za dużo tutaj ubranych liczących na wzrosty, to nie moment na kupowanie akcji. Zwłaszcza przy tym co nas czeka - mogą zrobić numer z ogłoszeniem upadłości zgodnie z prawem i będzie JSW w upadłości. To moje przewidywanie. Środki z FIZ wystarczą tylko do grudnia. Rada Nadzorcza ma taki obowiązek, jeśli ma wiedzę, że w spółce brakuje środków na realizację podstawowych zobowiązań.
Potem uda się wycofać i rząd dofinansuje, ale na dzień dzisiejszy nie widzę sensu inwestycji, bo jest za drogo i ryzyko jest moim zdaniem ogromne.
A są dwie rzeczy: strajk i pewnie wniosek o upadłość przed nami.
Zastrzegam, że to moje zdanie. Zobaczymy za kilkanaście tygodni czy się myliłem.
Do końca października ma się pojawić plan naprawczy. Jak nie będzie konkretów, to rzeczywiście zacznie się robić gorąco. Panika w listopadzie niewykluczona.
Może tak być. W długim terminie to w sumie nic strasznego, ale tu i teraz może oznaczać spore zawirowania. W przyszłym tygodniu, od wtorku-środy, może być podbitka pod głosowanie w sejmie 28 października. A w kolejnym zwala pod protesty górników. Będą szanse na kółeczka.