....jedźcie, lub ślijcie pełnomocnictwa do głosowania. Wygląda na to, że Pan Konopka doszedł do wniosku, że głównym jego źródłem dochodu będzie naiwność akcjonariuszy. Prześledźcie Espi i strukturę akcjonariatu. Pojawiały się komunikaty o skupie, o zaprzestaniu kolejnych emisji, o wejściu na rynek główny, o zakupie Stermu.... Dziwnym trafem po tych komunikatach Pan Konopka zmniejszał swoje zaangażowanie i spieniężał akcje na podbitkach, a teraz anulował wszystkie te dobre komunikaty i chce sobie dodrukować akcji w prywatnej emisji, po promocyjnej cenie. Wcześniej też wzbogacił się w nieczystej grze skupu akcji własnych przez spółkę. Czy KNF jest tak zapracowana, że jeszcze na to patrzy przez palce? Jeśli jesteście akcjonariuszami - zapisujcie akcje na walne.
Dokładnie, trzeba panu prezesowi przypomnieć że ma tu też rzeszę akcjonariuszy, a nie jest to jego prywatny folwark. Mógł nie iść na giełdę jak się z tym nie chce liczyć
czyli jest jak zwykle cos ogłasza Konpka potem to anuluje Spółka zupełnie niewiarygodna tylko dla spekulacji .Obniżył cenę swoich akcji najpierw poprzez podanie ceyny nowych akcji do 45gr potem do 57gr a teraz odwołał walne .Co chciał to kumple zebrali z rynku akcji widac że nie ma juz podaży .Ciekawe co teraz wymyśli podejrzewam że coś pozytywnego by zarobic podwójnie .Czas pokaże.
Szczerze mówiąc, od wielu lat jestem akcjonariuszem małych, średnich i dużych spółek, ale jeszcze czegoś takiego nie spotykałem. Odwoływanie różnych pomysłów i projektów uchwał przez dominującego akcjonariusza Nowiny już przestało nas dziwić, ale odwołanie walnego...