I jak to jest że posiadają w swoim portfolio 2 drony które zostały pokazane na Kieleckich targach jako ,,Niewiadów" podpisanie umowy o współpracy w kwestii produkcji i połączone akcjami z Niewiadów a kurs przy tej ilości akcji znajduje się tam gdzie obecnie... Szroty potrafią skakać po parę złoty mając kilkadziesiąt i powyżej 100milionów akcji a tu wystrzał o 20% i zjazd do bazy po tak rewelacyjnym Espi? Jak?
Ponieważ nie ma już tanich akcji, próbują z rąk do rąk przerzucać małe pakiety i tak zbijają kurs aby wyrwać od niecierpliwych resztę "tanich" akcji. Czemu???? bo wiedzą ze jak wpadną pierwsze kontrakty, a wpadną na pewno!!!! to tutaj latać będzie 50-100, lub wiecej....
Przy ilości akcji ff w wysokości około 700 kilo oraz tak małym popycie mogę robić co chcą z kursem. Widać, że obecnie zależy im na zaniżaniu i odkupie po taniości. Ale to wszystko do czasu... potem "sky is the limit". Czekać cierpliwie na "ten dzień".
Tak to jest spadło z 14 zł na 7 zł w porywach w nieco ponad miesiąc ludzie zniecierpliwieni sprzedawali i stratę podatkowa zaliczyli dobrze że już w ost dzień pobyt się pojawił ostatni dzień strat podatkowych był
Na to składa się kilka rzeczy, po
1) tego typu spółki mają z natury duże wahania bo duża część to spekulacja grająca na krótko - małe obroty, mało akcji
2) jest teraz odwrót na spółkach tego typu patrz akcje Niewiadów, zresztą te spółki są powiązane
3) rozliczenie straty/koniec roku 4) ciągłe gadanie, że już kończymy wojnę...
Prędzej czy później pojawi się jakieś ESPI i od razu sytuacja się zmieni. Raczej większość już sprzedała (patrz RSI z poziomu dni - mocno wyprzedany), co widać po kursie - ostatnio zwiększył się obrót, a nawet zakończyliśmy dzień na + Będzie dobrze tylko potrzeba nieco cierpliwości, niektórzy się wykruszą.
To nie jest PURE, które stacza się do otchłani, to jest raczej początek budowy na poziomie dołu w ziemi i kładzenia fundamentów. Jak dla mnie spółka dopiero rozwija żagle, ale to już wystarcza, aby spekuła była gotowa się dołączyć jak pojawią się jakieś ESPI.
i co z tego ze maja drony -- jak to panstwo wydaje miliardy na kontrakty z enigmatyczna firma WB prokujacej jakies "samolociki" przedstawiajac je jako zaawansowane technologicznie - to panstwo zapomnialo ze brak dywersyfikacji jest przyszla porazka
Drony, a drony to jednak spora różnica, te od tej spółki to rzeczywiście mogą być u niejednego w pokoju, gdyż tylko do tego mogą służyć. Dronów bojowych z zabawek nie da się zrobić.
https://wnet.fm/2026/01/21/drony-przelamuja-zagluszanie-polacy-buduja-obrone-oparta-na-ai-i-sensor-fusion/
Jak myślicie załapiemy się na ,,Szafę" ja jestem optymistycznie nastawiony będąc pod Niewiadów
No ja nie byłbym tak optymistycznie nastawiony - myślisz, że ci geniusze od gumowych fantomów na kółkach byliby zdolni wyprodukować tak ambitne rozwiązania? Zwróć uwagę - wojna trwa już 4 lata, Europa się budzi, masa mało znanych firm już produkuje i sprzedaj swoje produkty a tutaj, poza zmianami w KRS nic się nie dzieje. Ładna stronka, ciekawe stoisko na targach i nic więcej.
Ja czekam do pół roku zobaczycie będzie po kilkadziesiąt złoty.. Ja wszystko co pod Niewiadowem siedzi.. Progans przykład najlepszy sprzedałem po 1.4 teraz 5-7 Trzeba czasu a później sky of the limit
Hehehe dobre - mają drony, jeden samolocik, którym chwalą się na stronie i i na targach. Jedyne co produkują to tarcze strzeleckie na kółkach. Z czym do ludzi????
Wkurza mnie handel na tej spółce akcjami po kilka szt., ale to co ważne potrafią i robią drony, łatwiej takiej spółce przezbroić się na produkcję dronów potrzebnych naszym siłom zbrojnym, niż spółce, która nie ma nawet hali produkcyjnej, tak że przyszłość przed Techrobot.