za 2025r. Zaliczka 7zł, zakładam , że druga część ok 7 zł W sumie to daje przy aktualnej wycenie ok. 5,8%( przy dzisiejszym oprocentowaniu lokat- super) Dla tych którzy mają spółke na LT może być znacznie wyższa ...nawet >12%. Miałem sprzedać, jakiś pakiet, ale poczekam do 2026r, bo może wejdzie w życie nowa ustawa (ale to "może być")
Dnia 2025-10-10 o godz. 14:15 bartsson napisał(a): > minus podatek daje dywidendę 4,7% szału nie ma --------------------------------------------------------------------------------------- Może dla Ciebie nie, ale dla mnie tak. 1.Ja patrzę na cenę zakupu 2. Po odcięciu "teoretycznie" spadnie mój zusk (obniżę podatek z PIT).( patrz FIFO)... 3. gdybym teraz sprzedał U.S. zacierałby ręce. 4. dodatkowo zakładam, że stopy procentoew NBP jeszcze spadną, a więc ilość chetnych na kupno mieszkania wzrośnie. 5. Domdev pewnie nie utrzyma wysokiej marży netto, bo wtym sektorze jest liderem wsod spółek budowlanych. 6. nawet przyszłe dywidendy choć mogą być niższe , będą wyższe niż lbankowa lokata. 7. w przeciwieństwie do banku, "lokatę" w Domdev mogę w dowolnym czasie "zerwać"
było dzisiaj 250,50, spokojnie kupisz taniej po odcięci. daleki jestem od egzaltacji ( dla mnie to bardzo dobra lokata). Jeśli Ty szukasz mocnych doznań idż na np.Lubawe, Bumech, czy Polimex