Znalazłam ulotki i wizytówki z zakupów sprzed 5 lat. Sprawdziłam sprzedawców i co się okazało. 34 z 34 sprawdzonych, czyli 100% nie ma już na Allegro. Portal powoli ale sukcesywnie pozbył się sprzedawców. Mnie też wykończyli pod byle pretekstem bez przedstawienia podstawy prawnej i interpretując regulamin wyłącznie na własną korzyść. Zastanawiam się gdzie jest UOKIK. Na ich miejscu poprosiłabym serwis o wykaz zamkniętych kont firmowych z ostatnich lat i zweryfikowanie ich usunięcia z rynku przez Allegro. Niestety pojedyncze zgłoszenia nie mają mocy i Allegro perfidnie to wykorzystało.
Może chodzi tutaj o drugie dno. Wypychając firmy na konta prywatne mają od każdej transakcji dodatkową złotówkę. Co daje dodatkowo kilka milionów dziennie. Pieniądze pobrane od firm, które powinny normalnie być na kontach firmowych.
No i co pijaczku,jak tam twoje znowu , czapy wzięte wróżby. Co zarobiłeś na wyjazd do Szwecji, bo ja i owszem dziś sprzedane z zarobkiem i kolejne kółeczko na Allegro zaliczone
Allegro nadało sobie prawa weryfikowania ofert "na oko". Zasłanianie się programem ochrony marek ma jedynie przykryć ich łamanie prawa w stosunku do przedsiębiorców. Niejednokrotnie sami handlują rzeczami, które u innych są sankcjonowane.
pomyliłeś miejsca lub z jakiegoś powodu celowo oczerniasz Allegro. To największy i przede wszystkim polski marketplace w Polsce i Europie środkowej. Wspieranie takich właśnie narodowych championów powinno być promowane! Co nie oznacza, że bez kontroli i konstruktywnej krytyki. Tak więc ban na chińczyków i amerykański badziew.
Kolega nowicjusz nie czyta inf. Allegro to luksemburski gniot. Każdy wie, że tu syf i chłam mają. Przenieśli się zapewne w celu ominięcia polskich przepisów podatkowych i kar nałożonych przez uokik i inpost. Łatwo zarządowi wyprowadzić pieniądze.
To żaden gniot ,tylko duża spółka z WIG 20, na której można zarobić. Ja na ten przykład dziś sprzedałem Allegro z niezłym zarobkiem, dodać należy, kolejny raz wykręciłem niezłe kółeczko koleś, a ty co opluwania spółki to golodupiec gieldowy.
Co ty bredzisz o przedsiębiorcach. Spółka ogólnie dostępna do handlu na platformie , dla dużego, małego. Dla każdego człowieka co chce szybko sprawnie kupić towar, do wyboru do koloru
Nowy kolega musi kliknąć cały wykres to zrozumie, wiadomości na temat firmy kopie się głębiej by się nie wpakować, jeśli dopiero po wykresie stwierdzasz plan, to słabo to widzę.
Kolega to nowicjusz, co zarabia na mikro ruchach najsłabszej spółki, zamiast na porządnych z WIG20. Kolega nigdy nie handlował na allegro, więc nawet nie wie co tam sprzedają. Każdy doświadczony inwestor wie co kupuje za spółkę. Kolega niech posłucha doświadczonych handlowców piszących prawdę o spółce i wcale nie plujących.
Zrobiłam ponowne rozeznania i okazuje się, że sprawa zamykania firm dotyczy rzynajmniej kilkunastu tys. kont. Wystarczy spytac dowolną osobę, ktora miała konto firmowe w serwisie, to albo ona albo znajoma firma na pewno zostały pozbawione kanału sprzedaży. Dla wielu było to jednoznaczne z zamknięciem firmy. Allegro pozostawilo jedynie podmioty handlujace tym samym towarem co ono (z kodami EAN) aby moglo z nimi konkurowac niższą ceną. Nastepna kwestia to jak sprzedawca przeszedł na konto prywatne to z każdej transakcji doplaca 1zl (skala widoczna przy milionach transakcji dziennie). Jak to nie jest łamanie interesów zbiorowych przedsiębiorców to ja nie wiem czym UOKIK sie zajmuje.