Frospunk cena około 30 USD,peak premiery około 30 k.Sprzedaż po weekendzie 250k.Dark Moon przy 10 USD musiałby mieć peak 90 k(co jest możliwe) i licząc w ten sposób peak po weekendzie około 750 k.Tutaj jeśli będzie dobra gra to niska cena zrobi całą robotę w peaku
Ta cena to okolice mojej stawki za godzinę w pracy.Nie mam konta na Steamie i wszystkie moje urządzenia są od Apple jednak założę konto i kupię te grę pomimo że na jabłku chyba w nią nie zagram.Dla ludzi zza Oceanu czy bogatej część Azji to kilka minut pracy.To samo dla Europy Zachodniej.Dla biedniejszych części świata ta cena też jest do przełknięcia.
Frostpunk był na fali This War of Minę i wypromowany... no i litości, zupełnie inna jakość studia.
Wierzę, że gra będzie fajna - ale nie jest niczym wyjątkowym, nie jest wypromowana, jujubee nie ma swoich fanów za dużo (coś na z RP ludzi jest, ale też nie dużo..)
To co powyżej napisałem to jest tylko analiza porównawcza cen i stosunku do nich pozostałych parametrów.Może to wyglądać w rzeczywistości inaczej i nie traktujcie tego jako czegoś oczywistego czy też pewnego.To jest tylko porównanie cen i jak mogła by teoretycznie wyglądać sprzedaż zachowując zasady proporcji.Bo są też inne czynniki wymagające uwzględnienia nie związane z liczbami