1. Bajka nr 1: Nie tak całkiem dawno temu była sobie kraina o wdzięcznej nazwie Filmowe Gierki. W tej krainie rządził książę nazywany powszechnie Kłamczuszek. Książę, jak to książę, miał ścisłe grono kilku oddanych i wiernych poddańców, ale też dużo większe grono niezadowolonych z rządów mieszkańców owej krainy. Książę wymyślił plan, że powiększy krainę i podzieli sie łupami pomiędzy sobą, a tą garstką oddanych. To spotkało się z ogromnym niezadowoleniem licznych mieszkańców krainy, którzy już byli wyczerpani i skutecznie zablokowali ten ruch gromadząc się licznie pod zamkiem z widłami w rękach. Książę jednak na tym nie poprzestał. Chodząc po swojej komnacie wpadł na kolejny pomysł. Sprzedał część swojej krainy najbardziej zaufanemu rycerzowi po 40 złotych talarów. Rycerz ten miał za zadanie rozpuścić plotkę pośród społeczeństwa, że owa kraina nie jest już warta 40 talarów a co najwyżej 12-13 talarów i za tyle będzie odkupował od mieszkańców. Jedni mieszkańcy wystraszeni i niepewni przyszłości zaczęli się na to godzić. Inni zaciskali pasa i czekali. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 2. Bajka nr 2. Początek ten sam.... Dalej mogło być tak: Był bardzo dorodny rok w plony. Nasz Książę postanowił, że część zbiorów sprzeda po 40 złotych talarów i w ten sposób zasili swój osobisty skarbiec. Zgłosił się do księciunia sąsiedniego królestwa żeby kupił. Książę nie chciał udawać się na targowisko i sprzedawać po 1kg, bo byłoby to zbyt widoczne dla mieszkańców królestwa i urągające jego majestatowi i powadze sprawowanej funkcji. Ten drugi kupujący książę jak już dostał owe zbiory zobaczył, że te zbiory bardzo szybko się psują i spadają na wartości. Wtedy podjął decyzję, że ukaże naszego Księcia i rozpuści wieść, że owe zbiory są dużo mniej warte i chcąc dać mu w ten sposób nauczkę zacznie odkupować od zmęczonych mieszkańców królestwa, aż pewnego dnia objawi się wszystkim mieszkańcom. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- W sumie to tylko bajki. Mogły ale nie musiały się wydarzyć. Póki co żadna z nich nie ma zakończenia.... A może była jakaś 3ecia bajka???
Zamiast bajek o akcjach wolałbym rzeczywisty wzrost kursu na nowe ATH. Na pewno nie zaszkodziło by jakbyśmy ponownie się zorganizowali w większą grupę i zaczęli dociskać prezesa może w końcu pochwaliłby się czymś pozytywnym albo przynajmniej czymś realnym namacalnym co dało by się potwierdzić jakimiś faktami.
no patrz kto by nie chciał wzrostów i ATH, każdy z nas. A dzisiaj widziałeś co się zadziało? rano ktoś sobie pociągnął z arkusza z prawej robiąc tym samym soczystą zieleń a potem kontroler kursu dokonał wściekłego zrzutu jednym kliknięciem entera coś około 2k wolumenu akcji. Od razu mi się przypomniał sierpniowy dzień z 2024 tuż po ESPI o XBOX, wtedy kurs zaczął rosnąć a zrzut był o wiele większy bo 5-7k nie pamiętam dokładnie, ale łatwo to sprawdzić po dacie ESPI o XBOX DDS1 Utlimate i Movie wtedy. A wracając do fundamentów znowu zapadła dziwna cisza ze Spółki.... i jak tu człowiek ma nie łączyć kropek? Gdzie zaległa data PS4 DDS1 jako ostatnia konsola tej serii? Może jestem naiwny ale dalej trwa wymęczanie na wyczekanie ostatnich niedobitków, może stąd moja frustracja. Ale nie poddam sie tak łatwo o nie. Minimum wytrzymam do RT2. PS jestem pewny ze popyt się uaktywni jak tylko zieleń zostanie utrzymana. Ten kto zbija tak jak dzisiaj doskonale o tym wie, stąd tak gwałtowna i szybka reakcja z tym zrzutem. Jeśli macie inne zdanie proszę podzielcie sie.
To raczej pewne. Nasz kolega informator zapowiadał dwa info już tydzień czy dwa temu i po piśmie triple x zapadła cisza a kurs zanurkował poniżej 13 mimo tego że 13 pln trzymało się przez ostatnie kilka tygodni.
Możemy mnożyć teorie że chcą resztę wyleszczyć, zrzucić resztę akcji i się ewakuować tudzież ukarać niepokornych.
Moja teoria jest taka że gdyby freefloat był faktycznie na poziomie 80% nie mielibyśmy większego problemu z zebraniem 5% akcjionsriuszy. Chcę wierzyć w to że jednak ze spółką i fundamentami nie jest tak źle jak wskazuje na to kurs i w końcu odbijemy.
Mam nadzieję że to nie jest złudna wiara w marzenia o zejściu z haka.
Realnie to jedyne na co możesz liczyć w najbliższym czasie to gra od Road i dlatego mocno, ale to mocno trzymaj za nią kciuki.
P.S. Ori ja znam jeszcze bajkę o tym jak Książe zebrał już plony z dwóch dużych pól i rozpuścił je na hulanki i swawole. W związku z tym puścił plotkę o zasiewach na trzecim, jeszcze większym polu, żeby wspomóc wiarę mieszkańców w to, że nie będą głodowali. Ale po królestwie rozeszła się wiadomość (i to od samego księcia), że zwolnił wszystkich rolników odpowiedzialnych za przyszły zasiew. Jednak zapewnił, że ma już innych lepszych i wydajniejszych robotników, którzy nie będą okradali królestwa. Niemniej pole było tak tajne, że nikt z ludu nie wiedział gdzie się znajduje, dlatego żaden z mieszkańców nie mógł sprawdzić tej wesołej nowiny:)
A znasz baśń o królu Popielu? Ja to się tak zastanawiam co wam daje takie jęczenie. Czy na prawdę nie ma już prawdziwych facetów? Czy myślicie że od tego permanentnego stękania kurs urośnie? Jak masz jeden z drugim problem to zaciśnij zęby , sprzedaj i zapomnij albo zostaw w spokoju i czekaj cierpliwie, po prostu zachowujcie się jak mężczyźni. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć trolli ( ot choćby takiego J24) bo oni kręca kółka, ale wam co to daje - no chyba że też kręcicie kółka, tylko wtedy nie płaczcie że kurs się osuwa. Na obecną chwilę też jestem umoczony ale nie płaczę w każydm poście, trochę godności panowie.