• Już po Autor: ~wujoT. [91.214.3.*]
    siadło owszem, ale szkoda mi tych którzy, dali się wyleszczyć grubasowi !
  • Re: Już po Autor: ~komuch [217.153.224.*]
    najpierw korekta :)
    to, że spółka jest perełką nie znaczy, że nie można jej zbić od czasu do czasu :)
    ja tam zadowolony, ładnie wczoraj pożeniłem, dziś trochę odebrałem, jutro zacieram ręce bo już widzę jak będą sypać po 2,5-2,6 :)
    niech tylko trochę wigi wspomogą a najprawdopodobniej tak będzie...i czego chcieć więcej, brać za wszy, siadać na tyłku i czekać na mikołaja
  • Re: Już po Autor: ~Filut [83.26.200.*]
    Skoro sprzedali się po 2,20 to znaczy że tyle są warci, więc czekać az zlecą i wtedy kupować !
  • Re: Już po Autor: ~komuch [87.96.34.*]
    nie warci tylko spuścili z ceny w zamian za kasę tu i teraz.
    2,2 to raczej marne szanse, ale gdyby zaczęła się mocna korekta na wigach...nie wzgardziłbym za taką cenę
  • Re: Już po Autor: ~komuch [87.96.34.*]
    w związku zatem i z powyższym, że ile spółka jest warta nie ocenia się na podstawie ceny emisyjnej akcji dla funduszu, chętnych tylko czyhających na ten papier jest sporo, zapewne i najprawdopodobniej plan Twój zakupu papiera za takie grosze spali na panewce, słowem ch bombki strzeli i Mikołaja nie będzie, 2,2 to możesz sobie co najwyżej na wykresach historycznych pooglądać. :)
  • Re: Już po Autor: ~dragonek43 [89.76.19.*]
    ciekawe dokad zjedziemy
  • Re: Już po Autor: ~rubin [62.141.245.*]
    zjedziemy tak jak Anti do 5zł ale po drodze zaliczymy 10
  • Re: Już po Autor: ~wujoT. [91.214.3.*]
    Odbabianie na razie idzie wolno, ale idzie i Ci co wyszli będą już niebawem żałować !
  • Re: Już po Autor: ~wujoT. [83.10.179.*]
    Dnia 2009-09-25 o godz. 15:24 ~wujoT. napisał(a):
    > Odbabianie na razie idzie wolno, ale idzie i Ci co wyszli
    > będą już niebawem żałować !

Myślę, że jeszcze niech nie żałują, że jest jeszcze czas na kupno - cena 3,00 - 3,10 to jeszcze ogromne dyskonto !
  • Re: Już po Autor: ~Zdolniacha [188.72.203.*]
    Najpierw musicie przyjąć na klatę akcje z pakietówek a jest ich 3,3 miliona wtedy przejdziecie do drugiego etapu i odbierzecie akcje ktore brała 05 Viktora po cenie 2,20 .

Suma suma sumarum po wszystkim zrobi sie duży ff i akcje będą u drobnicy która na każdym poziomie będzie realizować zyski i ciąć straty po zjechaniu z ceny 3,10 do 2,50 zł.
    Historia pokazuje, że takim walorem gdzie swoje trzy grosze wepchali ludzie z BBI nikt się już nie interesuje

Przykład ?
    Anti, zjazd z 11 na 5 zł.
    06 Magna z ponad 3zl do ponad 2 zł a teraz 1,3 zł.
    można wymienić jeszcze kilka innych, ale nie warto bo zakończenie jest takie same.

Kto siedzi kilka lat na giełdzie, wie jakie sztuczki (pakietówki) stosują ludzie z kadry BBI i jak sypią w rynek udając, że ktoś kupuje akcje.
    Dodatkowo koledzy Sukacza, Golca, Karmelity i pozostałych bajkopisarzy postarali się o wysoką wycenę, która akurat zbiegła się z pakietowkami przeznaczonymi do sypania w rynek :) :) :) :)
    ufffffffff............co za zbieg okoliczności.
    Normalnie ręce same składają się do oklasków dla szulerni z BBI, ze 30 raz ludzie dają się nabrać na te same chwyty !!

• Re: Już po Autor: ~ms [83.6.251.*]
    msbis@go2.pl zdolniacha napisz do mnie pomożesz poczotkującemu ...dobry uczynki też procentują :)
    jeszcze nie dostali tych akcji po 2,20 bo dostana je dopiero w 2010. jak spojrzysz na wskazniki to kurs da sie jeszcze bardziej nadmuchac i nie koniecznie oplaca sie sypac akcjami po 3,00 ,gdy mozna by sypac po 5-6 zl ,ja mysle ze to dopiero poczatek a nie koniec. a i jeszcze jedno watpie czy wysypia po 3zl 3,3mln akcji bo to jest nei realne ...jak nei ebdzie roslo to nikt tego nie kupi bo po co ?! wiec bedzie pompa na kursie zeby sie spekulanci zbiegli i wtedy dopiero zacznie sie karmienie leszcza mysle ze to zrobia pod wyniki za 3 albo 4 kwartal a nie teraz .
  • Re: Już po Autor: ~Zenek [83.10.179.*]
    Coś z tym BBI Ci się pokręciło - myślę że 3 pakiety jakie poszły to nie poszły do BBI & Kompani bo po co mieliby kupować po 2,80 skoro za kilka miesięcy dostaną po 2,20 z nowej emisji ? Piątkowe i dzisiejsze pakiety poszły raczej do mądrzejszych (być może do tych co znali wcześniej rekomendację MILLENIUM !!!
  • Re: Już po Autor: ~Misz masz [78.8.65.*]
    Kupili oni, dlatego, że jeden pakiet dostaną po 2,20 a następne znacznie wyżej - ten jest uśrednieniem ceny 2,20 i powyżej 3 zł.

GOLEC POWIEDZIAŁ - "Jednakże cena emisyjna będzie znacznie wyższa gdy Mirbud przedstawi cele akwizycji wraz z oczekiwanymi efektami synergii planowanych transakcji. Będzie to możliwe na początku przyszłego roku i wówczas spółka przeprowadzi większą emisję akcji"

a tego typu rekomendacje wydaje się aby sprzedawać papier, kiedyś się nauczysz.

tak juz jutro wywala papier..czlowieku w jakim swiecie ty zyjesz ...to i m sie nei oplaca
  • Re: Już po Autor: ~Oregon death [193.200.150.*]
    A co Ty zarządzasz jakimś funduszem żeby wiedzieć czy im się opłaca czy nie ?

Stopa zwrotu dla zwykłego zjadacza chleba może sięgnąć setek % a dla kogoś kto ma spory pakiet akcji ( a przy tym włożoną gotówkę w postaci walorów za 12 mln zł) i osiągnięcie z tego tytułu 10 czy 12% zysków to bardzo dobry rezultat.
    Zerknij w zestawienia funduszy ile dały zarobić na przestrzeni ostatnich 6-ciu miesięcy i zobaczysz, że taki wynik byłby w czołówce.
    Jak wytłumaczysz dzisiejszą sesję gdzie zmieniło właściciela prawie 20% akcji będących w wolnym obrocie a kurs wzrósł o 5% gdzie 3/4sesji mielił się na poziomie 3% na plusie ?
    Wiesz, że przy takiej ilości akcji i przy takiej rekomendacji powinno być 25%.
    Rekomendacja wyszła dla takich łosi jak Ty aby się podniecać niby niedowartościowaniem akcji i w tym czasie było sypanko tych co w piątek objęli akcje.

• Re: Już po Autor: ~mirek [79.185.214.*]
    Tak sypal duzy ktory w piatek kupil 1000 akcji i zarobil 3 % , hahahahah
  • Re: Już po Autor: ~mirek pisiorek [193.200.150.*]
    W piątek poszła pakietowka 1mln 600 tyś akcji,
    1/3 poszła dzisiaj w rynek.
    Więc jak nie śledzisz wszystkich informacji ze spółki ( pakietowych transakcji) i wyskakujesz z jakimś 100 akcji, to lepiej nic nie pisz. Nie rób z siebie głąba.

• Re: Już po Autor: ~mirek [79.185.214.*]
    Masz racje z pakietowka, ale nie masz racji piszac o 10-15 % zysku. Raczej 5 % maks. Poza tym zobaczysz kto ma racje, ja obstawiam w ciagu miesiaca kurs powyzej 5 zeta
    ja moj drogi mam akcje po 2,29 +2,34 i troche po 2,8 i 3,0 .i siedze troche na walorze .a fund nie ma szans zeby wywalil ponad 4,3mln akcji na jednym poziomie,bo po 1 nie wywali wiecej jak 20% obrotu dziennego na jednej sesji . Po drugie po takim zasupaniu i staniu w miejscu ludzie zaczeli by bywalac akcje ...a fund dalej by trzymal pare melonow akcji. Po 3 nikt by nie kupowal jak by kurs stal w miejjscu bo po co im taka spolka . i po 4 trwalo by to wieki. Wiec jakikolwiek by byl powod kurs musi isc w gore , bo nikt akcji nei kupi a do wywalenia zostalo conajmnij 4,1 mln akcji. czy chca wywalic akcjie czy dmuchac je dalej to kierunek jest jeden polnoc
    a i jeszcze jedno w pakietach poszlo 4,3 mln akcji nie 3,3
  • Re: Już po Autor: ~wujoT. [91.214.3.*]
    Myślę, że odpowiedź na wszystkie wątpliwości wątpiących są zawarte w dzisiejszym numerze Pulsu Biznesu ! Teraz jazda tylko na północ !
[x]
MIRBUD -1,09% 9,95 2026-05-18 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.