• Straszą. Autor: ~Ator [37.47.94.*]
    Grubi Sami ze sobą handlują , i jak widać niżej boją się zejść.
  • Re: Straszą. Autor: ~luzak [5.172.225.*]
    małymi pakiecikami w dół a na koniec pewnie wielki pakiet w górę jak wczoraj
  • Re: Straszą. Autor: eldealeros [83.7.189.*]
    Wielu drobnych nie wytrzyma psychicznie tego boczniaka i na tej szarpaninie odda papier. Oni aktualnie sypią prosto w podbieraki długoterminowych którzy chętnie wezmą na promocji.
  • Re: Straszą. Autor: ~mabmab [83.20.244.*]
    Cała energetyka spada zatem to sprawa sentymentu inwestorów. Nie zapominajcie że muszą ratować nasi geniusze SP JSW bo inaczej zzowcy zrobią taki kocil na Śląsku i w Warszawie że hoj. Już kiedyś nieslawna Czarnecka błysnęła pomysłem kontyngentów węglowych. Krążą jakieś plotki o tworzeniu potwora narodowego weglowo energetyczne paliwowego
  • Re: Straszą. Autor: ~alienn [88.156.131.*]
    coś niedobrego wisi w powietrzu, pewnie jak zwykle jako ostatni się o tym dowiemy
    wyniki super,,,reko-zaje..
    a wycena - każdy widzi - słabiutko
    sam przebieg sesji też nieciekawy
    Czarna świecą wyrysowana sadzą...no cóż że potem lekkie odreagowanie. Z przebiegu sesji nie ma się co cieszyć na dziś ale z energetyka jak z winem do piwnicy i niech lezak7je
  • Re: Straszą. Autor: eldealeros [83.22.214.*]
    Zakłady energetyczne nie potrzebują węgla koksowego z JSW więc nie ma żadnych synergii aby energetyka wchodziła w powiązania kapitałowe z JSW. Poza tym takie powiązania mogły by uderzyć w ceny prądu (wzrost kosztów) a na to rząd sobie nie pozwoli. JSW zostanie zrestrukturyzowana wewnętrznie poprzez cięcia kosztów wewnątrz spółki.
    Tyle że restrukturyzacja ma polegać na wyodrębnieniu koksu...I cieciu plac . Myślisz że zzowcy na to pójdą skoro mają polityczne zadanie do wykonania. O JSW pisałem w kontekście głupich pomysłów np. nowej składki solidarnościowej. Szorty siedzą na PGE nie bez powodu a argument że są tam bo kursvrdr urósł wysoko jest bez sensu. Sentyment jest nisko to szorty wysoko. Energetyka dala zarobić rdr to jest bufor
    Pójdą. Ostatnio na to poszli przy ostatnich problemach JSW. Nie mają wyjścia. Mieszkam w Jastrzębiu gdzie siedzibe ma JSW i wierz mi... tutaj jest z czego ciąć pensje.
    Wiem ile kasy pobierają Hutki i inni. Ale skoro jesteś z Jastrzębia to powiedz mi jak zzowcy mogą tak manipulować ludźmi? Przecież mieli 14tki i 15tki i co liczyli ze to będzie tak na zawsze. Pamiętam pierwsze próby restrukturyzacji i kasa za odprawy poszła na samochody a potem pochwycili za kamienie i rzad im znowu pomagał. W systemie subsydiowania nigdy nie jest tanio
    Mogą bo szmal określa byt. Oni uważają, że siłą wszystko osiągną. Takie przyzwyczajenia z przeszłości. Prawda jest taka, że jak się nie podoba to wynocha. Nikt nikogo nie zmusza do tego aby pracować pod ziemią. Skończyłem technikum górnicze w Jastrzębiu, pracowałem na kopalni pod ziemią przez 3 lata, następnie skończyłem Akademię Ekonomiczną, zwolniłem się z kopalni i poszedłem do banku gdzie od parteru doszedłem przez różne stanowiska do centrali. Da się? Da się. Tylko trzeba chcieć zamiast drzeć ryja.
  • Re: Straszą. Autor: ~Fugazi [193.106.102.*]
    No to mi zaimponowałeś, bez sarkazmu. W wakacje pisałem że rozpocząłem akumulację w JSW. Oczywiście nie wierzę w żadną wartość tej przezwiązkowanej firmy. Chodzi o cykliczność ruchów na kursie.
  • Re: Straszą. Autor: eldealeros [83.7.116.*]
    Również obserwuję JSW pod kątem wejścia ale nie widzę na tej spółce technicznego sygnału do wejścia. Obraz techniczny na wykresach jest nijaki. Może być w górę i równie dobrze w dół. Obawiam się tego zaangażowania dodatkowych podmiotów w JSW ze strony jakiejś tam grupy zbrojeniowej. W mediach przejawiają się jakieś pomysły na dokapitalizowanie JSW. Jeśli utworzenie tej grupy miało by nastąpić w drodze objęcia jakichś akcji z jakiejś nowej emisji JSW to może dojść do istotnego rozwodnienia kapitału. Do póki nie poznam ostatecznego kształtu kapitału akcyjnego tej spółki to nie otworzę pozycji na JSW.
    Nie ma żadnej mowy o udziale energetyki w ratowaniu JSW.

https://stooq.pl/n/?f=1713898

[x]
TAURONPE 1,45% 9,79 2025-10-22 16:22:07
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.