• jago bez free floatu Autor: ~ja [83.9.211.*]
    Teraz po połączeniu na pewno kilka % będzie w rękach małych,ale to naptawdę małe ilosc.Okradziono akcjonariuszy stormmu zamieniając akcje w takiej proporcji,ale nawet nie było przy tym zbyt dużego sprzeciwu,co oznacza ,że tak naprawdę to stormmu prawie nikt nie ma ,dlatego mogli pozwolić sobie na takie posunięcie.Trzeba jeszcze pamiętać,że jeszcze gdzieś wisi kilka %Elektrimu i to może być docelowo powodem do ostrej windy,ale to tylko teoria,a tak szczerze mówiąc to zrobią co zechcą i my w tej calej animacji nie mamy zbyt dużo do powiedzenia.Nam się tylko może udac jeśli trafimy na zplanowany okres wzrostu przez tych co sterują.pozdrawiam
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~ar [83.12.161.*]
    masz całkowitą rację tylko z tym Elektrimem to chyba jest inaczej oni już go nie mają kojarze jakiś artykuł albo wywiad gdzie mówili , iż wychodzą z Elektrimu i między innymi wchodzą do Jago- ale mogę się mylić jak znasz szczególy to napisz -pozdrawiam
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~Jarko [89.76.225.*]
    mają i wiem co zrobią ale to tajemnica
    a udziałowcy stormmu niech nie płaczą bo jeszcze niedawno groziło im bankructwo a dzięki pomocy od jago jeszcze będą mieli fest zarobek
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~Badziewiak [79.162.118.*]
    Dnia 2009-09-26 o godz. 11:42 ~Jarko napisał(a):
    > mają i wiem co zrobią ale to tajemnica
    a udziałowcy
    > stormmu niech nie płaczą bo jeszcze niedawno groziło im
    > bankructwo a dzięki pomocy od jago jeszcze będą mieli fest
    > zarobek

Ty Jarko to się nie wypowiadaj na forach spółek
    nie rób sobie obciachu
    cyt:...mają i wiem co zrobią ale to tajemnica...
    tak piszą dzieciaki i bęcwały
    a stormm to niby dlaczego miał bankrutować?
    ma kontrakty na niezłą kasę generuje zyski (zobaczymy jaki wynik pokaże za IIIQ) ho.ho.ho
    będzie finansował poczęcia jago
    to połączenie będzie bardzo korzystne po równo dla obu spółek
    parytet wymiany akcji nikogo nie okradł a jak nie wiecie dlaczego właśnie taki zastosowano to pierdół nie piszcie
    co do ilości drobnych akcjonariuszy to powiedziałbym, że w stormmie odleszczone ostatnią zwałą z poziomu 1,30 na 1,02 do wczoraj spowodowane informacjami o zawieszeniu na dłuższy czas notowań aż do przemianowania ich akcji na jago
  • odp Autor: ~radecky [89.228.43.*]
    jeśli chodzi o stormm to myśle ze nie ma elka...z rok temu czy jakoś tak był komunikat o sprzedaży...trzeba by poszukać w archiwum stm...a co do stwierdzenia jarko o tym ze jago uchroniło udziałowców stm od zimnej dupy...ma racje...cofnijmy sie w czasie kiedy to na koniec 2008roku dzieki poręczeniu kredytu przez jago bre zgodził się przedłużyc kredycik na 20,5mln zł... gdyby nie to to musieli by sprzedawać aktywa w największym dołku giełdy....dodam ze w tamtym czasie wyniki na kontraktach były złe i moze dobre wyniki w tym roku zawdzieczamy temu ze jago bony sprzedało dla stoprmmu...które defacto do dzis nie są spłącone...więc gdyby nie pożyrowanie kredytu i te bony to ciekawe jak dzis by było....

a co do przyszłosci to jestem dobrej myśli dla działań komórki finansowej powstałej po stormmie.... pamietam wiosna jak niebrzyd mówił o wig 20 wszyscy sie smiali z niego...a tu jakos miał nosa

pozdrawiam
    Napisałem że mają akcje Elektrimu, czyli ma Maciej i wiem co zrobi z nimi a "tajemnica" napisałem w formie żartu bo to już wszyscy chyba wiedzą
    Co do Stormmu to właśnie zabłysnąłeś...
    Masz taką wiedzę człowieku że tylko pozazdrościć!
    Ja zawsze wiem co piszę
    to było do badziewiaka
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~piotr [92.30.35.*]
    stormm NIE MA JUZ ELEKTRIMU !! i to juz od dawna! akcje elka ma jeszcze maciek ale to sa jego prywatne papiery wiec nie gadaj glupot. co do samego jago to jeszcze dlugo poczekacie na wzrost jak narazie informacja o zatwierdzeniu polaczenia nic nie dala kursik na minusie i tak bedzie bo nikt w ta spolke nie wierzy poza paroma fantastami jak beda jakies wzrosty to bardzo szybkie i wtedy bedzie czas na wyjscie. bo pewnie zauwazyliscie jaka podstawe maja wzrosty na jago...spekulacyjne.
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~gg [81.190.251.*]
    specjalista sie odezwal. ty pomyliles to forum ze szpitalem!
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~jagodowy czas [83.16.79.*]
    elektrim storm sprzedał prywatny pakiet posiada MN tak mi sie wydaje
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~jak [89.229.65.*]
    Nie "mi się wydaje" tylko tak jest. Stormm nie posiada już elektrimu. Posiama do M. Kiedyś M. wspominał, że może włączy swoje akcje po połączeniu S+J.
    Faktycznie jago rok temu stało się dla stormmika ostatnią deską ratunku. Dziś jest zupełnie inna sytuacja. Stormm nie potrzebuje przejęcia, ale...klamka zapadła. Konieczne są jeszcze decyzje prawne, ale to tylko kwestia kilku, kilkunastu dni. Proporcja 2,5-1 dla jago to oczywiście skandal, ale co można zrobić?Czekać, aż kurs jago poleci w górę! Tego Wam życzę!
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~aaaaaa [83.12.161.*]
    zgadza sie Stormm odpowiedział na wezwanie ogloszone przez Elektrim i nie ma ich akcji -
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~jagodowy czas [83.16.79.*]
    jeśli włączy akcje elektrimu za przysłowie 1zł tak jak kiedys Karkosik hutę batory do alchemi to super jazda się szykuje Jago nowy król,ostatnio coś o splicie mówił ,,przez dwa''???
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~jak [89.229.65.*]
    czasami wyobraźnia "inwestorów" nie zna granic...Nie sądzę, aby włączył je przed ewentualnym powrotem elektrimu na giełdę. A to może się stać...NIGDY :-))
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~ja [83.9.211.*]
    Zapomnieliście jeszcze o 5% Elka które jest w Parku Broniszcze i Ela jak będzie potrzebowała windy to te 5% zaparkowane za przyzwoleniem Elka wcieli do Jago i winda w nieboisa.No ale oczywiście to wszystko jeśli duzi pozwolą.My możemy tylko szczekac.Przypomnijcie sobie PC Guard.
  • Re: jago bez free floatu Autor: ~ja [83.9.211.*]
    Nadal szukam akcjonariuszy tego papierka.
[x]
JAGO -66,67% 0,01 2012-10-24 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.