• Na Logikę Autor: ~RRRrrr [77.222.245.*]
    Ja nie posiadam tych akcji ale powiem wam szczerze że mam stracha żeby je kupić gdyż wyniki są przeciętne a wartość księgowa to 30 zł.Wniosek jest taki ze i tak nawet po takiej przecenie ta spółka jest wyceniana prawie 5 razy wyżej niż wyceniana w księgach.Fakt aktywa ma duze bo 11 miliardów ale obecna wycena juz to odzwierciedla bo kapitalizacja jest na tym poziomie przy 5-krotnie mniejszych kapitałach własnych.Żadna z duzych spolek które sie liczą nie jest wyceniana na poziomie 100% swych aktywow tylko na jakies 50-60% co oznacza że ta spółka jest po prostu droga a zdrowa wycena to mysle ze okolice 110-120 złotych.
  • Re: Na Logikę Autor: ~strus [185.186.155.*]
    Słuszna uwaga, 20 lat prowadze biznes i wiem , że w magazyne można mieć towar złomek nie do sprzedania i często jest to 40% asortymentu . Fakty są takie że cena akcji to 35 zlw 2023r a reszta to post covvidowa pompa,
    ponad 200 pojechałi na 300 już nie dali rady.
    Czy ktoś przez chwile pomyślał , że kapital mżę chce wyjść a cała ta obecna scenografia ma spowodować myślenie - okazja to przecież raport i short.... a to po prostu może być realizacja zysków w inteligentny spsosób według planu bo na raz sie nie da, za dużo miliardów w kapitalzacji , więc pobujamy i nawiniemy .
  • Re: Na Logikę Autor: ~Rerefasola [89.79.144.*]
    Brak logiki i dwoch z zascianka, co byznesy prowadzO, ale sie mOndrzO na forum ccc. Szacun
  • Re: Na Logikę Autor: ~Arekk [185.153.35.*]
    Dzięki za te spostrzeżenia. Także nie mam ani jednej akcji CCC i mocno się zastanawiam od wczoraj nad kupieniem większego pakietu, ale pomimo takiej przeceny nadal się boję. Chyba jednak pójdę w inne spółki z WIG20, a tu sobie odpuszczę.
    Arekkk to idz, po co nas informujesz, gdzie zaonwestujesz 300 zl?
    To jak nie posiadasz akcji, to po co ten wywod? Na kazdej spolce taka "analize" robisz?
[x]
CCC -5,29% 145,00 2025-10-21 17:04:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.