...kiedy rok temu pisałem razem z taksówkarzem o zakupie złota i srebra. Pisali że jestem niespełna rozumu jeśli przedkładam metal nad zadłużoną spółkę. Wychwalali przy tym rządy PiS...
zobaczcie gdzie dzisiaj są azoty w porównaniu do złota i srebra.
Chcą wprowadzić podatek wojenny ...
Jak myślicie? Czy tylko przeciętny Kowalski zapłaci? Obstawiam że Azoty i inne podmioty SP w pierwszej kolejności zapłacą. Zatem jedziemy w dół.
Pinoczet
Już płacimy za wojnę dudy, tuska, kaczyńskiego i morawieckiego. Twoim zdaniem to skąd te pieniądze się biorą? Idą między innymi ze SP.
Na Azotach prawdopodobnie nie zobaczymy już nawet 25 zł, bo jakąkolwiek kasę Azoty zarobią, to SP ją zajuma nie patrząc na akcjonariuszy mniejszościowych.
Nie rozumiem dlaczego większość tutejszych agitatorów ma antypolskie myślenie. Czyli oszukać ulicę pisząc między innymi tutaj matactwa.
Już tyle razy ty i tobie podobni pisali o wystrzale w niebo, że straciłem rachubę. A tymczasem nie dość że akcje spadły z hukiem, to inflacja podbiła ceny wszystkiego tak bardzo, że ulica straciła tutaj do 90% siły nabywczej swoich oszczędności. Mało tego, większość ulicy nawet nie ma pojęcia co tak naprawdę w spółce się dzieje i dowie się o tym jak już będzie dawno po fakcie.
Polemika z wami to jakby predofila prosić o nie dotykanie niedojrzałych osobników.
Dlatego uważam że metale są najbardziej racjonalną inwestycją. Kto wchodził w metale, ten uratował majątek. Kto zaś wchodził w azoty ten zasponsorował zorganizowane grupy mataczące przez co przysłużył się do zdrady Ojczyzny.
Dnia 2025-10-16 o godz. 11:06 ~takaprawda napisał(a): > ...kiedy rok temu pisałem razem z taksówkarzem o zakupie złota i srebra.
Złoto i srebro to pogańskie relikty, dla banków to backup na wypadek zawirowań na którejś z walut. Poczekaj jeszcze chwile jak via CH do Londynu RU zacznie sprzedawać rezerwy.
Jakim to trzeba być zdrajcą ..., aby wieszczyć fortunę na upadających azotach i wyśmiewać tych którzy namawiali Polaków do zakupu złota po 8 tys.
Grupa lucjusz właśnie to robiła. Dzisiaj azoty są niżej o 40% a złoto jest 80% wyżej. Srebro zaś jeszcze bardziej wzrosło.
Azoty rozpadną się kiedy komuś z góry będzie to na rękę. Wówczas zostaniecie z niczym w jedną sekundę i nic na to nie poradzicie. Fizyczny metal w waszych rękach zapewni wam chleb. Nawet wówczas jak nagle zabraknie prądu...
Dziwię się Bankierowi że promował takich mataczy a banował tych co przestrzegali przed upadającymi azotami...