Chcą zrobić se emisję prywatną tzn. dla siebie. Może trzeba zrobić porozumienie akcjonariuszy i się zarejestrować na walne i się zobaczy czy zrobią se emisję?
wszystko zależy od ceny jesli nie będzie niższa niż 50gr to jest ok kasa się przyda na rozwój spółki bo im więcej pożyczek tym większy zysk tzw skala biznesu trzeba czekac na konkrety
Dnia 2025-10-10 o godz. 16:23 ~Kola napisał(a): > wszystko zależy od ceny jesli nie będzie niższa niż 50gr to jest ok kasa się przyda na rozwój spółki bo im więcej pożyczek tym większy zysk tzw skala biznesu trzeba czekac na konkrety
Krzywdy sobie nie zrobią
Albo ten wniosek nie przejdzie a to info należy traktować pod zbijanie kursu a jeśli przejdzie to i swoje akcje rozwodnią
Zaraz wyniki pewnie dobre więc to pewnie ostatnie podrygi na tych poziomach
Lepiej byłoby sprzedać inwestorowi część akcji na wyższych poziomach
Ewidentnie widać że kurs zaczął rosnąć i nagle z dupki pojawiły się wymyślone naprędce espi ppd zwalanie kursu. Może za raz napiszą że kurs jest przeszacowany i wartość godziwa to jednak 15 groszy xd
jeśli są tu osoby co mają więcej akcji to możemy zablokować emisję poprzez zaskarżenie uchwały ja mam za mało akcji zeby samemu to robić ale jak są chętni to trzeba działać
Panowie, Panowie, Panowie... I Panie, rzecz jasna...
A co, jak ktoś chce wpompować pieniądze w Spółkę - oczywiście jako inwestycja - i ta emisja jest nie dla "samych swoich???
Na przykład taki scenariusz - nabyć w atrakcyjnej cenie "fajny" pakiet akcji, dofinansować Spółkę (pożyczka) i... zarabiać (nie tylko na pożyczce ale i na wzroście kursu akcji)....
Mam wrażenie (oczywiście mogę się mylić), że te spadek kursu akcji ostatnio był jakiś taki... "wymuszony"... Może (???) właśnie o to chodziło, żeby kurs spadł pod kątem taniej emisji dla kogoś? Chyba nawet jeszcze w zeszłym roku Prezo pisał, że szukają Inwestora -być może ktoś się znalazł i postawił tego typu warunki, aby dopiąć deal???
ECHO - pozdrawiam :) - chciałabyś coś napisać na ten temat?
Ok ale jak na razie to tym inwestorem na procent jest Novina fundacja rodzinna która Nocinie sa pożycza pieniądze na procent a teraz ma objąć wszystkie nowe akcje a jest ich naprawdę dużo
Czy mając 5 procent akcji cokolwiek zablokujemy?
widzę że ktoś ma ładne pakiety akcji patrząc po karnecie powyżej 7zł jesli się dogadacie z Bacławskim i weżmiecie te wasze ok 3mln akcji to spokojnie możecie zablokować emisję która niestety rozwdoni kapitał a Prezes sprzedawał powyżej 70gr tylko po to by objąc 2 razy wiecej akcji za tą samą kwotę .Nie dajcie się jemu robić was w ciula.
Tu bylo sporo akcjunariuszy ktory wrzucali w arkusz zlecenia na kilkaset tysiecy ekcji wiec mysle ze tu juz takich "drobnych" to jest mało bo zostali wytrzepani. Chyba ze ktos ma 200 akcji to mu obojetne czy je sprzeda po 100 czy po 250 :)
Poczytałem i jeśli ta uchwała ws emisji zostanie podjęta to ja ją zaskarżę do sądu i zrobię doniesienie do prokuratury
Jej projekt znacząco narusza mój interes finansowy
Połączmy siły bo to co zaczynają robić przekracza już granice i nie bądźmy na to obojętni