• licytacja zlota Autor: ~taksowkarz [178.43.246.*]
    czyzby miala nastapic zmiana ukladu miedzy sprzedawxa a kupcem zlota

do tej pory zloto bylo sprzedawane na zasadzie ze sprzedawca sprzedawal zloto po cenie ustalonej przez rynek
    pisze tu o fizycznym zlocie

a czy teraz nie bedzie tak ze ci co posiadaja zloto zaczna dyktowac jego cene
    tz beda chetni grubo przeplacac by posiasc tzw poganski relikt o ktorym do niedawna mowiono
    gdzie teraz mowia ze jest krolewskim produktem

beda jaja na zlocie oj beda

15000 usd wydaje mi sie ze moze byc predzej niz do 2030 roku
  • Re: licytacja zlota Autor: ~taksowkarz [178.43.246.*]
    coraz wiecej dilelrow zlota pisze o coraz dluzszych kolejkach co do kupna

czy otworzy sie tzw gielda licytacji kto da wiecej
  • Re: licytacja zlota Autor: ~Jo [83.26.191.*]
    https://comparic.pl/dlaczego-cena-srebra-wzrosnie-o-50-robert-kiyosaki-prognozuje-skok-kursu-metalu-na-rekordowe-maksima/

Robert Kiyosaki, autor jednych z najpopularniejszych na świecie książek o finansach osobistych, podzielił się nową prognozą dotyczącą cen srebra. Po tym jak metal ten po raz pierwszy od czterech dekad przekroczył poziom 50 dolarów za uncję, inwestor i przedsiębiorca sugeruje, że kolejnym celem może być rekordowy poziom 75 dolarów.​
    • Srebro osiągnęło 10 października 2025 roku historyczny szczyt na poziomie 51,30 dolara za uncję, przekraczając barierę 50 dolarów po raz pierwszy od 1980 roku.
    • Cena metalu wzrosła o ponad 70 procent w 2025 roku, przewyższając dynamiką złota, które zyskało 54 procent i również testuje rekordowe poziomy.
    Rynek srebra doświadcza piątego z rzędu roku deficytu podaży, z przewidywanym niedoborem 149 milionów uncji w 2025 roku co może dalej wpływać na podbicie ceny.

Złoto niemal każdego dnia notuje nowy rekord cen. Robert Kiyosaki, autor m.in. książki "Bogaty ojciec, biedny ojciec", przewiduje, że złoto może kosztować w 2035 roku nawet 30000 dolarów za uncję, zaś ceny srebra wzrosną do poziomu 3000 dolarów za uncję.
  • Re: licytacja zlota Autor: ~taksowkarz [178.43.246.*]
    co do srebra
    uwazam ze stosunek dobrobytu jaki daje wzrost zlota i srebra

bedzie o wiele wiekszy procent na srebrze

srebro dopiero swoja przygode z mega wzrostami zaczyna

srebro w przedziale 20-50 usd to dno

dlatego nie wiem ile bedzie kosztowac srebro
    ale do 2030 zakladam ze okolo 300 usd za uncje

• Re: Se kupie Se zarobie chyba albo nie ja ryzykuje i dokupuje Autor: ~Jo [83.26.191.*]
    Potwierdzam ze będzie dużo a kto tego nie widzi to jego strata tak jak nie widzieli że złoto po 850$ to była darmocha w długim terminie

:::Deficyt srebra w przemyśle jest skutkiem strukturalnego i rosnącego popytu przemysłowego, który przewyższa podaż z kopalń i recyklingu. Deficyt trwa już od kilku lat, a jego główne przyczyny to dynamiczny rozwój branż takich jak elektromobilność, fotowoltaika i sztuczna inteligencja, które są kluczowymi odbiorcami srebra. Dodatkowo, produkcja srebra jest ograniczona, ponieważ w większości jest ono produktem ubocznym wydobycia innych metali, a dostępność łatwych do wydobycia złóż maleje:::

• Re: Se kupie Se zarobie chyba albo nie ja ryzykuje i dokupuje Autor: ~taksowkarz [178.43.246.*]
    dokladnie
    jestem tego samego zdania
  • Re: Se kupie Se zarobie chyba albo nie ja ryzykuje i dokupuje Autor: ~Jo [83.26.191.*]
    A Wnuk się już cieszy a może jeszcze bardziej będzie się cieszył kiedyś że dziadek był wariat i ryzykant .Bo jak mówiła moja Śp Mama na sranie ci ta kasa chyba że dla dzieci .
[x]
PKPCARGO 0,00% 16,37 2025-10-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.