STĄD MAŁY RUCH NA akacjach CCC dzisiaj. Shorty z UTIL 100 procent i nadchodzącym terminem raportu Q3 zaczęły odkup. Powolutku, aby mieć czas odkupić i nie podbijać kursu. Chcą odkupić jak najwięcej po jak najniższej cenie. Nie spieszą się z odkupem. Tak to działa sprzedawać szybko duże wolumeny naraz i uwalanie kursu, ODKUPOWAĆ powolutku NIE PODBIJAJĄC kursu. Nam pozostało - TRZYMAĆ AKCJE NIE SPRZEDAWAĆ!!!
Ja myślę że odkup się jeszcze na dobre nie zaczął, natomiast myślę że skończyło się dołowanie.
Dzisiaj widać że nie mają już mocy na ściąganie kursu w dół, próbują tylko upilnować żeby nie wyszło wyżej niż 0,5%
A to że wolumen mały to wbrew pozorom może być dobrym znakiem, bo to szorty są teraz w pozycji petenta i to one będą prosić wszystkich na CCC o sprzedaż swoich akcji z powrotem, najwyraźniej cena 140zł to za mało żeby ludzie zechcieli sprzedawać. Zaproponują więcej to może się ktoś skusi na odsprzedaż akcji.
Np. tak za 180 zł, no za tyle to bym sprzedał... tak może z 10 akcji na dobry początek.
Dnia 2025-10-24 o godz. 13:51 nocomment napisał(a): > STĄD MAŁY RUCH NA akacjach CCC dzisiaj. > Shorty z UTIL 100 procent i nadchodzącym terminem raportu Q3 zaczęły odkup. Powolutku, aby mieć czas odkupić i nie podbijać kursu. Chcą odkupić jak najwięcej po jak najniższej cenie. Nie spieszą się z odkupem. Tak to działa sprzedawać szybko duże wolumeny naraz i uwalanie kursu, ODKUPOWAĆ powolutku NIE PODBIJAJĄC kursu. Nam pozostało - TRZYMAĆ AKCJE NIE SPRZEDAWAĆ!!!
Jaja sobie robisz ? Odkup ? Serio ? Niecałe 150 tys. akcji ? Jaki to procent w stosunku do 12 mln akcji ???
Bo widzą że nie ma chętnych na odkup za 140 zł, więc jak zniżą cenę na 135 to tym bardziej tego nie odkupią, a do ewentualnego uwalenia kursu będą potrzebowali akcji, których już mają najwyraźniej bardzo mało a które będą im potrzebne w przyszłości do korekty ceny w dół podczas skupu.
Poza tym wydaje mi się że oni chyba boją się schodzić niżej niż 140 bo tam czają się na nich instytucje/grubi gracze którzy chętnie przejmą papier w dużej ilości w takiej cenie, co było widać tydzień temu jak zrobili przecenę na 135 zł i fundusze rzuciły się wściekle na akcje, dlatego mają teraz problem odkupić.
Teraz już tylko góra, bo strony najwyraźniej się zamieniły, teraz szorty są petentami i to oni mają od teraz interes w odkupie. I teraz niech płacą. Słono.
Póki jeszcze mają czas, to próbują jak najwięcej za grosze odkupić, więc im nie zależy na podbijaniu kursu - tylko żeby jak najwięcej jak w najniższej cenie odkupić. Problem, że w ogóle ktoś im sprzedaje za takie grosze. Trzymajcie akcje i NIE SSPRZEDAWAĆ za takie ochłapy!
Ale oni jeszcze nie odkupują, przecież praktycznie nie zamykają pozycji, są tylko jakieś kosmetyczne zmiany. To co się tutaj teraz dzieje to jest handel pomiędzy funduszami, chyba tylko w celu uklepania dna pod odbicie.
Wg. KNFu i ORTEXu żaden fundusz nie obniżył w znaczący sposób swojej pozycji
Zresztą, zobaczycie, dzisiaj znowu na fixie wrzucą pewnie 30-50k akcji po wyższym kursie żeby zebrać parędziesiąt tysięcy akcji a rano będą gasić kurs wracając na poziom 140.
Bo tylko tak mogą zebrać większy wolumen akcji bez zwiększania popytu.
Syfek leci na 120. Oczywiście najpierw trochę pomieli, zrobią podbitkę aby ubrać naiwnych ale kierunek jest jasny. Ba, nawet 40-60 możliwe w najgorszym scenariuszu bo tam był ostatni duży dołek. Dlaczego? Szorty poczuły krew, a papier jest obecnie słaby i przewartościowany jak na ukazane wyniki.
Przy wolumenie 400k akcji (około dzisiejszy 28.10.2025) niech odkupią 200k akcji. W tydzień mają 1 mln akcji odkupione. 10 tygodni - 10mln akcji i po sprawie. Na spokojnie zbiorą sobie to co muszą oddać. Ulica musiałaby nie wystawiać za takie "grosze - 140" ale widać niektórzy pękają :). TRZYMAĆ NIE SPRZEDAWAĆ! Niedługo raport 07.11 i po nim Grubi wyjdą na zakupy CCC :)
~nocomment - zauważ proszę jedno, czysto teoretycznie :-), Jeśli dzisiaj byłby odkup akcji przez shorty, w ilości 200 tys.akcji, co skutkowało wzrostem kursu o 6%, to nie miałbym nic przeciwko temu, żeby shorty odkupowały akcje przez 12 tygodni (12 mln akcji do odkupienia) z takim samym codziennym efektem (+6%) No i sorry, ale wierzysz, że trzymanie akcji przez ulicę cokolwiek da? Cała "ulica" nie ma więcej niż 4 mln akcji CCC. Na tak dużych spółkach ulica nie ma żadnego wpływu na kurs. Decydujący wpływ ma kapitał amerykański, nawet większy niż nasze OFE i TFI.
mam średnią zakupu 178 zl, wczoraj byłem blisko 50 koła na minusie, dzisiaj 35, wszystko miało być różowe po analizach 05-06-07-08, miałem apetyt wyjść przy przekroczeniu 210 zł, 24.09 w godzinach porannych kurs przebił 192 zł od tamtej pory mamy zjazd, jak zwykle ktoś nas dyma, ja zachowuję cierpliwość, potrzymam papier dłużej, giełda to ryzyko, mogłem zostać na pepco, kghm i orlenie, ale jak to giełda, nie wszystkie wybory są trafione, pozdrawiam indywidualnych graczy, dla pieniaczy, naganiaczy, internetowych trolli mam przesłanie wilki wyją karawana jedzie dalej
Widać po danych wcześniej UTIL było 100% , teraz dane z 05.11.2025: Ogółem 11,865 mln, spadek o 147 tys z 12,012 mln UTIL 97,87% POMAŁU ODKUPUJĄ, NIE SPRZEDAWAĆ za GROSZE. TRZYMAĆ papier, to WTEDY BĘDĄ MUSIELI PODBIĆ CENĘ PRZY ODKUPIE!