. Uważam, że grono mających spojrzenie na pełen obraz badań jest bardzo wąskie, choćby przez wzgląd na wrażliwość tych informacji.
    Poza tym, skoro ludzie mają do wyboru niemal dowolną spółkę z wig20, który radzi sobie świetnie, a biotechem, to nie dziwne że wybierają prostsze i bezpieczniejsze rozwiązanie.
    Ponieważ zakładam, że wyniki Rvu120 będą dobre to wg mnie obecna wycena jest absurdalnie niska i postrzegam ją jako okazję.
    Ostatnio na forum pojawiło się wiele nicków, które krytykują ryvu i nie wierzą w sukces. Co tutaj robią? Jaki jest cel ich wpisów?
    Odpowiedź na te pytania również może pomóc zrozumieć dlaczego wycena ryvu jest tak niska.
  • Re: czy lub kiedy firma zacznie zarabiać .. / ? Autor: ~Waldek [31.0.84.*]
    I wreszcie - ostatni argument. Naprawdę nie będę zdziwiony jeśli przy publikacji wyników badań dowiemy się również o tym że jakiś fundusz zainwestował w ryvu miliony kupując akcje po średniej cenie 28 zł.
    Oby. Tak bylo.
    Nikt nie może świadomie zrezygnować z takiej (potencjalnej - na razie) szansy.
[x]
RYVU -1,00% 24,70 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.