Złoto najbardziej dochodowy dla XTB asset, ostatnie miesiące nieustanne wzrosty, na czym jak wspomniał Omar zarabiają najwięcej, duzo wiecej jak na zmienności, 3q moze pozytywnie zaskoczyć, jak myslicie, 1mld zysku netto za 2025 wciaz w grze? Wdg. Pożal sie Boże analityków, 100-200mln do konca roku to max, gdyby xtb znowu zaskoczyło, jak duzych wzrostow bysmy sie mogli spodziewać?
Myślę że q3 spokojnie ponad 200 milionów netto a q4 jeszcze przed nami chociaż tu sporym obciążeniem będzie reklama , no i koniecznie muszą zainwestować w nowe serwery bo aplikacja nie daje rady z ilością użytkowników i często się wiesza…. Co do miliarda netto w tym roku myślę że raczej nie, może w następnym
Nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Będąc zaladowany w xtb na spocie mi to nie grozi, za to zyski z likwidacji takich jak Ty wrócą do mnie w dywidendzie. Nie pozdrawiam :)
Dla schłodzenia gorących głów: 1. Trend na złocie był poziomy przez większość 3 kwartału. Dopiero końcówka sierpnia i wrzesień to ATH jedno po drugim. 2. Pomimo ciągłych ATH większość graczy siedzi na longach, co nie pokazuje chęci do łapania górek. A na tym właśnie polega korzyść XTB, że gracze próbując złapać koniec trendu grają przeciwko niemu. 3. 3 kwartał był inny niż dotychczas pod kątem ofensywy reklamowej. To na pewno podniosło koszta w stosunku do 2024. 4. Bardzo słaby dolar obniży wynik.
Złoto dobija 4400 i konca pieknego trendu nie widac, szykuje sie sroga dywidenda moi drodzy akcjonariusze. Wrócimy tutaj juz niedługo - miliard netto i 2mln aktywnych klientow w grze!
I cyk korekta o 5% na zlocie w niecały 1 dzień. Zloto statystycznie na przelomie.ostatnich 10 lat, potrzebowało kilku miesięcy, zeby zrobic taki ruch. To bedzie piekny rok, jeszcze w trakcie najmocniejszej kampanii reklamowej, gdzie reklama z Ibrą w języku polskim ma juz 5mln wyświetleń w zaledwie miesiac. Statystyka moi drodzy mowi jedno, czeka as piękna espansja na XTB w nadchodzących kwartałach, gwarantuje, ze kurs dogoni wkoncu rozwoj.
koleszko malo ogarniety, xtb ma taki dział nazywa sie ryzyka, zarzadzaniem ryzykiem, tam specjalisci od tego robia tzw hedge, dzieki temu xtb nie traci na kursie/trendzie a zarabia na swpach każdym kierunku, oczywicie szorciarze ulegają likwidacji i zasilają moją dywidendę