• Nowe rozdanie Autor: ~ktoś [213.92.254.*]
    Myślę, że kwestia odbycia walnego na początku listopada i jeszcze w tym kwartale zupełnie nowe rozdanie na VR Factory.
    Pokaże się jeszcze nowy inwestor, ktoś dodatkowo pozbiera resztki z rynku.
    Porządki na spółce prawie skończone, klepnąć przeniesienie gier do spółki zależnej i mamy nowe otwarcie
    Czeka nas ciekawy okres
  • Re: Nowe rozdanie Autor: ~VR [46.112.114.*]
    Masz 100% racji – myślę dokładnie tak samo.
    Pozbycie się zalegających odpisów aktualizujących wartości niematerialne i prawne to był kluczowy krok, żeby móc przekazać całe IP i segment gamedev VR do spółki zależnej. To porządkuje bilans i otwiera drogę do zupełnie nowego etapu rozwoju – główna spółka będzie mogła zmienić segment działalności, jednocześnie utrzymując przychody z gier poprzez podmiot zależny.

W praktyce oznacza to, że od Q4 nie będzie już żadnych obciążeń, tylko czysty przychód ze sprzedaży i licencji od nowej spółki. To bardzo sprytne zagranie – pozbycie się starych, zaktualizowanych pozycji pozwala VRF wejść w zupełnie nowy obszar działalności, a gamedev VR działa dalej, tyle że już w spółce-córce.

Trzeba pamiętać, że całkowita zmiana spółki dzieje się już teraz – to jest proces, który wymaga kilku kroków formalnych, dlatego na razie widzimy „porządki” w papierach, ale te widoczne, biznesowe efekty dopiero nadejdą.
    Myślę, że przy NWZ lub w raporcie za Q3 padną konkrety – zarówno o kierunku spółki, jak i o nowych premierach VR, które przecież są już blisko.

Ostatni kwartał tego roku może być naprawdę gorącym okresem.
    Kto tego nie dostrzega, to albo kompletnie nie rozumie, jak działa rynek i procesy restrukturyzacyjne, albo jest typowym trolem – a tych, jak widać, znowu trochę się pojawiło na forum
  • Re: Nowe rozdanie Autor: ~ktoś [213.92.255.*]
    Po wyprostowaniu spraw związanych z obecnym biznesem przyjdzie czas, że nastąpić odcięcie w jedną sesje od akcji i te poziomy będą tylko wspomnieniem.
    Pod te porządki w spółce spadki już były, pod nowe rozdanie wzrosty dopiero przed nami
  • Re: Nowe rozdanie Autor: ~ninxx [37.31.26.*]
    Przed NWZ czy po NWZ to może nastąpić twoim zdaniem?
[x]
VRFACTORY -1,52% 0,26 2025-10-20 16:48:39
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.