• Gdzie jest UOKIK Autor: ~Jola [188.33.36.*]
    Znalazłam ulotki i wizytówki z zakupów sprzed 5 lat. Sprawdziłam sprzedawców i co się okazało. 34 z 34 sprawdzonych, czyli 100% nie ma już na Allegro. Portal powoli ale sukcesywnie pozbył się sprzedawców. Mnie też wykończyli pod byle pretekstem bez przedstawienia podstawy prawnej i interpretując regulamin wyłącznie na własną korzyść. Zastanawiam się gdzie jest UOKIK. Na ich miejscu poprosiłabym serwis o wykaz zamkniętych kont firmowych z ostatnich lat i zweryfikowanie ich usunięcia z rynku przez Allegro. Niestety pojedyncze zgłoszenia nie mają mocy i Allegro perfidnie to wykorzystało.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Marik1234 [134.236.75.*]
    Taaa sklepy krzaki, ktore po 2 latach są zakładane na nowo jeśli handlowali podróbkami, biedni mali przedaiębiorcy.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~oglądacz [89.74.160.*]
    Dziecko potrafi znaleźć w necie adres, na który można przesłać zgłoszenie. Wysłałeś zgłoszenie? Kiedy? Jaka odpowiedź?
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Jola [188.33.36.*]
    #oglądacz a umiesz czytać ze zrozumieniem, czy piszesz żeby coś napisać?
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~WujekDobraRada [178.21.154.*]
    Co za bzdury :)
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [83.20.85.*]
    A czy ktoś z was usuwał konto pomarańczy? Alli baba robi to w mig
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [83.20.85.*]
    Chętnie pomogę bo sam straciłem.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [84.40.235.*]
    Zostali sprzedawcy, co sprzedają tanio syf i chłam. Lepszych sprzedawców już dawno tu niema.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Sławek [185.72.184.*]
    Może chodzi tutaj o drugie dno. Wypychając firmy na konta prywatne mają od każdej transakcji dodatkową złotówkę. Co daje dodatkowo kilka milionów dziennie. Pieniądze pobrane od firm, które powinny normalnie być na kontach firmowych.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Alkocholik [91.242.63.*]
    Ostrzegałem lecimy na dno Ratuj się kto może buhhhaaa Buhhhaaa Buhhhaaa
  • Szwecja czeka... Autor: ~Andy [5.184.223.*]
    Weg pijaczku do Szwecji
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Andy [91.94.120.*]
    No i co pijaczku,jak tam twoje znowu , czapy wzięte wróżby. Co zarobiłeś na wyjazd do Szwecji, bo ja i owszem dziś sprzedane z zarobkiem i kolejne kółeczko na Allegro zaliczone
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Abstynent [188.33.10.*]
    Allegro nadało sobie prawa weryfikowania ofert "na oko". Zasłanianie się programem ochrony marek ma jedynie przykryć ich łamanie prawa w stosunku do przedsiębiorców. Niejednokrotnie sami handlują rzeczami, które u innych są sankcjonowane.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Przemek [89.239.127.*]
    pomyliłeś miejsca lub z jakiegoś powodu celowo oczerniasz Allegro. To największy i przede wszystkim polski marketplace w Polsce i Europie środkowej. Wspieranie takich właśnie narodowych championów powinno być promowane! Co nie oznacza, że bez kontroli i konstruktywnej krytyki. Tak więc ban na chińczyków i amerykański badziew.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [83.20.124.*]
    Przecież to nie jest Polskie! Polskie to : KGHM, Orlen, Cdprojekt, Erli...) Kupuje tylko Polskie.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Kubik [84.40.235.*]
    Kolega nowicjusz nie czyta inf. Allegro to luksemburski gniot. Każdy wie, że tu syf i chłam mają. Przenieśli się zapewne w celu ominięcia polskich przepisów podatkowych i kar nałożonych przez uokik i inpost. Łatwo zarządowi wyprowadzić pieniądze.
    To żaden gniot ,tylko duża spółka z WIG 20, na której można zarobić. Ja na ten przykład dziś sprzedałem Allegro z niezłym zarobkiem, dodać należy, kolejny raz wykręciłem niezłe kółeczko koleś, a ty co opluwania spółki to golodupiec gieldowy.
    Errata,ups uleciało jedno słowo w ostatnim zdaniu, ma być "oprócz opluwania ". Tak dla porządku wstawiam tą erratę
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Jola [188.33.20.*]
    Duża spółka łamiąca prawo. Wyrosła na garbie przedsiębiorców a teraz pokazuje im środkowy palec.
    Co ty bredzisz o przedsiębiorcach. Spółka ogólnie dostępna do handlu na platformie , dla dużego, małego. Dla każdego człowieka co chce szybko sprawnie kupić towar, do wyboru do koloru
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [83.20.124.*]
    Nowy kolega musi kliknąć cały wykres to zrozumie, wiadomości na temat firmy kopie się głębiej by się nie wpakować, jeśli dopiero po wykresie stwierdzasz plan, to słabo to widzę.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Jakub [84.40.235.*]
    Kolega to nowicjusz, co zarabia na mikro ruchach najsłabszej spółki, zamiast na porządnych z WIG20. Kolega nigdy nie handlował na allegro, więc nawet nie wie co tam sprzedają. Każdy doświadczony inwestor wie co kupuje za spółkę. Kolega niech posłucha doświadczonych handlowców piszących prawdę o spółce i wcale nie plujących.
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Arni [83.20.93.*]
    Otóż to! Kupuje się najmocniejsze w chwili czasowego spadku a nie upadku, liczydełko do ronsi i zliczyć wzrosty, i straty
  • Re: Gdzie jest UOKIK Autor: ~Jola [188.33.6.*]
    Zrobiłam ponowne rozeznania i okazuje się, że sprawa zamykania firm dotyczy rzynajmniej kilkunastu tys. kont. Wystarczy spytac dowolną osobę, ktora miała konto firmowe w serwisie, to albo ona albo znajoma firma na pewno zostały pozbawione kanału sprzedaży. Dla wielu było to jednoznaczne z zamknięciem firmy. Allegro pozostawilo jedynie podmioty handlujace tym samym towarem co ono (z kodami EAN) aby moglo z nimi konkurowac niższą ceną. Nastepna kwestia to jak sprzedawca przeszedł na konto prywatne to z każdej transakcji doplaca 1zl (skala widoczna przy milionach transakcji dziennie). Jak to nie jest łamanie interesów zbiorowych przedsiębiorców to ja nie wiem czym UOKIK sie zajmuje.
[x]
ALLEGRO -0,02% 26,59 2026-04-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.