• okres zamknięty Autor: ~nhyt [91.94.89.*]
    Okres zamknięty to czas, w którym pewne osoby, takie jak insiderzy w spółkach giełdowych, nie mogą dokonywać transakcji na akcjach lub innych instrumentach finansowych spółki. Okres ten trwa zwykle 30 dni kalendarzowych przed publicznym ogłoszeniem wyników finansowych (np. kwartalnych, rocznych).

okres zamknięty zaczął się w zeszłą sobotę, ale w związku z dzieisjszymi raportami i przesunięciem terminu raportu okresowego, okres zamknięty zacznie się tydzien póxniej.

zwróćcie uwagę, że przesuniecie terminu raportu okresowego nastąpiło nie o 4 dni, co by wystarczyło, ale o 9 dni

czyli możliwe jest, że na dniach wypłynie kolejny raport o transakcjach
  • Re: okres zamknięty Autor: ~Ja [213.134.161.*]
    To dobrze czy źle dla kursu?
  • Re: okres zamknięty Autor: ~ZoSta [83.8.109.*]
    dobrze... jutro kończymy na minusie i powoli będziemy wchodzić w ceny po których warto będzie kupić :)
  • Re: okres zamknięty Autor: ~Kangur [46.112.70.*]
    Widzę ekspert co nie kupił po 8 zł
  • Re: okres zamknięty Autor: ~Lol [37.30.22.*]
    To znaczy, że prezes ściemnia
  • Re: okres zamknięty Autor: bartek877 [95.160.158.*]
    O jakich Ty piszesz 9 dniach. Raport miał być 18 a będzie 24 to jest 6 dni różnicy...
  • Re: okres zamknięty Autor: ~nhyt [91.94.89.*]
    ups, masz rację, nie wiem czemu, ale wbiłem sobie, że raport ma być 15.11
    tymczasem miał być 18.11
    przesunięcie o 6 dni

niemniej nadal mamy do piątku, o ile dobrze liczę, czas w kórym insajderzy mogą dokonywac transakcji
  • Re: okres zamknięty Autor: ~ABC [77.222.226.*]
    ale akcje są chyba poblokowane ze względu na NWZ, które jest zawieszone aktualnie

https://www.bankier.pl/wiadomosc/BUMECH-S-A-Wykaz-Akcjonariuszy-na-NWZ-w-dniu-15-pazdziernika-2025-r-9025029.html
  • Re: okres zamknięty Autor: ~RZIS [37.31.40.*]
    Normalnie od zakończenia kwartału spółka notowana na giełdzie ma czas 45dni na opublikowanie wyników, więc raport powinien być 15listopada
[x]
BUMECH -1,34% 33,20 2025-10-22 16:12:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.