Skoro jesteś takim znawcą gieldy to teoretycznie jesteś pewnie bardo bogaty. Szkoda że obstawiasz spadki na spolce na ktorej nie da się zaciagać krotkich pozycji zamiast na LPP cdprojekt czy CCC gdzie móglbys na tym zarobić. To raczej nie sowadczy dobrze o twojej onteligencji. Czy czegoś nie wiem.
A przy okazji dawno nic nie umieszczałeś pod nickiem Pokerzysta. Hmm
Giełdy NIE. Za krótko jestem na parkiecie. Tej spółki...od kilku miesięcy dobrze mi idzie, tzn trzymam się od niej z daleka ale mam kapitał, który w odpowiednim momencie w nią zainwestuję. Na korekcyjnym odbiciu będzie można dobrze zarobić. Temat 'pokerzysty', już raz Ci odpowiedziałem.
Wracamy do trendu, akcje będą dużo niżej. Jest jeszcze jeden ciekawy wątek, który przemawia za spadkami. Wczoraj zaczął się sezon konferencji. Pierwszy dzień i spadek. Jeśli każdy dzień konferencyjny będzie tak owocny to do końca miesiąca kurs będzie krążył wokół 15 zł.
Czy ktoś tu pisze że będzie spadać ? Ja tu piszę o zachowaniu kursu, jak siedzisz na giełdzie to chyba zaobserwowałeś ten trend na innych spółkach ? Dla mnie liczą się dane, a nie jakieś wróżenie z … kiedyś pisałem do jakiego momentu może zejść kurs i tego będę się trzymał. Myślicie że po co bioton wszedł w buty do Ryvu ponownie ? Kurs zachowuje się tak jak chcą żeby się zachowywał. Pamiętajcie że ludzie sprzedawaja akcje itp żeby i tu zostawię kropkę.
Tu ciężko o autorytety. Na forum prędzej znajdziesz stronnictwa. Pierwsze to posiadacze akcji, którzy piszą o wzrostach i tych co są przeciwnego zdania nazywają hejterami. Drugie stronnictwo to Ci, którzy chcą kupić tanio papier i piszą o spadkach, a piszących o wzrostach mają za hejterów.
Nie wiem w jakiej ja jestem kategorii? Skoro już pisałem że nabyłem akcje za cenę 18-19. Nie namawiam nikogo żeby kupił lub sprzedał akcje . Każdy sam dysponuje swoim portfelem.
Wiesz jest jakieś
15 spółek na wig 20
38 na wig40 i
79 na Swig80
od których trzymam się z daleka i dokladnię na żadnej forum nie umieściłem nawet 1 postu w przeciągu ostatnich 40lat. Ale mamy chyba trochę inną strategie