• Grenevia, dawny Famur... Autor: ~takaprawda [92.118.166.*]
    ...od początku była ustawką na kapitał ulicy. Tutaj tylko spółdzielnia zarabia. :))
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~BOLO [109.197.188.*]
    daj spokój jesteś nudny
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~takaprawda [92.118.166.*]
    Styczeń 2018 roku Grenevia, dawny Famur chodzi po 6,60 zł za akcję. Po ośmiu latach cena zaledwie 3,20 zł. Do tego spadku doliczmy jeszcze inflację.
    Kto włożył pieniądze w papier, przez ten czas stracił prawie 90% kapitału.
    Polska giełda nie miała służyć bogaceniu się ulicy. Miała wyprowadzać pieniądze poz granice Polski.
    Ś.P. Prof. Witold Kieżuń o tym mówił już pod koniec kat dziewięćdziesiątych.
    Ile jeszcze musicie stracić własnych majątków zanim dostrzeżecie że jesteście okradani?...
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~Dzi [83.8.225.*]
    Pierwszy raz Ty takaprawda, nie atakujesz, aby atakować.....
    Dodam tylko jedno słowo prof. W. Kieżunia, czyli tzw. słowo ,, prowizja ,,
    i nadal jak widać ma kluczowe znaczenie.....
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~drobny [188.146.129.*]
    Szanowny ~takaprawda

Napisałeś: "Styczeń 2018 roku Grenevia, dawny Famur chodzi po 6,60 zł za akcję"
    Moja odpowiedź: Za to
    marzec 2009 - cena 0,90
    styczeń 2016 - cena 1,45
    listopad 2020 - cena 1,60
    listopad 2024 - cena 1,85
    Ale dla ciebie jedynym "sensownym" odniesieniem jest styczeń 2018 z ceną 6,60

"Kto włożył pieniądze w papier, przez ten czas stracił prawie 90% kapitału."
    Moja odpowiedź: Każdy podejmuje decyzje na własną wyłączną odpowiedzialność. Jeśli kupiłeś po 6,60 w 2018, to współczuję braku rozsądku.

"Polska giełda nie miała służyć bogaceniu się ulicy. Miała wyprowadzać pieniądze poz granice Polski."
    Moja odpowiedź: Ja zainwestowałem w listopadzie 2024 kupując po 1,85. A jestem właśnie, jak to nazwałeś "ulicą". W dodatku mieszkam, pracuję, wydaję pieniądze i płacę podatki w Polsce. A że w odróżnieniu od ciebie mam rozum, to już nie poradzę.

'Ile jeszcze musicie stracić własnych majątków zanim dostrzeżecie że jesteście okradani?"
    Moja odpowiedź: Ja na giełdzie mam niezłe zyski, a poza giełdą pracuję w Polsce dla polskiej firmy, pracuję dużo, długo, intensywnie, chyba dzięki temu nieźle zarabiam i nie czuję się okradany - ani na giełdzie ani poza nią. Może to też dlatego, że w odróżnieniu od ciebie mam rozum.

Niestety wszystko na to wskazuje, że wiedzę czerpiesz wyłącznie z tiktoka, dlatego pewnie i tak mój wpis nie spowoduje u ciebie żadnej refleksji.
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~Analityk [5.173.196.*]
    Ostatnią sztuczną podbitke do 4 zł wykorzystali akcjonariusze, którzy nie sprzedali akcji w wezwaniu.
    Nie sądzę żeby chcieli te akcje kiedykolwiek odkupić.
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~BOLO [109.197.188.*]
    Na forach innych spółek też piszesz takie farmazony czy tylko GEA sobie upatrzyłeś i chcesz nas uratować?
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~Prądozaur [84.39.163.*]
    Przecież te jęki Anali-tyka są pintoleniem byle pintolić... Wcześniej zachwalał BUMECH co to niby zamiast GRENEVIA kupowany po 38 PLN miał fortunę dać... Jak BUMECH spadł na 32 PLN to jęczy że już BUMECH na zbrojeniówce nie zarobi... Panele fotowoltaiczne najtańsze to zysk ogromny dla kupującej je GRENEVIA to opowiada, że to złe dla GRENEVIA... Normalnie nienormalny jest i gupich szuka co to będą brali na poważnie... Pozdrawiam lejących na Anali-tyka jak na każdego trolla papranego, bo szkoda odnosić się do bełkotu jego :)
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~Analityk [5.173.154.*]
    Bumech kupowałem pod espi o biomasie ale już wszystkie akcje sprzedałem.
    Ja ZAWSZE ucinam straty jeżeli się pomylę.

Niestety cały rynek spada.
    Złoto wysysa kapitał z giełd na całym Świecie.

Ale życzę wam powodzenia !
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~Analityk [5.173.154.*]
    Nawet Onde (producent OZE) dzisiaj spada.

Niestety nadchodzą ciężkie czasy (recesja i bezrobocie).
  • Re: Grenevia, dawny Famur... Autor: ~takaprawda [92.118.166.*]
    drobny
    Masz tak doskonałe życie jak dubajski książę...
    Musisz się bardziej postarać pisząc cokolwiek, bo już na wstępie twojego referatu widać że kłamiesz jak tutejsi członkowie spółdzielni. Jak brzmi przysłowie nie "można trzymać wszystkich srok za ogon".
    Polska się zwija. Jest nas coraz mniej. A zatem i na tej szulerni będzie coraz mniej dawców kapitału. Już wkrótce cała twoja spółdzielnia będzie musiała iść do prawdziwej pracy. Dopiero zasmakujesz co to jest prawdziwa, praca i zrozumiesz co to znaczy ciężko pracować. Bo jak na razie to ciężko tylko myślisz...
    Pozdrawiam
[x]
GRENEVIA -0,31% 3,22 2025-10-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.