Nie będzie doliczonej żadnej Rumunii, ynwestorze z Piździpały Dolnej, bo sama spółka twierdzi, że wyniki tej akwizycji będą widoczne najwcześniej za parę lat.
Co do szacunków za 3Q są wszystkim mniej więcej znane, a skoro są znane, to sa już w cenie.
Śmieszny jest twój wpis. Widać, ze totalnie nie znasz komunikatów. Trollujesz tylko i liczysz na spadki. Ile groszy płacą ci za te brednie co spamujesz na forum?
"Uważamy, że łącząc ten niezły brand z naszym know-how i naszymi warunkami, jeżeli chodzi o kontrakty hotelowe i lotnicze, możemy tę spółkę popchnąć mocno do przodu. W naszym biznesie chodzi o budowanie skali i wierzymy, że na rynku rumuńskim jesteśmy w stanie wygenerować w najbliższych latach wysoki wzrost, pewnie wyższy niż w Polsce"
"Chcemy zwiększyć liczbę klientów ze 100 tys. do 300 tys. w ciągu pięciu lat. To będzie wymagać inwestycji w sieć sprzedaży, w e-commerce, nowoczesny marketing" - dodał.
"Wygląda na to, że trzeci kwartał będzie bardzo dobry. Od początku lipca nastąpiło wyraźne przyspieszenie zarówno popytu klienckiego, jak i marż. Konkurencja trochę ograniczyła programy, bo początkowo branża wystawiła programy wyższe o 15-20 proc. rdr, czyli z podobną dynamiką jak w ostatnich latach. My dokonaliśmy redukcji wcześniej, jeszcze w marcu. Nasz program na zimę 2024/25 był wyższy o kilkanaście proc. rdr, a na tegoroczny sezon letni o 8 proc. rdr. Jeśli chodzi o najbliższą zimę, to plan jest wyższy o ok. 15 proc." - dodał.
Wypowiedź Prezesa Rainbow Tours nie dotyczy "hotelu w Rumunii", tylko tego, kiedy inwestycja w rumuńską spółkę przyniesienie efekt.
Ale widzę, że ynwestorstwo tutejsze nie reprezentuje poziomu, który pozwala na merytoryczną debatę. Spokojnie możesz wracać do pisania, że na pewno nie zabiorę twoich akcji i że na pewno zarobisz, a mnie finansują masoni.
Tak jestem o tym przekonany o swoich poczynaniach przypominać nie muszę.A co do dalszych planów ja mogę czekać rok dwa może i trzy jeśli zajdzie taka potrzeba. Nie raz miałem minus w portfelu gdzie byli spece tacy jak ty przetrwałem zamykając pozycje czy sprzedając akcje na zielono dla przykładu było to krypto był kiedyś taki w sumie gniot jak 4mass i też dał zarobić.
Swoją drogą sam fakt, że inwestujesz w kryptowaluty, nie mając zielonego pojęcia czym to w ogóle jest (bo ktoś o twoich horyzontach intelektualnych nie ma prawa tego rozumieć) też dużo mówi o tym jakim jesteś inwestorem, a raczej ynwestorem.
Nie mam zamiaru tłumaczyć się przed kimś takim jak ty ale zapewniam że wadą moich inwestycji jest to że co roku muszę się podzielić że skarbówką podatkiem
Rumunia zaskakująco szybko się rozwija i prezes mówił w wywiadzie,że zyski będą szybciej jak przewidywali i profesor przestań sobie łapki sam wystawiać bo jest to żenujące
Profesor się starą,nawet sam sobie łapki wystawia- to choroba,może jak raportuje na koniec dnia,to pisze,że tyle,a tyle wpisów i zobaczcie ile fajnych łapek-to już parodię przypomina
Ja się tylko zastanawiam Maxie, jaki jest cel, żeby tak krytykować spółkę, jej wyniki, ciągle pisać o spadku kursu (wbrew prognozom i rekomendacjom)? I tracić na to czas. Bo jak ktoś ma akcje, to naturalne, że chce by kurs poszedł w górę, bo wtedy może sprzedać drożej i zarobić. Spadek kursu akcji moim zdaniem może być w interesie tych, którzy: 1. chcą kupić taniej, wiedząc, że spadek będzie krótkoterminowy, więc kupując taniej w perspektywie czasowej zarobią jeszcze więcej albo 2. tych, którzy na ten spadek postawili.
Misiu ty mu swoje inni mu swoje na nic analizy wskazniki a to i tak jak grochem o sciane on ma to coś co Pit na xtb co byś nie pisał to max jest od tego zeby cię zgasić juz w zarodku zeby ci sie odechcialo na tym walorze zarabiać zeby ci obrzydzic rainbow I innym oczywiście za to trolluchy mają placone od tych co grają na spadki
Dnia 2025-10-17 o godz. 13:51 ~Max napisał(a): > Nie będzie doliczonej żadnej Rumunii, ynwestorze z Piździpały Dolnej, bo sama spółka twierdzi, że wyniki tej akwizycji będą widoczne najwcześniej za parę lat.
Nie zagalopowałeś się? Wypowiedź prezesa cały czas rozumiałem tak, że wyniki Rumunii w najbliższych latach będą miały bardzo mały udział w całkowitych, a dopiero potem staną się istotne.
Wyniki za sierpień już pokazały. Choć to dopiero jeden miesiąc. Ale ta spółka rumuńska generuje przychody, więc wzrost przychodów musi być z tego tytułu.