• Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~Maciej [176.221.123.*]
    https://dziennikzachodni.pl/rzad-donalda-tuska-zajmie-sie-ustawa-gornicza-padl-konkretny-termin-dla-kopaln-ze-slaska-to-byc-albo-nie-byc/ar/c3p2-28112159?utm_source=webpush&utm_medium=dziennikzachodni.pl&utm_campaign=red
  • Re: Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~kaz [46.134.112.*]
    Nooo, RAFAKO też się zajął :(
  • Re: Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~MIKI [193.34.55.*]
    Szkoda dyskusji z tymi ludzmi. To jest szambo, dla paru zloty sa gotowi wszystko napisac. Spolka ma 12 mld przychod rocznie, olbrzymi majatek i unikalny biznes. Do tego rzad bedzie placil za zwolnienia.

Wystarczy ograniczyc koszty, a jest z czego, i beda stabilne zyski. A gdyby jeszcze wegiel poszedl w gore to juz w ogole super.

Btw: porownywanie z rafako swiadczy o tym ze autor takiego wpisu w ogole nie powinien zajmowac sie gielda.
  • Re: Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~kaz [46.134.112.*]
    "Spolka ma 12 mld przychod rocznie, olbrzymi majatek i unikalny biznes. Do tego rzad bedzie placil za zwolnienia"

Takie przychody a rząd będzie płacił za zwolnienia..... Z moich podatków.
    I to jest ta super spółka? Nawet na ZUS nie mają.

"Btw: porownywanie z rafako swiadczy o tym ze autor takiego wpisu w ogole nie powinien zajmowac sie gielda"

Ja się giełdą nie zajmuję. Tylko moje finanse mnie interesują i to gdzie idą a raczej powinny iść moje podatki.
  • Re: Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~Karhu [15.220.168.*]
    Jasne Miki. Nie długo sytuacja sie odwróci, bo to proste ekonomicznie uzdrowić JSW, ... Chociaż trudne praktycznie, aby ośmiornicy macki poobcinać. Ale MAP da radę.
  • Re: Dla tych co uważaj że JSW upadnie. Autor: ~Maciej [176.221.123.*]
    https://dziennikzachodni.pl/na-slasku-moze-powstac-nowa-gigantyczna-spolka-gornicza-potrzebne-sa-madre-i-przemyslane-decyzje/ar/c3p2-28095813?utm_source=webpush&utm_medium=dziennikzachodni.pl&utm_campaign=red
[x]
JSW -1,32% 24,64 2025-11-13 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.