• PP 2,10 ZŁ Autor: ~bolek [217.96.228.*]
    DALCZEGO POKAZUJE WARTOŚĆ PRAWO POBORU 2,10 ZŁ CHODZI O EMISJE P1? TO DLATEGO, ŻE BYŁO ODCIĘCIE NA KURSIE I TERAZ KURS ODNIESIENIA AKCJI PDA BĘDZIE PO 2,10 ZŁ, GDY JE OCZYWIŚCIE DOPUSZCZA DO OBROTU...
  • Re: PP 2,10 ZŁ Autor: ~bolek [217.96.228.*]
    taki eCapital musiał się wkurzył, że w ich umowie inwestycyjnej dostają akcje po 9 zł a akcje z P1 były po 1 zł i dostępne dla wszystkich... a arxc na najlepiej łyknęli po 1 zł akcje i jak zechcą to mogą sobie wymienić dług za akcje po cenie 70 % z 3 m-cy czyli coś ok 4-5 zł, kiepsko capital na tym wyszedł...
  • e-Capital wciąż zarobiony. A wy? Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Ty się nie martw o e-Capital

Objęli akcje serii L i M po 9 PLN, gdy potem kurs przez półtora miesiąca chodził średnio po 13,6 PLN. Mieli więc dosyć czasu, aby je opchnąć
    Różnica w cenie na plus 4,5 PLN. Ponad 50%. Mało?

I jedna seria N, na której umoczyli. Dzisiaj chodzą po 6,6 PLN Różnica na minus 3,5 PLN
    Łatwo policzyć, że wciąż są na plusie. (4,5 + 4,5 - 3,5) x 111.111szt = ok 600 tys. PLN na plusie.

Nawet gdyby seria N miała nigdy nie wejść do obrotu giełdowego wciąż e-Capital wychodzi na zero.

e-Capital zarobił, a wy?
  • Re: e-Capital wciąż zarobiony. A wy? Autor: ~Piter [46.112.76.*]
    Zenekk ty nie znasz podstaw matematyki a próbujesz tu na forum udowadniać jakieś przeliczenia żenada do przedszkola tam cię nauczą literek
  • Re: e-Capital wciąż zarobiony. A wy? Autor: ~Zenekk [194.15.120.*]
    Dnia 2025-10-09 o godz. 16:20 ~Piter napisał(a):
    > Zenekk ty nie znasz podstaw matematyki a próbujesz tu na forum udowadniać jakieś przeliczenia żenada do przedszkola tam cię nauczą literek

Jeśli rozdzielność mnożenia względem dodawania jest dla ciebie czarną magią, to dalej inwestuj w Purka. Takich właśnie inwestorów Purek potrzebuje.
    Ale mam bekę z ciebie forumowy lubiś
    Dnia 2025-10-09 o godz. 16:21 ~Piter napisał(a):
    > Ale mam bekę z ciebie forumowy lubiś

Brawo! Zobaczyłeś proste równanie arytmetyczne, zbaraniałeś i śmiejesz się jak głupi do sera.
    A potem będzie zdziwienie. Nawet jak Purka zaorzą, to e-Capital wyjdzie bez straty, a ty stracisz swoje ciężko uciułane pieniążki.
    I będzie zdziw: jak to?! Jak to możliwe?
    Czekałem aż teletubiś się odezwie i nie musiałem długo czekać. Pozdrowienia zenuś z magicznego miejsca gdzie kasa nie gra roli. pisz posty i zarabiaj na chlebek groszołapie
  • Re: e-Capital wciąż zarobiony. A wy? Autor: ~bolek [217.96.228.*]
    Zeniu wracaj do przedszkola, twoje obliczenia to wróżeniu z fusów, zakładasz ze e capital sprzedał na górce wszystkie akcje ze wcześniejszych emisji, gdzie tu uczyłeś się gry na giełdzie, w piaskownicy...
    podobnie twoje obliczenie z zapisów dodatkowych serii p1 nie trzymają się kupy... w swoich quasi obliczenia i średniej z kapelusza nie wziąłeś pod uwaga, że 50 % akcjonariatu nie brało udziały w zapisie podstawowym czyli ta połówka nie brała też udziału w zapisie dodatkowym. ponadto ile procent akcjonariatu, którzy brali udział w zapisie podstawowym brało udział w dodatkowym ? ja na przykład wziąłem 100 % swoich akcji z podstawowego, ale zrezygnowałem z zapisu dodatkowego. myślę że takich jak ja było bardzo wielu,
    w mojej ocenie arcx zgarnął ok. połowę wszystkich akcji z puli dodatkowej. i teraz mają niepisaną umowę, że muszą zgarnąć resztę w p2 w zapisie dodatkowym...dlatego emisja z p2 będzie dużo wyżej niż 1 zł myślę że ok 4 zł, ale czas pokaże...
    Dnia 2025-10-09 o godz. 16:23 ~bolek napisał(a):
    > Zeniu wracaj do przedszkola, twoje obliczenia to wróżeniu z fusów, zakładasz ze e capital sprzedał na górce wszystkie akcje ze wcześniejszych emisji, gdzie tu uczyłeś się gry na giełdzie, w piaskownicy...

Mam wracać do przedszkola i piaskownicy, aby ułomne dzieci uczyć arytmetyki?

e-Capital nie sprzedawał na górce.
    Średni kurs od 12. lutego (gdy akcje serii L i M zostały dopuszczone do obrotu) do 28 marca (gdy nastąpiła gwałtowana zwałka) wynosił 13,6 PLN. Półtora miesiąca. Wystarczyłoby, aby udział sprzedaży akcji przez e-Capital wynosił 9% obrotów dziennych i akcje udałoby się upchnąć

Moje wyliczenia wartości średniego zlecenia przy obejmowaniu emisji kupy się nie trzymają?
    To przedstaw swoje!
    A! Nie przedstawisz, bo prosta arytmetyka na procentach za trudna.
    Ja ciebie arytmetyki uczyć nie będą, do przedszkoli nie zaglądam, a w piaskownicy też nie bywam.

Dalej jakieś rojenia przedszkolaka.
    Kto nie wziął udziału w zapisie podstawowym, ten nie wziął również udziału w dogrywce. Dlaczego? Bo takie zachowanie byłoby irracjonalne. Albo ktoś chce dobrać akcje, albo tego nie chce. Po co liczyć na niepewny wynik dogrywki skoro akcje w zapisie podstawowym leżą pod nosem na talerzu?

Jaki procent akcjonariuszy wziął udział w dogrywce, tego nie wie nikt (oprócz biur maklerskich i zarządu spółki). Natomiast łatwo jest wyliczyć (powtarzam: WYLICZYĆ), że średnie zlecenie wynosiło 24 tys. PLN

Zachowałeś się typowo dla zagubionej drobnicy: na zapis podstawowy wezmę, ale na zapis dodatkowy to już nie.
    Albo uważasz, że dobieranie akcji ma sen i dobierasz ile możesz, albo jak połowa kapitału nie obejmujesz niczego.

> w mojej ocenie arcx zgarnął ok. połowę wszystkich akcji z puli dodatkowej. i teraz mają niepisaną umowę, że muszą zgarnąć resztę w p2 w zapisie dodatkowym...dlatego emisja z p2 będzie dużo wyżej niż 1 zł myślę że ok 4 zł, ale czas pokaże...

Ta twoja ocena ma jakieś podstawy, że ACRX "zgarnął ok. połowę z puli dodatkowej ? Czy tylko dziecinnie marzysz o św. Mikołaju?

Nie mają (ACRX) nigdzie napisane, że "muszą zgarnąć resztę w p2". Masz jakieś zwidy, omamy?

[x]
PURE -0,93% 6,41 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.