Jutro nic się nie dowiesz i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle podadzą kto objął 3 mln akcji, gdyż jutro podpisać mają umowy. A obejmujących ma być więcej niż jeden to raczej, żaden z nich nie przekroczy 5% i nie będą musieli nic podawać. A zatem żadnych kart nie będzie.
Mało prawdopodobne. 3 mln akcji to będzie ponad 20%. Musiałoby być ich minimum 5 zatem, żeby żaden nie przekroczył progu. Poza tym - po co kilku? Oni nie potrzebują kasy ani przypadkowych inwestorów tylko konkretnego, który coś wniesie do spółki. Myślę, że jutro jednak się czegoś dowiemy.
W uchwale jest napisane, że będzie kilka podmiotów/inwestorów a nie jeden. Po drugie obecnie jest 17 mln akcji a po dodruku będzie 20 mln akcji. A 10% z 20 mln to jest 2 mln a 5 % to 1 mln więc jak będzie 3 inwestorów i każdy weźmie po 1 mln akcji to żaden z nich nie przekroczy 5 % (czy umiecie liczyć), a więc nikt nic nie będzie musiał podawać i się nie dowiecie kto nabył.
No to obaj się pomyliliśmy. W tej chwili jest 14 mln akcji, 17 mln będzie po podwyższeniu. Te 3 nowe miliony to będzie trochę ponad 17 %. Więc, żeby się nie musieli ujawniać musi być ich co najmniej 4. W uchwale jest faktycznie liczba mnoga ale to niczego nie przesądza. Mimo wszystko myślę, że będzie to jakaś jedna konkretna firma z branży, Ale to tylko gdybanie. Jutro się okaże, kto trafił.
miejmy nadzieję. Myślę, że PRH przekroczy 5%, więc też poda swój komunikat. Ciekawe jest, że w poprzednich emisjach Zremb już na etapie decyzji o nowej emisji podawał kto ją obejmie (przynajmniej tak było w 2 poprzednich), a tu mamy mieć niespodziankę
Nie ma powodu do rozpaczy. Ogarną temat. Będzie hala dla Zrembu I zwiększenie kontroli PRH nad Zrembem. To jest w najlepszym interesie i Kosiorka, i Dąbrowskiego.