• Ciekawy moment Autor: ~Opinia [5.173.199.*]
    Myślę, że wielu wstrzymuje się z zakupami, czekając na głębszą korektę.
    Pytanie za 100 punktów, czy pomimo szybkich i dynamicznych wzrostów na przestrzeni ostatniego miesiąca tej korekty się doczekają?
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Misiek [31.61.177.*]
    Już czuć w powietrzu sesję, gdzie ktoś zgarnie te kilkadziesiąt tysięcy akcji do wideł...
    Ale pożyjemy zobaczymy.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~jon [85.219.213.*]
    Ja tam dokupuję za każdym razem jak mam nawis finansowy i szczerze mówiąc nie patrzę na różnicę dwudziestu czy pięćdziesięciu groszy
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Inwestor2 [46.112.104.*]
    Ja też
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Opinia [5.173.198.*]
    Widać jak dokupujecie
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Zremb [37.248.176.*]
    Gruby odleszcza wydmuszkę buahaah
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Opinia [5.173.198.*]
    Wydmuszkę to masz w głowie chłopie.
    Więcej szacunku do Zarządu.
    To elita, a nie krętacze giełdowi pokroju januarego
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Opinia [5.173.26.*]
    Niecierpliwi powoli oddają
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Opinia [94.254.160.*]
    A jednak.
    Próbka się rozkręca
    *promka
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~Inwestor2 [193.192.177.*]
    No i co biedaku chcieliście mieć ciągle notowania to macie a ostrzegalem
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~troszkę_spokoju [83.168.65.*]
    Dnia 2025-10-24 o godz. 16:06 ~Inwestor2 napisał(a):
    > No i co biedaku chcieliście mieć ciągle notowania to macie a ostrzegalem

Dnia 2025-10-24 o godz. 16:06 ~Inwestor2 napisał(a):
    > No i co biedaku chcieliście mieć ciągle notowania to macie a ostrzegalem

Na fiksie spadki mogłyby być jeszcze większe - ludzie mają ogromne oczekiwania co do zbrojeniówki (nawet słusznie w przypadku niektórych spółek), ale zupełnie nie biorą pod uwagę faktu, że te ogromne programy zbrojeniowe nie wystartowały jeszcze. A duża część kupujących pewnie chce sprawdzić, czy np w ramach SAFE nie uda się skorzystać z jakiejś taniej pożyczki. Już o długotrwałych procedurach przy umowach nie wspomnę.
    Dziś spadki na Lubawie pokazują, gdzie zawędrowały oczekiwania co do zysków. I pewnie efekt Lubawy widoczny jest na całej reszcie spolek, w tym na PRH, mniej na Zrembie ( chociaż w kontekście wczorajszej umowy powinno być odwrotnie - bo pokazuje ona, kto jest głową holdingu, a kto powiedzmy pierwszym wykonawcą :-))
    Dla mnie te spadki nie zmieniają nic - pewnie ktoś, albo i kilka osób, które miały zysk na akcjach PRH 100 albo i więcej procent, zaczęło się bać, że za chwilę nie będą mieli nawet 50 proc. i sprzedaje (sprzedało). Czas pokaże, czy to była dobra decyzja, ale każdy ma prawo decydować o swoich pieniądzach, ma własne strategie.
    Ja się bardzo cieszę z wczorajszej umowy, czekam na pierwsze umowy przychodowe na rynku amerykańskim przy udziale konsorcjum w składzie: Amerykanie, PRH, Zremb i powiedzmy Głowno 2 żeby wzmocnić zdolności produkcyjne.
    Oczywiście czekamy też na umowy np. z CSG. Ale to chyba najwczesniej grudzień. Choć możemy się mylić.

Kto z polskiej zbrojeniówki ma możliwości i potencjał realizowania sprzedaży na rynkach międzynarodowych?
    Odpowiedź na to pytanie powinna dawać do myślenia gdzie jest potencjał na skalowanie.

Przy fixach też na chwilę był zjazd na 1 zł.
    To była krótka okazja, aby dobrać w tak atrakcyjnej cenie.
  • Re: Ciekawy moment Autor: ~xxx [91.150.222.*]
    trudno się przejmować spadkami, o których decyduje kilkanaście tysięcy akcji. To będzie się zdarzać. Sam dokupiłem ostatnio akcje po 3,4zł skoro ktoś chciał wyrzucić na wejściu - malutko (462 akcje), ale zawsze. A najbardziej się cieszę z tych 1,5 tys. akcji po 90 groszy. Taniej nie było.
    Ale to tylko taka zabawa, żeby kupić tanio. Nudny mamy okres i trochę to potrwa, więc jakoś trzeba zabijać czas.
    Ja w ogóle nie sądziłem, że w tym roku kurs podejdzie tak wysoko i będę mógł tak spokojnie patrzeć co się dzieje z bardzo znaczącym zyskiem. Liczyłem, że stanie się to dopiero za minimum rok.
    A co do dalszych spadków to jest firma, która musi bronić kursu, jeżeli chce pokazać odpowiedni zysk na koniec roku. Na koniec września kurs wynosił 3,6zł i wątpię, żeby na koniec roku był niższy.
[x]
POLHOLROZ -3,89% 3,46 2025-12-17 14:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.