• porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: z-her [83.28.218.*]
    do emeryta-mam 57000 akcji energa deklaruje je jestem z panem
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~Teżniemalo [91.150.201.*]
    23 tys akcji.
    I ciągle dobieram;)
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~arskiozan [89.64.67.*]
    Szanowny emeryt , Parafia, 305k i ciągle dobieramy.
    Pozdrawiam
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~emeryt [31.0.79.*]
    Witam serdecznie oby Wasza /Nasza wiara przyniosła owoce w postaci ponadprzeciętnych zysków z tej inwestycji ,Sam w to wierzę ale nie mogę nikomu zagwarantować
    Na wstępie wszystkim dziękuję za solidarność z inicjatywą.Takie Porozumienia akcjonariuszy powinny być na każdej społce / zmienialiby się tylko członkowie bo ktoś sprzedał inny kupił i przystąpił itd a zregóły są organizowane jak coś złego niekorzystnego dla akcjonariatu mniejszościowego się dzieje .
    Tutaj na spółce ENERGA osoby zrzeszone przy Fundacji tzw GG jest takim ala Porozumieniem ,Kontynuacja wcześnieszej mojej inicjatywy utworzenie Porozumienia akcjonariuszy mniejszościowych spółki ENERGA nie jest konkurencją dla GG bo dotyczy akcjonariuszy którzy z różnych przyczyn nie przystąpili do GG /jak ktoś chce to może przystąpić do GG a będąc w tworzonym Porozumieniu może być nadal sympatykiem czy wspierać finansowo GG

Jeśli celem GG jest aby kurs był jak najwyższy to cel mamy wspólny i nawet przy poprzednich edycjach pisałem jeślibyłaby zgoda organizatorów GG o połączeniu obu grup i włączeniu ich członków do Porozumienia

Celem inicjatywy jest aby wszystkie osoby nie należące do grupy gdańskiej zawarły /ustne lub pisemne/ porozumienie o którym mowa w art.87ust.1 pkt.5 ustawy o ofercie publicznej ...oraz o spółkach publicznych(dalej„Ustawa") dla ochrony praw akcjonariuszy mniejszościowych -

Porozumienie dotyczy prowadzenia trwalej polityki wobec spółki Można sobie wymienić co będzie celem wspólnej polityki wobec spółki np.ogólnie będą to czynności zmierzające do poszanowania praw akcjonariuszy mniejszościowych związanych z ich uczestnictwem w spółce...można dodać też więcej szczegółów -jak wrzucicie w Google Porozumienie Akcjonariuszy Mniejszościowych to znajdziecie ich dużo więc to nie żadna nowość.

Zobaczymy jakie jest zainteresowanie akcjonariouszty ...należy mieć na uwadze że samo założenie Porozumienia to nie jest czarodziejska rożka na ponadprzeciętne zyski ...łatwiej podjąć w grupie jakieś działania le nawet jak kurs wzrośnie to może to być
    niezwiązane z podjętymi działaniami

Nie jest to moje Porozumienie ale Wasze czy Nasze ja tylko jestem jego organizatorem i podejmuję się próby zjednoczenia akcjonariuszy .Sam będę szarym członkiem /z udziałem w grupoe doradczej .Ogólnie formalnie powinniśmy wybrac np dwóch przedstawicieli Porozumienia ala Prezesi i kilku wiceprezesów ,i ja nie bedę kandydował na te stanowiska z pozostałych akcjonariuszy można wybrać kilka /kilkanaście osób do grupy czy grup doradczych .Każdy dowolny członek może zgłosić pomysł jakie dzialanie mamy podjąć / w głosowaniu @ większość 80 % to robimy ...tak jak wszedzie nie wszystko da się zrobić bezkosztowo ale na pewno jako Porozumienie Nasi przedstawiciele wsparci wynajętymi osobami z odpowiednią wiedza będą mogły uczestniczyć w okrągłym stole co dalej z Energa sa wspierając pozostałych uczestników z ramienia akcjonariuszy mniejszościowych w wypracowaniu kompromisu korzystnego dla wszystkich . Finansowanie innych kosztownych działań tutaj wracamy do 1,5 % wpłat z Pitu czy inne formy pozyskania funduszy na realizacje przegłosowanych pomysłów .Każda ewentualna sprawa sądowa to kilkuletni proces ale jak nie bedzie innej ugodowej formy kompromisu to i z takich działań należy korzystać ,Mając na uwadze długotrwały horyzont każdy członek może w do3wolnym mimencie sprzedać kupić akcje brak blokady ,ideałem jest aby wszystko było bezkosztowe ale nie zawsze się da ale jest wiele dzialań bezkosztowych czy małokosztowych które możemy jeśli zaakceptujemy wspólnie je realizować .Jeśli kurs wzrośnie to żadnej prowizji czy wynagrodzenia nie przekazujecie Porozumieniu .Jeszcze raz wkleje kilka wyszukanych na szybko przykladów takich dzialań

https://innervalue.pl/porozumienie-akcjonariuszy-i-rewident-do-spraw-szczegolnych/

https://porozumienieakcjonariuszybumech.pl/wp-content/uploads/2024/10/Porozumienie_09_24_flat.pdf

http://porozumienieelektrim.pl/wp-content/uploads/2017/11/Porozumienie.pdf

https://fasing.pl/files/editor/Wniosek%20umieszczenia%20spraw.pdf

https://porozumieniemidas.pl/

Jak wpiszecie sobie w internecie to zobaczycie że było i jest wiele takich Porozumień ...chcecie zrobić to wystawiajcie zlecenia , ...ważna jest ilość osób oraz łączna ilość posiadanych akcji przez wszystkich zainteresowanych
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~xyz [46.151.115.*]
    69 546 wystawione po 66:-))
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~rekin [91.212.25.*]
    28440 i dobieram
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~Daro [193.228.123.*]
    Pleban za dużo wina wypił że jeszcze nie wystawił 305 k akcji
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~tor [91.94.117.*]
    Heretyku -wina nigdy nie bywa za duzo no chyba ze chodzi o jabłecznik
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~darek [83.28.207.*]
    176 016 akcji stoi na 66 zł w 10 zleceniach,czyli nawet emeryt swoich nie wystawił,skoro to xyz wystawił 70 tys,słabiutko jak na twórcę porozumienia
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~synaps [37.209.132.*]
    Moje mam wystawione na 12miesięcy po 150 do końca roku. Nikt ich sobie nie pożyczy.... i to radzę wszystkim...

• Proces wygrany porozumienie zbedne sii na kerner nuech wyje Autor: ~Wladek [37.47.93.*]
    Proste
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~Finansista [31.22.161.*]
    Masz szczęście, że to GG zbiera akcje z rynku dla Orlenu i chce to zrobić tanim kosztem. Gdyby Orlen sam zbierał już byś miał te akcje zdjęte. Co to jest 4 mln zł dla Orlenu w prywatnej ofercie skierowanej do Ciebie.
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~Akcjonariusz [94.254.175.*]
    Dlaczego odrzuca zlecenie po 99 zł
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~Finansista [31.22.161.*]
    Zróbmy lockup i pompa za darmo. Reszta zostanie zahipnotyzowana i straci swoje akcje na odcięciu. Emerycie czas wyruszać na szczyty. Im dłużej się grzebiecie tym więcej waszych sekretów ujawniam i wasze przedsięwzięcie nie będzie skuteczne.
    Ciekawe co Tusk powie gdy się dowie, że GG robiło akcję Tusku Musisz a jednocześnie w porozumieniu z Orlenem zbiera akcje z rynku.
  • Re: porozumienie akcjonariuszy mniejszościowych Autor: ~CxM [151.64.201.*]
    21000, chyba juz od 2 albo 3 lat wystawione po 112, tzn co roku odnawiane z ta sama cena
[x]
ENERGA 0,53% 18,94 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.