• Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Niepokoi mnie formacja objęcia bessy? Co prawda na niskim poziomie obrotów....

https://imgur.com/a/ZM9bVfz
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Maras [46.112.221.*]
    Spadki to nie dramat. Dramat to sytuacja gdy kurs rośnie, a inwestor na peronie. Rzuć okiem na wykres, od 26 września, realizuje się (moim zdaniem) RGR. Spółka słaba, spadki uzasadnione. I najważniejsze, zwróć uwagę, że od roku analitycy coraz niżej wyceniają walor.
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~wizimir [185.186.152.*]
    Też to zauważyłem (potencjalne RGR)....każda spółka R&D jest słaba z natury.....nie ma wyników tylko prowadzi badania. Dopiero ich sukces przekłada się na start wyceny. Konsekwentnie uważam, że rynek nie może tego bagatelizować a smart money muszą akumulować ten walor.
    Technicznie zamknięcie poniżej ostatniego dołka skieruje nas w okolice 22 zł....ale tak nie musi być.
    Jeszcze jedno. Rynki globalne są od wielu kwartałów w nieustannej hossie. Gdy dojdzie nawet do niewielkiej korekty to spółki słabe dostają najmocniej. Liczę, że Twoje 22 to bardzo optymistyczny przystanek.
    Jest jeszcze inny scenariusz.....szybki partnering i dobre wyniki II fazy. To już w grudniu - giełda dyskontuje p[przyszłość.
    RGR, obroty na spadku, wskaźniki techniczne wskazujące na Silną Sprzedaż...mnie to wszystko napawa wielkim optymizmem. Po kilku, zbliżających się tygodniach agresywnej wyprzedaży na Spółce będzie można bardzo dobrze zarobić. Czego każdemu życzę.
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Brydżysta [145.224.65.*]
    Celowo niezauważasz faktów, które nie pasują do twoich teorii, wrzucasz skrajnie niskie kursy typu 8 czy 10zł i zwyczajnie naganiasz na spadki. Przy 8zł za akcję Ryvu byłoby warte trochę więcej niż Mabion, który nie może niczego skomercjalizować i miałby wycenę równą 15% Celonu. Ryvu pokazało w czerwcu bardzo obiecujące wyniki 2 fazy RVU120 w AML, do tej pory mimo tego, że znają je od miesiąca nie ogłosili rezygnacji ze wskazań w MDS czy mielofibrozie co oznacza, że są na tyle dobre, że je kontynuują i ogłoszą je już za 2 miesiące tak jak zapowiadali. Nie ma żadnych podstaw, żeby zakładać, że wyniki nie będą dobre albo bardzo dobre a to oznacza, że nie będziemy mówili o 45zł tylko o ATH. A po wynikach w grudniu zaczną się dalsze zaawansowane rozmowy na temat komercjalizacji. W przyszłym roku po ogłoszeniu podpisania umowy będziesz się bił z innymi spekulantami o kupno akcji na poziomach o których tu nikt nie wspomina. 45zł będzie odległym wspomnieniem daleko w dolinie wykresu.
    Objęcie hossy jest na szczytach panowie a nie na dole, o czym wy mówicie.
    Wszystko jest zbierane. Kurs spada i jest wyciągany przez tych, którzy wiedzą znacznie więcej niż Maras.
    Tak jak wspominał Ehhh tak samo moim zdaniem to są ostatnie dni na zakup na tych poziomach. Jedno mocne dzienne szarpnięcie i już nigdy nie zobaczymy poziomów 28 czy 29zł. Kurs obierze na dłuższy czas kierunek północny. Do wyników w grudniu. A potem kolejny rajd do ogłoszenia komercjalizacji i znowu rajd pod tą sprzedaż. To jest racjonalny scenariusz na teraz a nie twoje z palca wyssane 8, 10 czy 22zł. Poczekamy, zobaczymy?
    Oczywiście chodziło o objęcie bessy a nie hossy, czeski błąd
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Maras [46.112.224.*]
    W czerwcu pokazało coś obiecującego i kurs z miesiąca na miesiąc coraz niżej. No no.
    Miałeś rację. Minęło kilka dni i był zryw ale kurs ledwo, ledwo 27 przebił i...., no i wygląda na to, że zaraz znów będziemy w pobliżu 26. Potem tylko niżej i niżej...(Nie)stety tak to wygląda.
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Wielki_Gatsby [46.112.222.*]
    Tylko jakie jest prawdopodobieństwo takiego scenariusza? 0.1 -1? Ile procent? Oczywiscie po jednej stronie macie jakies senne miraże Przewiezlikowskiego o partneringach, wynikach, itd, a z drugiej strony brutalna rzeczywistosc - BigPharma wogole sie tym wynalazkiem Przewiezlikowskiego nie interesuje. To jest stek zyczen CEO i akcjonariuszy.Biotech jest duzo bardziej ryzykowna branza nawet niz crypto. I zadne skomlenie w wywiadach CEO o partneringach szans na lek, na partnering tego nie zmieni... A wyniki widac jakie sa w kursie
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Waldek [37.248.219.*]
    Ale zmontowaliście ekipę. Same tęgie głowy. Wróżbita, specjalista od umów 'paretingowych' i znawca biotechu. Elita, nie ma co.
    Mało mnie obchodzi co o mnie piszą, najważniejsze to abym miał rację.
    To musi Ci być bardzo przykro że żadna z Twoich teorii się nie sprawdziła. Co prawda ciągle piszesz, że jakiś tam scenariusz się spełnia no ale nie ma to odzwierciedlenia w rzeczywistości.
    Takie bezpodstawne fantazjowanie nie jest zabronione, ale jednak niesmaczne.
    Na razie nie, to prawda ale już jestem bliżej, niż dalej. Bliżej moich 8-10, niż fantaści od 40, 45, a nawet 50.
    Jak już pisałem wcześniej, widać że fachowiec z Ciebie. Wykorzystanie metody 'bliżej niż dalej', wskaźników w postaci 'przypadkowych forumowiczów'. Doskonałe metody, to musi się udać.
    Nie oceniaj personalnie.....to nie jest OK.
    Jeśli dziś zakończymy powyżej 27,50 to co sądzisz oRGR budowanej od 28 sierpnia?
    Nie ma oRGR na wykresie, przecież głowa powinna być niżej niż ramiona. Inwestorzy poznają formacje typu RGR na początku swojej drogi nie tylko z AT ale w ogóle z giełdą. Pytanie (drugi raz już) czy masz takie duże dziury w wiedzy czy celowo wprowadzasz innych w błąd.
    Mamy weekend - świetny czas, żeby każdy, kto czyta to forum spróbował się tej formacji doszukać. Powodzenia!
    Jest - zaznaczyłem na wykresie.

https://imgur.com/a/doBrM1I
    Ja wiem, że dla zwolenników analizy technicznej mogę brzmieć jak ignorant, ale weźcie proszę pod uwagę jedno. To jest spółka biotech, tutaj wahania kursu nie zależą ani trochę od kwartalnych wyników finansowych, wszystkim rządzą przekazywane od spółki informacje. Wpływają one na cenę, obroty, sentyment itd.
    Nie ma znaczenia, czy wyrysujecie na wykresie głowę z ramionami, czy torbę z jajami - wszystko i tak zależy od wyników badań, które według spółki będą dostępne jeszcze w tym roku.
    Innymi słowy może się tutaj wyrysować cokolwiek - i tak wyniki badań pokażą co dalej.
    Zgoda....pamiętaj jednak, że AT pokazuje strukturę rynku i wskazuje potencjalne punkty zwrotu. Tak naprawdę działa zawsze, jeśli walor ma sensowne obroty...To ma znaczenie! Istotne jest, czy papier kupimy po 29 czy np. po 22 zł. Na RYVU jesteśmy na kluczowym wsparciu. Jeśli się podda - mocno patrzymy w okolice 22 zł.
    Tak, tylko tylko że tutaj nie wiesz dokładnie kiedy pojawi się informacja. Co jeśli stanie się to w przyszły wtorek? Może za miesiąc? Ile wówczas będą warte te analizy? Nic.
    Mając na uwadze to, że wyniki badan są oczekiwane w tym roku, te analizy już nie są nic warte.
    Myślę, że sprawdzimy to "bojem"......ja papier trzymam i dokupuje w przedziale 19-22, jeśli kurs tam zawędruje.
    Ja tych słownych przepychanek nie traktuje jako rywalizacji, to nie są zawody. Próbuje jedynie zrozumieć Twój sposób myślenia.
    Widzę że zakładasz wzrost ceny spółki w średnim terminie, ponieważ chcesz kupić jej akcje. Oznacza to zatem, że spodziewasz pozytywnych wyników badań - one są gwarantem wzrostów. W takim razie nie potrafię zrozumieć, jak jednocześnie możesz zakładać, że do czasu wyników wycena poleci do 20 zł. W moim odczuciu jedno przeczy drugiemu.
    Proszę bardzo.....wyjaśniam: kryzys w USA (w piątek się zaczął), przełamanie wsparcia na Ryvu i zejście do poziomu Order block....( to mój główny scenariusz)nie każde pozytywne myślenie o walorze musi natychmiast przełożyć się na wzrosty. To jest scenariusz jakim powinny posługiwać się smart money (czytaj mocne ręce). Scenariusz alternatywny - utrzymanie wsparcia już teraz i wzrosty też już teraz.

https://imgur.com/a/Q854jce
    Kryzys w USA (na tę chwilę określenie na wyrost) faktycznie może mieć jakiś wpływ na kurs.
    Tylko, że tego nie wyczytałeś ze swoich rysunków AT, to się zadziało.
    Argument - albo wsparcie zostanie przełamane albo nie, też do mnie nie przemawia.
    Zrobisz co zechcesz, ale jeśli dokonujesz wyborów na podstawie tych obrazków które wrzucasz, to zalecam tego nie robić.
    Ubolewam nad tym....no cóż, niech każdy pozostanie przy swoim.
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Fan [93.159.62.*]
    Jutro spadki, pytanie jak duże.

AT jest przydatna, ale tego typu wydarzenia to coś czego AT nie uwzględnia. Dlatego ktoś kto mówi że realizuje się jego scenariusz, który rzekomo wynikal z analizy kursu, trochę nagina jednak rzeczywistość.

Zobaczymy co jutro. Tempo spadania też daje pogląd jakie nastroje panują na kursie
    Spadki na tym papierze trwają od połowy maja i to, że dziś będą to norma. Spadki przyspieszą po przebiciu 16-20 zł.
    Nic takiego nie nastąpi.....to oczywiste.
    Czyli jeśli mój scenariusz zakłada spadki i one rzeczywiście następują, gto jest to naginanie rzeczywistości???
  • Re: Jeszcze nie ma dramatu..... Autor: ~Xyz [31.0.44.*]
    To teraz napisz gdzie będzie ich kres.
    Moim zdaniem: 22,2
[x]
RYVU -1,71% 22,95 2026-05-14 15:10:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.