• kontrariańsko Autor: ~Sonia [89.64.94.*]
    bo sentyment skiepszczony emisją co potwierdza kurs i obroty, może warto dobrać kontrariańsko?
  • Re: kontrariańsko Autor: ~Stachu [46.187.200.*]
    Dobrać warto po 9, niedługo pewnie zejdziemy do tego poziomu
  • Re: kontrariańsko Autor: ~kadu_z_lekka_szydera [188.122.27.*]
    stachu - natychmiast po komunikacie o emisji pisałeś, że lecimy w odchłań i 9.20 to minimalny wymiar kary. Teraz piszesz, że niedługo pewnie ten poziom osiągniemy . O jakim przedziale czasowym myślisz bo cygan i BDG gryzą paznokcie ...

PS. A jakbyś Ty już nie miał czym gryźć to cygan w czynie społecznym przygryzie i Twoje
  • Re: kontrariańsko Autor: ~BDG [89.191.129.*]
    Ja zapakowany od lat. Do tego odbierałem dopiero co od sypacza po 12,xx.
    Więc już i tak przekroczyłem zakładane zaangażowanie.
    Nie wiem co to odchłań, ale zobaczymy po walnym i pod koniec roku bo aktualnie kurs jest trzymany
  • Re: kontrariańsko Autor: reboot [89.239.112.*]
    Dnia 2025-10-16 o godz. 15:01 ~Stachu napisał(a):
    > Nie wiem co to odchłań, ale zobaczymy po walnym i pod koniec roku bo aktualnie kurs jest trzymany

Lepiej jest nie używać słów których się nie rozumie.

Weź słownik do ręki
  • Re: kontrariańsko Autor: ~DramatzTakimi [31.183.160.*]
    Dnia 2025-10-16 o godz. 13:40 ~Stachu napisał(a):
    > Dobrać warto po 9, niedługo pewnie zejdziemy do tego poziomu

Nagony w czyim imieniu piszecie , po co się powołujecie na innych ,
    tzn. na kogo konkret?
  • Re: kontrariańsko Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    No tak, spadki nie były ani tak głębokie ani tak długotrwałe jak się wielu obawiało. Obrót maleje, coraz mniej chętnych do sprzedaży. Najważniejszych wydarzeń dla losów spółki można się spodziewać w najbliższych kilku kilkunastu tygodniach więc może rozsądniej mieć wtedy akcje przy sobie.
  • Re: kontrariańsko Autor: suwak123 [185.245.192.*]
    Tu jest cały czas dystrybucja. Mniejsze obroty bo za bardzo nie ma komu odbierać.
    Na 11,30. Lekkie jest wsparcie ale wystarczy kilka tysięcy i padnie jak polamana zapałka.
    Na 10,80 silniejsze wsparcie.
    Pytanie, kto zaufa prezesowi i jako nowy inwestor kupi akcje?
    Malo takich.
    Prędko tutaj komercjalizacji nie będzie.
    A zaufaniem prezes to cieszy się zerowym.

Nikt już tu nie wierzy jego słowom.
    I czy cokolwiek co mówi na webinariach jest prawdą .
  • Re: kontrariańsko Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Kto zaufa??

No facet do tej pory prezes wciskał akcjei kulkudziesieciu inwestorom . Obecnie znalazł sie jeden na 1.3 M akcji i 15% akcjonariatu.

Mozesz przekonywac ile wlezie ze ten ktoś to THE -BILL jest - ale jakie jest prawdopodobieństwo że masz racje? Szcególnie po tym co widac też na rynku OPÓR działa podaz kontroluje kurs, rynki w niebezpiecznej fazie Ogólnie sa , Kto by sie wystawiał na taki STZRAŁ z przejmowaniem 1.3 M akcji JESLI by nie był pzrekonany ze DOBRZE ROBI...:))
  • Re: kontrariańsko Autor: ~jah [46.205.207.*]
    graczu...

"...wciskał akcje INWESTOROM..."

Ty chyba widzisz inną "rzeczywistość"....tzn, najprawdopodobniej chciałbyś żeby tak to wygladało...

to ja się pytam - pokaż mi jakiegoś "inwestora", któremu "wcisnął" akcje i jest ponad progiem 5%...
    widzisz (oprócz od lat Suwalskiego) kogoś takiego ? takiego "inwestora" ? i to pytanie w kategorii - pokaż mi fakty...

scenariusz był prosty:
    akcje były pchane w "rynek" "ulicę" przed "emisjami" na podbitkach, po wyższej cenie...
    następnie były odbierane przez "inwestorów" przy "emisjach" po niższej, znanej niektórym wcześniej, cenie pod progi 5%...
    i tak w kółeczko....
    i dlatego jest ZERO zaufania...

i krótko - sprzeda coś, podniesie kapitalizację, wypłaci dywidendę - będziemy klaskać...
    na teraz - ogrywany jest stary, znany scenariusz który zeruje całkowicie wiarygodność...

czekamy na "renomowanego"...
    chyba nie zrozumiałeś prostego textu.

Do tej pory Jak prezes spzredawał akcje to wcisjkał je np 20-30 inwestorom , to co teraz sie zmienia to Fund chce przejac od razu 1.3 M akcji . To tez rózni wczesniejsze zaangażaowania fundów do tej sytuacji bo wczesniej Fundy miały po ok 300 K akcji na twarz.

I teraz sadadnicze pytanie ---skoro mówi sie wqiele o tym ze na rynkach powinna być korekta , rynkui oczekuja spadków , Medinice zawodził inwestorów , Kurs nawet w Hossie ostatnichj 2-3 lat w NIEj nie uczestniczył ---TO dlaczego KTOŚ pakuje sie w 1.3 M akcji ICE ? ----Proste pytanie . :))

Te wszytkie informacje o FDA 2 produktów o Dofinasowaniu AC , o listach intencyjnych nie sa przypadkowe ---to odrozna obecna sytuacje od tych sprzed lat i tych Innych wczesniejszych emisji oraz tego jakie Infa wychodziły ze spółki.

Jaki bedzie efekt przekonamy sie moze już w TYM roku.....
  • Re: kontrariańsko Autor: ~BDG [89.191.129.*]
    Zamiast wiecznie naganiać i bredzić - zjaw się na Walnym.
    Oczywistym jest, że skoro jest emisja to chcą dać sobie więcej czasu na negocjacje!
    Szczególnie, że zainteresowanie wzrosło.
    ps. Każdy wie, że były już fundy powyżej 5% a sorry -Ty oczywiście nie wiesz.
    i wiadomo, że na Walnym się nie zjawisz.
    w tym czasie bedę w innym rejonie Polski, bo musze być .

poza tym to co miałem wiedzieć, juz sie dowiedziałem z róznych żródeł komunikatów spółki ,webinarów , roznych informacji płynacych od np prof. Suwalskiego dotyczącego CoolCryo.

To ze jest ryzyko ---ryzyko jest wszedzie co pokazał np CCC, to jest tego typu branza( Inwestowanie na giełdzie ) że są szanse ale i ryzyka.
    graczu...
    wiadomo, że się nie zjawisz...
    bo Twoja rola jest znana....naganiać

i w tym wypadku logiczne jest, że nie będziesz posiadał raczej akcji...
    w związku z tym proste, że nie możesz się zapisać na NWZA...

identycznie jak góru przed walnymi w poprzednich latach...
    nie rozśmieszj mnie na walne mozesz pojechac z 1 akcją zarejestrowaną :)

Mnie dziwi dlaczego Ty masz rzekomo akcje ---skoro widzisz tutaj naganiaczy na wzrosty spółki, która absolutnie nie ma żadnego pokrycia w jej potencjale ,.... która jest w twoim mniemaniu ścierwem , a prezes oszustem .
    graczu...

tak ogólnie widzę, że masz problem ze zrozumieniem (lub nadipretowywaniem, lub mam nadzieję, że nie manipulowaniem) słów/zdań pisanych...
    próbujesz wkładać w czyjeś usta słów (rozumień), których nie było...
    ale nie dziwię Ci się...luzuj portki...
    :-)))
  • Re: kontrariańsko Autor: ~Sonia [89.64.94.*]
    jakieś ochłapy dobrane. Przydałoby się jakieś info ze spółki teraz :)
  • Re: kontrariańsko Autor: ~Fg [195.128.172.*]
    Do walnego nie będzie na pewno, a po walnym już nie będzie przeszkód więc kto wie.
[x]
MEDINICE 2,62% 11,76 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.