• KGHM Autor: ~DrEulenspiegel [85.221.136.*]
    Dzien dobry inwestorom
    KGHM to spolka najbardziej wpięta w system sterowania gielda - można powiedzieć matematycznie sterowana. Za tydzien może być rownie dobrze 180 PLN jak 87 PLN - tak jak jeszcze wczoraj mogło być 178 albo 228. Osobiscie uważam ze cena srebra i miedzi na kontraktach jest sterowana żeby kupowac KGHM tanio i sprzedawać drogo (w przypadku ”indywidualnych inwestorow” odwrotnie)
    Pozdrawiam
  • Re: KGHM Autor: ~Lgiełdaczos [46.134.53.*]
    Oczywiście nie sposób nie zauważyć takich korelacji. A odnosząc się do konkretów. Zauważyłeś jaki kapitał przewalił się w ciągu ostatnich 3 dni... Wszystko powyżej 180 zł... Ktoś to sprzedał... Ale również kupił... I to nie byli tacy detaliści jak my
  • Re: KGHM Autor: ~Akcjonariusz [94.254.207.*]
    Od 16 sesji obrot nie spadł poniżej 100 mln złotych, 2 razy przekraczajac barierę 0,5 mld złotych. Wg. mnie akcje są w silnych rękach i tutaj również kluczowe są ceny srebra. Miedz póki co nawet po piątkowej korekcie jest bardzo wysoko. Fundamenty są, szanse na powrót na drogę ku nowemu ath bardzo realna. Trzeba obserwować zachowanie surowców w poniedziałek rano, w china cena miedzi w piątek przebiła barierę 12k za tonę. Dobrze, że ta sytuacja wypłynęła w piątek po sesji, bo są 2 dni na zaplanowanie ruchów i uspokojenie emocji. Długoterminowo nic tutaj sie nie zmienia, a w wojnie handlowej kluczową rolę odgrywają surowce. Aktualnie 50% konsumpcji miedzi jest w Chinach, na czym może skorzystać KGHM. Złoto i srebro powinny nadal rosnąć jako bezpieczna przystań. Ja jestem dziwnie spokojny, choć gra na giełdzie to gra na emocjach.
  • Re: KGHM Autor: ~Lgiełdaczos [46.134.53.*]
    Kluczowe jest to poza czyli szalony Trump. Który w swym szaleństwie jednak jakby miał metodę... Tyle że ona nie w całości jest pomyślną dla świata. Kuriozalny człowiek pełen sprzeczności, a niestabilność to jego imię.
  • Re: KGHM Autor: ~DrEulenspiegel [85.221.136.*]
    Obroty mogą robić dowolnie duże, bo prowizje nie mają tu znaczenia (albo nawet wynoszą 0 dla nich). Ogólnie widząc i analizując statystycznie, wydaje mi sie że zarządza tym wszystkim jeden dominujący podmiot, z którym nikt nie konkuruje. W tym sensie wydaje się, że wszystko jest zgrane co do minuty, włączałac w to np. działanie Rosji, Chin, Trumpa, „indonezyjskich kopalni” itp. System działa tak, ze stara się łamać wszelkie modele analityczne, na które liczą indywidualnie inwestorzy
  • Re: KGHM Autor: ~Wlodek56 [31.61.183.*]
    Bardzo dobrze napisane
  • Re: KGHM Autor: ~Wlodek56 [31.61.183.*]
    Po 5 razy komputer goldmana kupuje i sprzedaje te same akcje. Podobnie jest na jsw. Fizycznie zmienia właściciela 10%.
[x]
KGHM -1,42% 191,00 2025-10-24 17:04:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.