• Blokuj akcje Autor: ~ping [46.112.68.*]
    Blokuj akcje. Inaczej short z brokerem na Tobie zarobią. Zwłaszcza jeżeli masz darmowy rachunek maklerski. Wtedy jest więcej niż pewne, że broker pożycza Twoje akcje. Blokowanie nic nie kosztuje. A chroni Twoją inwestycję przed spekulacją Twoimi własnymi akcjami.
  • Re: Blokuj akcje Autor: ~StanisławzRadomia [89.73.120.*]
    Dnia 2025-10-13 o godz. 08:47 ~ping napisał(a):
    > Blokuj akcje. Inaczej short z brokerem na Tobie zarobią. Zwłaszcza jeżeli masz darmowy rachunek maklerski. Wtedy jest więcej niż pewne, że broker pożycza Twoje akcje. Blokowanie nic nie kosztuje. A chroni Twoją inwestycję przed spekulacją Twoimi własnymi akcjami.

To są jakieś bzdury

• Re: Blokuj akcje Autor: ~ror [162.252.114.*]
    Jak to zrobic,bo jestem ciemny
  • Re: Blokuj akcje Autor: ~ping [46.112.68.*]
    Blokowanie polega na wstawieniu posiadanych akcji do arkusza sprzedaży poprzez złożenie zlecenia sprzedaży z odroczonym długim terminem i wysoką ceną. Np. składamy zlecenie sprzedaży 100 akcji TXT po 200 złotych z terminem wykonania do 29-12- 2025 lub tzw. WDA. W opcjach rachunku jest to zwykle realizowane w opcjach zaawansowanych. Należy zaznaczyć checkbox POD gdyż inaczej zlecenie może być odrzucone jako przekraczające widły. "Swoje" akcje "zablokowane" możemy sprawdzić w arkuszu tutaj: https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/txt/
  • Re: Blokuj akcje Autor: ~Long [37.248.217.*]
    Sprzedałem wszystko z schortem nie ma jednak szans 50.50 moja cena sprzedaży. Apeluję do was sprzedajecie nim będzie za późno oni naprawdę chcą i będą mieli 40
  • Re: Blokuj akcje Autor: ~Gri [91.150.209.*]
    Nie bzdury tylko prawda poczytaj naucz się czegoś może wyjdzie ci to na plus
    Celem shorta jest zbicie kursu pożyczonymi akcjami i odkupienie po niskim kursie. Atak na forum shorciarzy i naganiaczy na sprzedaż pokazuje ich determinację. Nie mają już gdzie pożyczać. Utilization prawie 100%, przynajmniej wg ORTEX. Blokuj swoje akcje.
  • Re: Blokuj akcje Autor: ~takmyślę [89.64.87.*]
    tylko nie blokujcie na kosmicznych 200zł ale nizej najlepiej w cenie w ktorej chcecie to sprzedac , jesli ceny sie urealnia short bedzie miał problem ze zliczeniem akcji, a mało tego w razie odbicia - waszych akcji moze nie zdayc kupic i bedzie musial windowac cene, a wsiasc do pociągu po raz drugi zawsze można. druga sprawa kazde biuro maklerskie widząc akcje w cenie 200 zł za sprzedaz wie że moe je smiało pozyczyc - bo to nie realna cena ale gdy zobaczy ze te akcje sa juz do kupna po 77 zł to bedzie ostrozniejsze bo to 3-4 dobre sesje i akcji może juz nie byc
    Każdy kieruje się własnym rozumem. Ja np. trzymam akcje pod dywidendy. Ale za 200 chętnie sprzedam. W przypadku shortsqueez kurs 200 pln za akcje to pikuś. A wtedy kto pierwszy wstawił do arkusza ten pije szampana.
[x]
TEXT -1,92% 36,78 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.