• Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Kulon [37.30.24.*]
    Widzę na 70 od roku, nie mogę zejsc z haka, nie widac żadnych perspektyw żeby było lepiej :((((((
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Asd [46.112.88.*]
    W najbliższej perspektywie nie zapowiada się raczej ruch w górę , bo nie ma pod co rosnąć.
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~pb [130.180.193.*]
    nie doradzam ale realizuj stratę i idz na ETF globalny.
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Pafnuc [194.15.120.*]
    To spółka dywidendowa. Kupiłeś to zapomnij. Co jakiś czas jakiś grosz będzie wpadał. Ta spółka mega często wypłaca dywidendy dlatego też kurs może być bardziej zdołowany jeśli jej nie wychodzi a mimo to dywidendy wypłaca.
    Jeśli ktoś kupił za 70 zł a jedni sporo wyżej to żadna dywidenda im tego nie zwróci .
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Zwróci, zwróci ale po 4-5 latach patrząc na obecną politykę dywidendową spółki oraz jej wyniki.
    BTW wyniki spółki są obecnie ok 20% lepsze niż w latach 2021-2022 (gdzie wycena przekraczała 100 pln) i jedynie o niecałe 10% gorsze rok do roku niż w 2023 gdy spółka była na swoim ATH (154 pln za akcje). Także poza dywidendą może okazać się za pół roku/rok, że z nowym produktem text powstrzymał negatywny trend, utrzymał dochody, ba może nawet zaczną one rosnąć w oparciu o text.app i nowy cennik. Do tego wyobraźmy sobie umocnienie USD o delikatne 10% do 3,9 pln co nie jest nierealne i już jest gotowy przepis na wystrzał zdołowanych akcji z powrotem w rejony 80-100 pln. Jak mawiał Charlie Munger, rynek i giełda nagradzają cierpliwych. Zero gwałtownych ruchów.
    Wydaje się że na dolarze jest odwrót więc dolar prawdopodobnie pójdzie do góry . Fajnie gdyby powiedzieli już coś przy okazji podawania wyników o text app . Narazie ciężko przebić 52,50 , ja liczę na umocnienie dolara i jakieś drobne , ale dobre informacje przy podawaniu wyników .
    Ciężko przebić 52,50, a potem 53, 55, 60 etc, bo potrzebny jest impuls do wzrostu i ruch na walorze. Teraz jest okres wyczekiwania, średnio udanych harców szorta, które mozna wykorzystać pod akumulację. Kto ma wyjść ze spółki niech wychodzi.
    Kontynuując poprzedni wpis - 2021 rok, wyniki blisko o 30% niższe rok do roku niż 2024/2025, wycena momentami pod 130 pln, nawet uwzględniając ówczesny flow wzrostowy, spekułę i kurs USD, doliczmy do tego inflację w latach 2021 - 2025, tylko GUS-owską na poziomie zirka 35%, co przełożyłoby się na obecne 180 pln za walor. To jest blisko 75% spadek wyceny (67% od ATH w 2023r.). Każdy zapakowany w ten walor musi odpowiedzieć sobie sam, czy rzeczywiście uzasadniony. Kurtyna.
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Miciu [82.214.182.*]
    zakładając że kupiłeś po 70 to przy 5 złotych dywidendy masz stopę 7,1 %.. To już długoterminowe obligacje tyle nie płacą...nie jest źle, ale to perspektywa cierpliwego dywidendowego inwestora. Chyba, że liczyłeś na 30-50% wzrostu w ciągu kilku kwartałów i chciałes to skeszować, to wtedy masz problem
    Trafiłeś w sedno tarczy. Wielu zapakowanych w ten walor, w tym przyznaję i ja, zapewne miało inną strategię, krótkoterminową, zarobić kilkadziesiąt % i przeskoczyć na inną spółkę. Co boli, to całkowicie stracona hossa na gpw - podczas gdy inne spółki urosły w latach 2023 - 2025 po 50, 100 i więcej %, tu mamy wodospad. Oczywiście wcześniej w latach 2018 - 2023 ówczesny Livechat dał dobrze zarobić. Wszystko kwestia timingu i dostosowania strategii do realiów, w tym decyzji o pozostaniu na spółce lub cięcia strat.
    Ja wszedłem niedawno i zobaczę jak się rozwinie sprawa , napewno jak spadnie poniżej 50 zł to się pozbędę spółki z portfela .
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~Kkkk [5.173.172.*]
    Ja odwrotnie. Podwoje wtedy pozycje
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~mlad [89.66.10.*]
    Ja przebieram nogami , aby kupić ten walor poniżej 50 (tak około 48).
  • Re: Jestem zdruzgotany tutejszą sytuacja Autor: ~takmyślę [89.64.87.*]
    a ja sobie powoli kupuje na 51,5 i 51,6 co jakis czas wpadnie pare sztuk i czekam :-) az ktos nowy pozyczy shortowi akcje bo jak na razie cienko ma z nowymi ofertami i licze ze nie bedzie zwały na swiecie do kwietnia 2026 mimo ze giełdy idą juz po cienkim lodzie i short liczy zupełnie na cos innego :-) a koniec roku blisko i rozliczenia tez
[x]
TEXT 0,00% 50,70 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.