Trzymaj się z daleka do 28.10, my już wystarczająco dużo tu straciliśmy. Tu grubasy rozdają karty, jak zobaczysz mega obroty i wzrosty dopiero rozważ inwestycje, my tu stary jedziemy na dno i końca nie widać. Dobrze, że 28.10 jest blisko, dopiero płynność zakończy tu spekule, może to nas boleć, wiem, ale teraz spekula kwiczy, dorzuca, żeby wystraszyć i co i dokupuje. Ale po 28.10 już będzie im ciężko, kurs może szybko wrócić do łask - moja opinia
Z tego, co przejrzałem wątki, to najwięcej ty tu kwiczysz.
Według mnie, jesteś spekuła, która naganiala tu cały czas na papier, a jak teraz już zmierza on w otchłan, to piszesz żeby czekać. Czekać na co? Typowe zagranie. Ludzie będą czekać, a ty nadal będziesz akcjami sypać, żeby się wyrobić przed nimi, gdy akcja ceny groszowe osiągnie?
Śmieszny typ jesteś i chyba tylko tobie się wydaje, że cwany.
Kierunek obrany i papier według mnie leci na groszówki w momencie gdy ludzie, którzy słuchali ciebie po kilkadziesiąt procent straty.
Tak to widzę.
Ooo widzę odkeljka poszła Leszko, nie znam znaczy taki cichy wielbiciel, akcjonariusz rozumiem, stary czytaj moje wpisy dalej, bo nic nie kumasz był entuzjastom, teraz ostrzegam mlodzież, bo przegrałem tu prawie życie, a zdrowie napewno
Fajne poziomu masz, ale żeby tu robić jakieś kółeczka, na takiej płynności, pamiętam te Twoje teorie, kiepsko to widzę, ale cóż się ja nie znam. Kurde, ale się cieszę z tym 28.10. Od rana wertowałem neta z takim pytaniem i kazusem, czy i dlaczego spółce zależało nad dopuszczeniem do notowań akcji F w tak kiepskim momencie, lubię teorie spiskowe wiecie
… Trafiłem na ten zapis, że lockup będzie w momencie, jak akcje F zostaną dopuszczone do obrotu. Czyli teoretycznie lockup nie obowiązywał do tego momentu, ciekawe? Teoretycznie to notowanie akcjo serii F jakby uspokoją inwestorów tj zdejmuje ryzyko, czy to tylko moje dywagacje, co na ten temat sądzicie?
No niby tak, ale obrót akcjami poza giełdą mógł następować i był, a ruch z rąk silnych do słabych, nie byłby tu dobrą informacją, kolejną zresztą. Ty wyjście JRH -> JC było jakby zwiastunem tego co mogło tu się odbywać, a tak 28.10 i wszystko będzie jasne jaka jest faktyczny kurs i wartość akcji bez spekula gry moja ocena sytuacji
Piszesz, że Leszko, co chłop prawdę napisał odklejka, a to u ciebie wjechała na pełnej. Wcześniej pozytywne scenariusze, wklejanie AT że już, za chwilę, zaraz idzistdo góry. Szkoda nawet komentować.
Poza tym, po co komu ruch poza gielda serią F, jak nie dopuszczona ona do obrotu, więc gdzie tym i po co niby handlować? Zastanów się, co piszesz, bo widać zerowe pojęcie o obrocie akcjami. Jakie wyjście JRH? January cały czas i ten sam pakiet ma. Ja się wcale nie dziwię, że spółka spada, jak tu poziom, wiedzę i świadomość akcjonariatu reprezentuje ma tym samym poziomie, co twój.
Pośmiewisko, to ty z siebie robisz. Właścicielem JRH jest JC, więc przerzucił to z lewej kieszeni do prawe, a dla ciebie wersja - z prawej do lewej. Seria F, którą posiada nie jest dopuszczona nadal do obrotu, a jak zostanie dopuszczona, to nadal ma lockup, czyli dobrowolny zakaz sprzedaży.
Czego nie rozumiesz?
Widzę, że pajacowanie u ciebie nadal na całego.
Non stop na forum spędzasz, to mogłeś chociaż, przez ten czas zapoznać się z podstawami obrotu akcjami w EH.
Jest jeszcze, jedna możliwość, wprowadzasz w błąd celowo.
Jak zostanie dopuszczona to dopiero ma lockup i tu jest ta subtelna różnica, Ty nadal nie rozumiesz o czym pisałem. Taki widzę ambitny akcjonariat, cieszę się bardzo. Nie zamierzam się z Tobą tu spierać, bo po co. Sukcesów Jumbo
Nawet wedle twojej logiki, jeśli lockup się zaczyna z wprowadzeniem do obrotu, to logiczne jest, że wcześniej też był, bo nic z tymi akcjami nie mógł zrobić, a już na pewno nie mógł obracać nimi na giełdzie, bo przecież system gieldowy ich nie widział skoro nie były dopuszczone.
Kapisz, czy dalej nie?
Jumbo nie masz racji, a w to brniesz. Sprzedaż akcji niedopuszczonych do obrotu giełdowego następuje na podstawie umowy cywilnoprawnej (sprzedaży), a skuteczność wobec spółki powstaje z chwilą wpisu nabywcy do księgi akcyjnej, zgodnie z art. 337 i 343 KSH.
Po co to piszę, powtórzę wg. mnie spadnie ryzyko takich transakcji i damo dopuszczenie do obrotu tych akcji F jest dobrą informacją, utnie spekulacje, pokaże prawdziwą wycenę spółki. W przypadku Ekipy ten lockup był od początku umowy cywilno prawnej, ale zgodnie z zapisami umowy z czesci akcji ten lockup zaczął schodzic i to własnie tymi akcjami można było już handlować poza giełdą, a teraz już tylko będzie do możliwe na giełdzie, czyli ryzyko tak czy tak spada (tamte transakcje zgodze się były możne na podstawie wyłączeń czy to w ramach grupy kapitałowej czy innych ok). Spoko stary każdy z nas ma swój pkt widzenia, podzielić się tu każdy swoją opinią może, stanowi to wartość edukacyjną
I po, co dalej i ciągle brniesz?
Z pomocy AI, jak widać też trzeba potrafić korzystać, wyciągając wnioski, a nie kopiować paragrafy z KSH.
Napiszę tak, pewnie ze może takie akcje sprzedać na umowę cywilną, tylko wyłącznie jest to handel na papierze.
To, jakbyś sobie rolkę papieru kupił z obietnicą, że będzie kiedyś prawnie wprowadzona do obrotu handlowego na rynek i wówczas ją sprzedaż, bo z tego, że posiadasz umowę, to nic nie wynika.
Żaden z akcjonariuszy nie wykazał do tej pory zmiejszenia ilości akcji. Więc nikt do tej pory, nic nie sprzedał, ani nie dokupił.
I to są fakty, a ty próbujesz coś udowadniać na siłę, podobnie jak te twoje niejednokrotne trendy wzrostowe na spółce, na podstawie twojego AT.
Miej szacunek do innych, jak do siebie nie masz i przestań brnąć w jakieś teorie, które według oficjalnych danych, które spółka przestrzega nie mają tu miejsca.