• 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Mateusz [188.33.10.*]
    Miałem kiedyś CCC kupiłem za 42 i sprzedałem za 68. Wiadomo poźniej żałował bo wlazłem na Pepco. Więc witam jak zabawa czeka tych co chcą tu zostać. Zakładacie, że oni zaraz muszą odkupić a to największy błąd, mogą się tak bawić i 2 lat. Dwa lata zmarnowane i hajs zamrożony. Jak Short wlazł na Pepco uciekłem ze startą, to była dobra decyzja ponieważ short tak zlał akcje, że później powróciłem kupując po 15 zł. Pieniądze pomnożyłem wcześniej na innych akcja więc wróciłem z większym hajsem. Teraz na Pepco ma 83%. Moja rada uciekać i wrócić jak będzie po 70 tak to zbija.
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Www123 [82.214.140.*]
    Jak ty tak teacisz i grasz, to zbieraj puszki. Lepiej na tym wyjdziesz, a pojecia, jak widac nie masz. Twoje luzne opowiesci z mchu, jak to zarobiony jestes to zonie opowiadaj
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: matko2137 [188.33.4.*]
    Rozumiecie że akcji zostało dostępnych do pozyczenia kilka %. Longi będą napierać wraz z poprawą fundamentów a shorty mogą utrudniać to ale możliwości bardzo ograniczone mają. Realna wartość jest powyżej 200 i tam bedzie kurs zmierzać
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Bart [193.143.72.*]
    Z jednej strony tak, masz rację nie muszą się spieszyć z odkupem. O ile nikt im się nie wtarabani w imprezę.

Te 10 funduszy stąpa po bardzo cienkim lodzie, wsadzili 11 milionów akcji w rynek (to jest jakieś1,5 MILIARDA złotych), spółka nie ma złych fundamentów, sprzedaż detaliczna wg. GUS poszła do góry więc sytuacja jest dla spadkowiczów napięta, kilka dobrych informacji, większy skup akcji i nieduża podbitka do góry może ich położyć jak domino, wystarczy że jeden zdecyduje się na odkup.

Nie musieliby się spieszyć jeżeli spółka i otoczenie byłoby takie se (jak na JSW na przykład). Ale tak nie jest.
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Drab [31.61.164.*]
    Załóżmy, że nie będę negował Twojej wypowiedzi ale powiedz mi w jaki sposób doszedłeś do wniosku, że jeżeli na pepco były takie spadki i tak długo trwały, to na ccc również to się wydarzy? Skąd wywnioskowałeś także poziom 70 pln oraz co jeżeli ktoś Cię posłucha i kurs odjedzie w górę? Co wtedy? a) znikniesz? b) zmienisz nick? c) napiszesz, że mógł ten ktoś się Ciebie nie słuchać i podjął decyzję na swoje ryzyko? Nie robi się tak jak robisz, bo Twój wpis nie ma żadnego sensu oprócz emocjonalnie połączonych elementów, których się nie łączy + rekomendacja, której się nie daje, a na pewno nie na podstawie takiej treści
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Jełop [37.248.219.*]
    Shorty akcji za darmo nie pożyczają a to kosztuje, widzimy na ORTEX że koszty szybko rosną a pożyczkodawcy też się zaczną upominać o zwrot
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Mateusz [188.33.10.*]
    Bazuje na doświadczeniu po Pepco, nie zmienię nicka itp. Jestem przekonany, że tam mądrzejsi ludzie pracują niż Ci co tu piszą na forum w przekonaniu, że zaraz będą musieli skupować. To mój ostatni tu wpis, właśnie wychodzę z Pepco i rozgladam się w co zainwestować. Wszedłem tu czytam co się dzieje i raczej dziękuję za taką inwestycje. 70 zł wziąłem z przybliżonej kwoty jak skopali Pepco na niższą kwotę nie wierzę. Mogę się pojawić tu za pewien czas jak dojdzie do tej kwoty i wtedy zaryzykuję i kupię. Pozdro
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Inwestor [37.31.52.*]
    Nie masz żadnego doświadczenia, to widać już po dwóch zdaniach
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Mc1 [217.114.34.*]
    To dobrze mateusz że wymysliłes taką śmiesznie niską kwotę za akcję bo to oznacza że już nigdy więcej się tu nie pojawisz i nie będziesz pisał takich bzdur. Żegnam
  • Mateuszu, czy ty w 2 lata zarobisz 1000 zl? Oto jest pytanie. Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    Mateuszu, twoje doswiadczenie jest rowne innemu Mateuszowi. Szkoda ze tych przemyslen nie napisales nam jak pepco bylo po 14 zeta. Wtedy, moze, bym ci uwierzyl. Takich post factum Nosradamusow na tym forum mamy dziesiatki. Generalnie to wynika z kompleksow, bycia nikim i posiadania zerowych funduszy i doswiadczenia, ale za to ogromnej checi zaistnienia i reperowania wlasnego, malutkiego, ego. W tym, Mateuszu, mozesz miec doswiadczenie. I tylko w tym. Obserwuj, ucz sie, a jak juz bedziesz mial 1000 zl, to sprobuj zainwestowac na gpw.
  • Re: Mateuszu, czy ty w 2 lata zarobisz 1000 zl? Oto jest pytanie. Autor: ~Kokoloko [31.61.246.*]
    Takie shitposty tworzą ludzie którzy mega wtopili na walorze i próbują się odgryźć pisząc takie wypociny. Nie on pierwszy i nie ostatni został zmieciony z planszy :)
  • Re: Mateuszu, czy ty w 2 lata zarobisz 1000 zl? Oto jest pytanie. Autor: ~Drab [31.61.179.*]
    Ja akurat mądrować się nie mam zamiaru ale raczej odniesienie bym brał z ccc z przeszłości i przełożył je na pepco i tak robiąc między innymi wszedłem w pepco poniżej 15pln. Sytuacje spółek były oczywiście całkowicie inne ale były pewne podobieństwa zarówno w skali problemu jak i zachowaniu funduszy. Obecnie ccc nie ma nawet cząstki takiego zagrożenia jak miało wtedy zatem nie jestem nawet sobie w stanie wyobrazić spadku do 70 PLN nawet jakby pół świata zaczęło shortować ccc
  • Re: Mateuszu, czy ty w 2 lata zarobisz 1000 zl? Oto jest pytanie. Autor: ~Mateusz [188.33.10.*]
    Człeku, moj wpis wynika z kompleksów? Robisz wyjazdy do człowieka, którego nie znasz, ale narażasz itp. Jesteś sfrustrowany na Maxa. Dokładnie ładnie się określiłeś w swoim wpisie, idealnie to do Ciebie pasuje. Raczej lekarz jest Ci potrzebny a nie forum. Szkoda, że tu nie można dodawać obrazów, szybko by się wyjaśniło takich Panów jak ty dodając skren z biura maklerskiego.
  • Re: Mateuszu, czy ty w 2 lata zarobisz 1000 zl? Oto jest pytanie. Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    Mateuszku, twoj wpis to ogromne kompleksy. Nie musze cie znac, zeby to wyczytac z tych poscikow. Tym sie roznimy. Btw, te pisma obrazkowe co chciales zalaczyc, to na fb wklejaj. I mozesz zalaczyc link (ze "skrenem") to popatrzymy sobie i posmiejemy sie. Jak ty tak prostej rzeczy nie umiesz, to szacun, ze w ogole wiesz, jak wejsc na to forum.
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~ERER [31.0.85.*]
    ja też uważam, że spadnie co najmniej do 80 zeta, mnie się udało sprzedać niedawno za 185 chociaż żałuję, że nie puściłem za 240 tylko patrzyłem i się podniecałem.
  • Re: 2 lata macie wyjęte z życia jak tu zostaniecie Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    Erer, skoryguj, ze sprzedales jednak za 200, bo wiedziales, ze bedzie 8 zeta. Urosniesz w oczach, pewnie tylko kumpli spod budki z piwem, ale jednak. Za 1 mc napisz, ze jednak kupiles po 131, bo wiedziales, ze bedzie 218. Czekamy jak zawsze post factum.
[x]
CCC -0,95% 140,15 2025-10-27 17:01:42
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.