• RFK-Jelcz Autor: ~raciborzanin [31.0.32.*]
    Dla mnie raciborzanina to dobra wiadomość,będzie praca,pewnie trochę czasu minie za nim to ruszy ale najważniejsze że się ruszyło,polimex też zarobi swoje
  • Re: RFK-Jelcz Autor: ~Sonia [89.64.94.*]
    czy tam będą produkowali masło czy broń atomową, Polimex ma tam 33% udziałow.

• Re: RFK-Jelcz Autor: ~raciborzanin [31.0.32.*]
    Dokladnie,liczy się że będzie zarabial
  • Re: RFK-Jelcz Autor: gall333 [217.171.52.*]
    Obawiałem się że będzie atmosfera jak na Litewskim stadionie.
  • Re: RFK-Jelcz Autor: -polak [77.222.239.*]
    w RFK ma powstać oddział Jelcza, a Jelcz to częsć Polskiej Grupy Zbrojeniowej,
    Firma uczestniczy w kluczowych projektach dla wojska, takich jak Narew, Pilica czy Wisła.
    Dziś fabryka wchodząca w skład Polskiej Grupy Zbrojeniowej przeżywa renesans.

• Re: RFK-Jelcz Autor: ~TakiJeden [94.101.18.*]
    Chyba wystraszyli się że coś jest związanego z Rafako w info i w strachu zjazd się zrobił, bo jeszcze pamiętają co było tam.
    Trzeba na chłodno analizy zrobić i zobaczyć co i jak teraz z tym.
  • Re: RFK-Jelcz Autor: ~nareszciedecyzja [83.23.104.*]
    Dnia 2025-10-14 o godz. 13:29 ~raciborzanin napisał(a):
    > Dla mnie raciborzanina to dobra wiadomość,będzie praca,pewnie trochę czasu minie za nim to ruszy ale najważniejsze że się ruszyło,polimex też zarobi swoje
    --------------------
    Dla takiego zakładu to produkcja najszybsza do uruchomienia - tak jak zapowiadano zakład komponentów będzie wykonywał produkcję podwójnego przeznaczanie a to co zostało z 700mln po dofinansowaniu Rafametu, trafi do RFK na uruchomienie tej potrzebnej i w miarę łatwej do wdrożenia produkcji.

• Re: RFK-Jelcz Autor: -polak [77.222.239.*]
    Obecnie spółka Jelcz samodzielnie, ale również wraz z innymi podmiotami z grupy kapitałowej PGZ,uczestniczy w negocjacji szeregu umów wykonawczych na dostawy pojazdów specjalnych marki Jelcz w ramach programów: Narew, Wisła II faza, Langusta, Regina V. Bez wątpieniaJelcz będzie zaangażowany produkcyjnie przy bardzo istotnych i dużych programach modernizacyjnych Sił Zbrojnych RP
[x]
POLIMEXMS 1,33% 6,08 2025-11-14 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.