• Future w Jaśle ??? Autor: ~Inwestor [37.248.165.*]
    Z informacji jakie znalazłem, Polwax:
    - za wiele milionów wybudował obiekty pod projekt Future w Czechowicach Dziedzicach
    - kolejne sporo milionów pójdzie na ugodę z Orlen-projekt i nieskończenie Future
    - aktualnie chcą sprzedać zakład w Cz-Dz wraz z niezakończona inwestycją Future za ułamek tego co włożyli w ten pomysł
    - równocześnie rozważają kontynuację projektu w Jaśle

Dla mnie to oznacza budowę od początku w nowym miejscu tego co nie da się przenieść np. nowych zbiorników. Wartych pewnie znacznie więcej niż uzyskają że sprzedaży zakładu w Cz-Dz. Zostaną licencję na technologię i ile stare nieużywane elementy z poprzedniej budowy.
    Ogromne inwestycje przed mocno zadłużona firmą, wymagające mnóstwo czasu i pieniędzy.
    Trzeba optymistycznie patrzeć daleko w przyszłość, żeby zobaczyć efekty podejmowanych działań.
    Ja wciąż wierzę w spółkę, choć ryzyko jest spore. Cała nasza nadzieja w skuteczne działania MSZ.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~max [77.222.236.*]
    Pomarzyć w cieple dobra rzecz.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~Zorro [45.149.208.*]
    Dnia 2025-10-26 o godz. 15:10 ~Inwestor napisał(a):
    > Z informacji jakie znalazłem, Polwax:
    > > - za wiele milionów wybudował obiekty pod projekt Future w Czechowicach Dziedzicach
    > > - kolejne sporo milionów pójdzie na ugodę z Orlen-projekt i nieskończenie Future
    > > - aktualnie chcą sprzedać zakład w Cz-Dz wraz z niezakończona inwestycją Future za ułamek tego co włożyli w ten pomysł
    > > - równocześnie rozważają kontynuację projektu w Jaśle
    > >
    > > Dla mnie to oznacza budowę od początku w nowym miejscu tego co nie da się przenieść np. nowych zbiorników. Wartych pewnie znacznie więcej niż uzyskają że sprzedaży zakładu w Cz-Dz. Zostaną licencję na technologię i ile stare nieużywane elementy z poprzedniej budowy.
    > > Ogromne inwestycje przed mocno zadłużona firmą, wymagające mnóstwo czasu i pieniędzy.
    > > Trzeba optymistycznie patrzeć daleko w przyszłość, żeby zobaczyć efekty podejmowanych działań.
    > > Ja wciąż wierzę w spółkę, choć ryzyko jest spore. Cała nasza nadzieja w skuteczne działania MSZ.

z jakiego łańcucha sie urwałeś ?? i czy razem z budą i płotem, czy tylko z buda ??
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~Kazik [37.248.210.*]
    podumali, przejrzeli opcje strategiczne i wystawili na sprzedaż ZPP Czechowice razem z tym co tam zostało.

• Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~inwestorGPW [83.27.53.*]
    A masz jakiś do tego link ? Że wszystko w Czechowicach wystawili na sprzedaż. Bo ostatnio jak DM BDM robił rekomendację dla Mostostalu Zabrze to pisał że Polwax zostawia fabrykę zniczy oraz całą instalację FUTURE lecz nie wykluczają sprzedaży też tych obiektów. Tak więc nic nie jest jeszcze oficjalnie potwierdzone. Chyba że ktoś coś wie na ten temat więcej.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~inwestorGPW [83.4.128.*]
    Z resztą za trzy dni publikacja rozszerzonego skonsolidowanego raportu za III kwartał 2025 roku Mostostalu Zabrze i będzie list prezesa do akcjonariuszy i może w tym liście prezes napisze coś więcej o sprzedaży ZPP Czechowice.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~max [77.222.236.*]
    Jest takie powiedzenie; ładnymi listami piekło (inwestorów) jest wybrukowane.
    Osobiście, zamiast listu, preferuję porządny raport. Raport MSZ będzie dobry a dla równowago będzie raport PWX.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~inwestorGPW [83.7.70.*]
    Raporty swoją drogą. Mało jest prezesów firm którzy piszą listy do akcjonariuszy przynajmniej raz w roku. Prezes Mostostalu Zabrze pisze co kwartał i dzieli się swoimi przemyśleniami na temat spółek w grupie. Jest na tym stanowisku długo i to on razem zarządem przeprowadzili udaną restrukturyzację Mostostalu Zabrze. To nie jest jakiś z iluś już prezesów którzy się przewinęli przez spółkę i sprawia tylko dobre wrażenie. To jest odpowiedni człowiek na odpowiednim miejscu.
  • Re: Future w Jaśle ??? Autor: ~Eugeniusz [37.225.82.*]
    Wszystko pięknie, ale prawda taka, że MZ zna się na parafinach tyle co nic.
[x]
POLWAX 3,09% 1,00 2026-05-15 15:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.