• Ale jaja, ale jaja Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Jest info
    Spółka nie zgadza się z wniesionym pozwem i złoży na niego odpowiedź w terminie zakreślonym przez Sąd Okręgowy w Gdańsku, który prowadzi sprawę.
    I jak czyjesz się dareczku jak Ci Staszak naplul w twarz
  • Ale jaja, ale jaja Autor: ~emeryt [31.0.43.*]
    Magdalena Kamińska

Michał Gołębiowski

Spowiadam się Bogu wszechmogącemu * i wam bracia i siostry, * że bardzo zgrzeszyłem * myślą, mową, uczynkiem i zaniedbaniem: moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Przeto błagam Najświętszą Maryję, zawsze Dziewicę * wszystkich Aniołów i Świętych * i was, bracia i siostry, o modlitwę za mnie * do Pana Boga naszego.

• Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~Finansista [31.22.162.*]
    Pepciu sprzedaj akcje Energa jeśli je masz. Wielu chętnych czeka , nie męcz się , nie stękaj już.
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~Finansista [31.22.162.*]
    Konkretnie kto się nie zgadza w spółce z imienia, stanowiska i nazwiska. Z tego co się orientuję to spółka nie ma prezesa.
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~marek [37.109.158.*]
    Donaldzie zbawco ratuj . To ja twój wierny wyborca ciebie wzywam . Panie gdzie jesteś ?
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~Pepe [46.134.65.*]
    Usmiechamy siefacebok.com/reel/795421903448685/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~tor [91.94.102.*]
    Dwa trolle i coraz mniej pesymizmu Dzieki Pepe bo zawsze biore jak ty tutaj przylatujesz - prosze wiecej ,duzo wiece fatalizmu bo jeszcze mam kase na zakupy
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~Pepe [46.134.65.*]
    650 000 zł za rok pracy dla ministra czóż szkodzi zapłacić ludowi przeciez to specjalista.
    Pepe nigdy nie żałuj pracowitym ludziom kasy bo to nic wobec 1,5 mliarda na szwajcarki ser Wzialem 200 po 15 ,02
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Szanowny ,pepe , oczywiście ,że masz rację. Nie jest to jednak powód do śmiechu. Co ma robić zarząd spółki i RN
    gdy sami uchwalili niewypłacenie dywidendy? , zmienić zdanie ? czy bronić własnej uchwały?
    Staszak nic ma tu do gadania. Został przegłosowany. Możemy się śmiać jedynie z faktu ,iż w polskich kręgach
    menadżerskich / zawiadujących spółkami SP / panuje klimat mentalności oszusta sklepikarza /oszukać ,niedoważyć,
    przemilczeć wady i zrobić przekręt na cenie /
    Drogi ,pepe . kogo Ty chcesz zmieniać? partyjnego bałwana , niedouka z korporacji , czy cwaniaczka z zagranicznych funduszy.? / tacy zawiadują spółkami SP / Gdybyś kogoś z nich zapytał ,co to jest etyka biznesowa? nie zrozumiał by pytania. W spółkach SP może funkcjonować współczesny Kali, a gwardia rudego to awangarda tych zjawisk.
    Pozdrawiam.
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Szanowny arskiozann masz rację jednak doczytaj mój post który był skierowany do niejakiego dareczka który od dwóch lat trzepie pianę jaki to Staszan i Fafik będą cudowni, jak będą dzielić się kasa, jak będą wszyscy się radować jaki to Esalians cudowny itd a niestety tak nie jest. Przez te dwa lata namieszał ludziom pościągał drobnicę która nie ma cierpliwości inwestycyjnej. Mijaja dwa lata napluli mu w twarz tymi działaniami a wspomniany kłamczuszek dalej trzepie pianę już nie o dywidendzie a o wielkiej małej nowej Enerdze i w międzyczasie robi kółeczka a nowy narybek o tym nie wie tylko uznaje go za wyrocznie. Oczywiście jest lepiej z kursem ale czy jest powód się rabbować skoro urosliśmy przez ten czas tylko x2 a wszyscy pozostali x5 lub nawet x8? To samo z ponadprzeciętnymi zyskami czy 500% w rok to dużo? TAK ale już rozłożone te same 500% 10-15 lat to nie jest ponadprzeciętnymi wynik
    Podsumowanie: Nie mamy z czeko się obecnie radować bo niby kurs jest wyżej ale uzwgledniajac inflację nie jest już tak super. Co z tego że jesteśmy x2 jak wszyscy inni uczestnicy rynku są x5-x10 !!! Więc niech ten pajacyk fafika nie pisze jak to jest cudownie !!!
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~darek [83.28.207.*]
    obłudniku i hipokryto bez jakichkolwiek zasad,pokaż chociaż 1 post na dowód tych bredni ktore wypisujesz,ty nawet nie pojmujesz,że skoro brakiem dywidendy napluli w twarz dla mnie,to napluli również tobie i innym akcjonariuszom,bo dywidenda jest dla wszystkich,nie pojmujesz,ze w 20'podpisano wiernopoddańcze porozumienie w którym to Orlen decyduje o wszystkim co się w Enerdze dzieje.

Darek nie zapominaj ze napluć Tobie w twarz to jest wielkia obraza a dla masochistycznego Pepe to ciepły deszcz z nieba
    Złość twoja Pepe jest nieuzasadniona bo 15 to wiecej niz inflacja za 5 lat - 8,35 +45% =12.1 i nie zapominaj o aferach poprzednikow
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~marek [78.30.78.*]
    Jakieś wyroki prawomocne tych afer są ??? Ty nawet logicznie myśleć nie umiesz świadomy inwestorze :))))))))))))
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~ptak1234 [91.150.198.*]
    Wyroki , były prezes Polic z 10 lat się sądził
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~darek [83.28.207.*]
    uśmiechnięty Mareczku,gdybyś był chocaż odrobinę obiektywny to byś wiedział,że w duzo mniej skomplikowanej sprawie delistingowej wyrok pierwszej instancji zapadł po 2 latach,prawomocny po 4-ech a gdyby nie przerżneli wyborów,byłaby do SN złożona kasacja wyroku delistingowego-więc cierpliwie czekaj
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~marek [78.30.78.*]
    To co wam się wydaje musi potwierdzić sąd niezależnie ile to czasu zajmie . Wszystko co pisałem przed laty na razie się sprawdza . Z GG owocnych rozmów nie ma , KO-PO -zmiana władzy nic drobnym nie dała i nie da . Dywidendy nie ma i nie będzie . W Polsce trwa wewnętrzna wojna i nikt nie będzie ryzykował odsiadki robiąc wezwanie po satysfakcjonującej was cenie jak średnia za ostatnie 6 miesięcy wynosi 13.00
    Kolejny pisowiec lub Pepe ze smartfona pisze.Pepe to nie przeszkadzało https://www.bankier.pl/wiadomosc/Klub-milionerow-dobrej-zmiany-Oni-zarobili-najwiecej-w-spolkach-Skarbu-Panstwa-8558474.html
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~arskiozan [2.137.136.*]
    Szanowni, na razie nasza dyskusja powinna przebiegać w konwencji wymiany poglądów a nie osobistych kalumni.
    Ramy dyskusji są dosyć jasne : wójt i Sasin złodzieje ,a cwany Iruś nie chce oddać fantów. Zaintrygowała mnie
    koncepcja tora / możliwość sprzedaży części akcji Energi przez Orlen w układzie zamkniętym / Nie wiem jak to jest dopuszczalne prawnie, ale takie coś otwiera nową opcję. Interesujące.
    Pozdrawiam.
    Całkowita racja, gdyby pisowcy dalej rządzili ciekawe jaka cena energetyków byłaby w tej chwili. Wójt znowu by wył ,że 9 zł to cena godziwa i dałby takie wezwanie . W przyszłym tygodniu a tak na 16
    To tylko twoje ptasie gdybania co by było gdyby się nie zdarzyło - to tylko twoje domysły bo jie ma mechanizmu gwarantującego przewidzieć przyszłość.
    A ja sobie mogę gdybać że gdyby twoja matka nie poszła do łóżka ........... to byś nie był ptak1234 tylko chomik1234
    Tyle twoje gdybania mają racji
    Tak Pepe bezwzglednie masz rację gdyby twój ojciec nie zapomniał preze,,,,wy takiego Toudiego jak ty swiat by nie widział -wszysstko jest dziełem przypadku a my na tak grząskim grucie prubujemy wymyslac wyspy stabilnosci tj ideologie-religie
  • Re: Ale jaja, ale jaja Autor: ~ptak1234 [46.112.70.*]
    Każdy sądzi według siebie,
    To sobie policz że średnia stopa zwrotu z ostatnich dwóch lat uwzględniają inflację to tylko 11% rocznie. Imponująca to jest a już o trzymaniu kursu przez układ fafika nie wspomnę. Takie blokowanie kursu teraz przez obecnych to nie jest już najazd Hunów?
    Radujmy się bo wszyscy urośli 3 razy więcej niż Energa. Obejrzyj WZA z czerwca jak akcjonariusze pokazywali kurs Energi w stosunku do innych spółek może coś zrozumiesz że ten układ blokuje kurs
    Dnia 2025-10-27 o godz. 05:20 ~Pepe napisał(a):
    > To sobie policz że średnia stopa zwrotu z ostatnich dwóch lat uwzględniają inflację to tylko 11% rocznie. Imponująca to jest a już o trzymaniu kursu przez układ fafika nie wspomnę. Takie blokowanie kursu teraz przez obecnych to nie jest już najazd Hunów?
    > Radujmy się bo wszyscy urośli 3 razy więcej niż Energa. Obejrzyj WZA z czerwca jak akcjonariusze pokazywali kurs Energi w stosunku do innych spółek może coś zrozumiesz że ten układ blokuje kurs

Nie pisowcy się radują na pewno Enea 20 zł .
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Klub-milionerow-dobrej-zmiany-Oni-zarobili-najwiecej-w-spolkach-Skarbu-Panstwa-8558474.html. poszukaj jak golas Kowalski się dorobił,a o innych nawet nie wspomnę
  • PO płaciła lepiej Autor: ~marek [78.30.77.*]
    Jacek Krawiec - za rok 2014, ostatni pełny rok pełnienia funkcji prezesa: 1 674 000 złWojciech Jasiński - za rok 2017, ostatni pełny rok pełnienia funkcji prezesa: 1 266 000 złDaniel Obajtek - za rok 2019, pierwszy pełny rok pełnienia funkcji prezesa: 1 206 000 zł, natomiast za rok 2020 - 1 286 000 zł. Do tego należy dodać roczne premie:
    Jacek Krawiec - za rok 2014: 1 240 000 złWojciech Jasiński - za rok 2017: 1 560 000 złDaniel Obajtek - za rok 2019: 913 000 zł, za rok 2020: 966 000 zł  
  • Re: PO płaciła lepiej Autor: ~ptak1234 [46.112.70.*]
    Daniel dorabiał,np apartament po promocji kupił i na Węgrzech dorabiał i w SMR ,i ten przelew za 1,4 miliarda zł
  • Re: PO płaciła lepiej Autor: ~ptak1234 [37.31.30.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Dwie-wyplaty-miesiecznie-z-Orlenu-Obajtek-zarabial-na-spolce-matce-i-corce-8938659.html jak na gościa po weterynarii to nieźle
  • Re: PO płaciła lepiej Autor: ~ptak1234 [46.112.70.*]
    Mareczku to też dzięki wójtowi dostali https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/miliony-od-panstwa-dla-firm-powiazanych-z-danielem-obajtkiem/5n1f6gw
[x]
ENERGA 0,00% 18,88 2026-05-25 09:27:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.