Płatna przypuszczalnie do końca roku, czyli w przeciągu dwóch najbliższych miesięcy to wydaje się być duża okazja szczególnie, że spółka jest permanentnie dywidendowa a w działalności wynikowej nie odpuszcza!
Policz sobie ,to tak jakbyś założył terminową lokatę dwumiesięczną z oprocentowaniem rocznym 48%. W ubiegłym wieku były takie tylko max oprocentowanie było kilka procent. Ale "ulica" póki co ma to w dupie, raz, że nie potrafią liczyć, dwa, że nie znają Novity trzy, że te 8 zł było na 7 stronie żądania a im się do tego nie chciało dojść albo im umknęło jak mnie.
Zatwierdzona :)) wnioskowany termin wypłaty dywidendy został ustalony na dzień 18 grudnia 2025 roku informuje, że w jego opinii wypłata przez NOVITA S.A. w 2025 roku dywidendy nadzwyczajnej w wysokości 20 000 000,00 zł nie będzie miała negatywnego wpływu na jej bieżące funkcjonowanie.
W maju kolejne 7-8 zł się szykuje. To by dało 15 zł w pół roku. Przy obcenym kursie 15%. Tym samym kurs ma szansę iść na 150zł. Wystarczy aby akcjonariat był cierpliwy i stabilny. Po transkajcach widać że papier jest chętnie zbierany :))
Stwierdzenie zarządu na temat pozytywnej stabilności gospodarczej jest nawet cenniejsze niż te 8 zł dywidendy ponieważ stanowi horyzont zakupu dla nowych akcjonariuszy również w roku następnym/niezależnie od zyskowności tej dywidendy uzyskanej w krótkim czasie jak napisano wyżej. Jak widzisz Mikusiu miałem rację że dojdzie do 115 ale sprawa i tak nie jest ostatecznie przesądzona. Raz zwyżka a raz zniżka
Ja dobieralem dobieram i pewnie będę dobieral... dobrze w przyszłym roku bedzie podobnie.... jak powiedzą w maju że brak dywidendy to bedsie w listopadzie... a kurs moze znow polecieć na 90 zl I znowu sie dobierze... ja żałuję że nie wywaliłem przy 113 - 115 zl trochę bo by sie odkupiło nozej jak teraz ale ktos to wzial i to nie malo..mm
To może ode mnie kupowałeś.
Sprzedawałem przez pazdziernik 40% pozycji w przedziale 96-98zł, ostatni pakiet w dniu info o dywidendzie.
Wkurzało mnie kiszenie kursu i brak jakiegokolwiek info ze spółki co się dzieje.
Wszystkie spólki wkoło rosną, a tu kiszonka i nic nie wiadomo...
No nic, pieniadze zainwestowane w inny papier, niech pracują gdzieś indziej.
Chyba dobra decyzja na zakup. Ktoś przed świętami się wytrzepał z papieru i powoli wracamy do trendu wzrostowego. Widać też chęć kupna poniżej 105 więc papier za szybko nie stanieje :))