Obserwujący Dark Moon to ok 12'000. Liczba obserwujących zwykle przekłada się na 1/4 sprzedanych kopii. Aktywność w mediach społecznościowych czy liczba odsłon na yt materiałów dotyczących DM nie wskazuje na jakieś większe zainteresowanie. Czyli 3'000. Niech będzie, że podwoimy, niech będzie, że sprzedadzą 6'000, albo nawet i 10'000 sztuk. Gra ma kosztować 10$. W dwa dni zrobiliście podbitkę 100% za (bardzo optymistycznie licząc) 100 tys $ przychodu (a gdzie koszty produkcji i wydawnictwa?). Pozostaje tylko życzyć powodzenia tym, którzy na długie lata zawiesili się tu na hakach.
Najfajniejsze w tej branzy jest to, ze jest nieprzewidywalna. Moze bedzie 3tys, a moze 300tys, a moze 3 mln. Pozycje w akcjach trzeba miec. Pracowali nad gra 5 lat. Moze bedzie spektakularna porazka, a moze spektakularny sukces. Akurat w tym przypadku dowiemy sie calkiem niedlugo bez koniecznosci czekania latami na premiere.. Ja obstawiam pozytywna niespodzianke. Jak cena jeszcze spadnie to dobiore. Spolka troche zapomniana wiec niewielu zdolalo przygotowac sie na wystrzal stad bedzie teraz naganianie na spadki bo trzeba uzupelnic sakwy :))
Moim zdaniem Duality to ciekawy temat ale chwilowo przegrzany. Spolka ma za soba dosc spory rajd wiec musi tez odpowiednio skorygowac. Osobiscie oczekuje teraz glebszej korekty (ale, podkreslam, to moje zdanie). W dluzszym terminie warto obserwowac. Chwilowo bardziej skupiony jestem na Jujube bo tutaj, w krotkim czasie, wiele sie wyjasni.
Dziękuję, ja się ładowałem poniżej złotówki, i szczerze mówiąc to dzień do dnia z obrotami jest bardzo zróżnicowany. Dziś trochę się pozbyłem na rzecz jujubee, aczkolwiek czas pokarze, czy warto było.
5 lat a kilku ogarnietych ludzi mogloby takie cos zrobic w kilka tygodni. Gra wyglada jak z roku 2001 ostrzegalem wczoraj nikt moich komentarzy nie dodal bo ubieranko musialo trwac...
Wczoraj ostregales? A jak ktoś wziął z rana czy na widłach to dzisiaj na open miał 25 %
W dwa dni poszło 100% a wy tu marudzicie że zwyczajnie poszła korekta....
no tak średnio bym powiedział z tym kilku ludzi w kilka tygodni - gra to nie tylko to jak wygląda, ale cała mechanika na około, wyważenie wszystkich zmiennych tak, żeby nie bylo za dużo absurdalnych sytuacji, naprawa bugów które muszą powstać - a i spora szansa, że koncepcja się nieco zmieniła.
5 lat to może ciut długo, ale 3 lata na mały zespół? myślę, że całkiem racjonalne