Nic nie będzie. Spekula tu robi co chce a ulica się może tylko przyglądać z tymi swoimi zablokowanymi akcjami. Zerknij na notowania z ostatniego tygodnia i sobie sam odpowiedz ile ulica ma do gadania
Dnia 2025-10-08 o godz. 17:05 ~Tyr napisał(a): > Nic nie będzie. Spekula tu robi co chce a ulica się może tylko przyglądać z tymi swoimi zablokowanymi akcjami. Zerknij na notowania z ostatniego tygodnia i sobie sam odpowiedz ile ulica ma do gadania
z punktu widzenia taktycznego masz rację natomiast strategicznie ponad 9000000 szt. akcji zablokowanych na sprzedaży robi robotę
Dnia 2025-10-08 o godz. 18:32 ~Tyr napisał(a): > Te 9mln szt nie ma najmniejszego znaczenia. Od dwóch lat ulica je brokuje i kompletnie nie daje to żadnego efektu. Także nie robi to żadnej roboty
strategicznie , zaznaczam strategicznie ma to fundamentalne znaczenie ponieważ akcje są zablokowane powyżej kursu a nie poniżej na stop. wynikiem tego ktoś kto chce kupić bardzo duże ilości nie ma tej możliwości .przecież na kupnie w arkuszu mamy ok 350000 sztuk taką ilością można by zwalić kurs do zera jednym ruchem i podmiotów które to mogą zrobić jest wiele . jednak tego nie zrobią bo nie ma tam tych 9mln sztuk które potrzebują . sytuacja jest patowa na chwilę obecną ale ci co pożyczyli akcje na krótko są na musiku bo w końcu kiedyś będą musieli pożyczone akcje oddać a sprzedający nic nie muszą .
Pożyjemy, zobaczymy. Faktycznie jeśli jakimś cudem kurs pójdzie na 30-34 zł może zrobić się ciekawie.nastapi to wyłącznie na skutek działania czynników zewnętrznych a nie poprzez jakieś blokowanie akcji. Jak dotychczas od dwóch lat akcje są poblokowane a rezultatów brak. 20-28 i spowrotem, czy tym razem to się zmieni kto wie
Dnia 2025-10-09 o godz. 11:26 ~Tyr napisał(a): > Pożyjemy, zobaczymy. Faktycznie jeśli jakimś cudem kurs pójdzie na 30-34 zł może zrobić się ciekawie. Nastąpi to wyłącznie na skutek działania czynników zewnętrznych a nie poprzez jakieś blokowanie akcji. Jak dotychczas od dwóch lat akcje są poblokowane a rezultatów brak. 20-28 i z powrotem, czy tym razem to się zmieni kto wie
Według mnie czynniki zewnętrzne to tylko podkładka pod wcześniejsze założenia a zmiana reakcji ulicy pokrzyżowała plany krótkiego. Pod zmianą reakcji ulicy mam na myśli przejście z obrony do ataku .na swoim przykładzie mogę stwierdzić że zamiast ustawiać stop loss by bronić się przed spadkami to ustawiłem sprzedaż z góry założonym zyskiem i do tych akcji puki się nie sprzedadzą nie wracam co mam do stracenia ? 10 zł na akcji a do zyskania 50 100 200 .... . cierpliwość oznacza zysk . gdybym zrobił to tylko ja nie miało by to wpływu na kurs ale że postąpiło tak +-2000 akcjonariuszy z 9 milionami akcji to już jest realna siła
Powodzenia! Tylko miej na uwadze że 2000 akcjonariuszy i 9000000 akcji przy kursie ok 34 zł to nierealne. Ta cała akcja pęknie przez to że ludzie wiszą latami na stratnej pozycji i będą chcieli wyjść z Jsw najnormalniej w świecie. Zakładam że tzw świadomy akcjonariat będzie na wyścigi oddawał jak kurs przebije 34 zł
Dnia 2025-10-09 o godz. 12:14 ~Tyr napisał(a): > Powodzenia! Tylko miej na uwadze że 2000 akcjonariuszy i 9000000 akcji przy kursie ok 34 zł to nierealne. Ta cała akcja pęknie przez to że ludzie wiszą latami na stratnej pozycji i będą chcieli wyjść z Jsw najnormalniej w świecie. Zakładam że tzw świadomy akcjonariat będzie na wyścigi oddawał jak kurs przebije 34 zł
no tak można sobie właśnie myśleć, że ZU nie ma znaczenia że zostanie pogoniona że zostanie rozjechana że jest pazerna i odda przy 34. No tak można sobie myśleć Jak będzie ? Zobaczymy :-)) ale cos mi się wydaje, że skoro ZU się nie liczy to po co robić taką kampanię medialną i blokować lub usuwać wpisy tych którzy się nie liczą ? Ile to musiało kosztować żeby "Puls biznesu" wypuszczał takie, a nie inne informacje w temacie JSW Ile musiało kosztować żeby "bankier" się zachował tak jak się zachował..? Przecież ludzie zarządzający tymi firmami wiedzą, że robiąc to co robią - stracą... Więc musieli dostać "nawiązkę" na pokrycie kosztów I po co to ? Tylko żeby uciszyć ludzi z ZU, którzy się nie liczą ???? I kto tu jest oderwany od rzeczywistości ? :-))))
Dnia 2025-10-09 o godz. 12:14 ~Tyr napisał(a): > Powodzenia! Tylko miej na uwadze że 2000 akcjonariuszy i 9000000 akcji przy kursie ok 34 zł to nierealne. Ta cała akcja pęknie przez to że ludzie wiszą latami na stratnej pozycji i będą chcieli wyjść z Jsw najnormalniej w świecie. Zakładam że tzw świadomy akcjonariat będzie na wyścigi oddawał jak kurs przebije 34 zł
myślę że po raz kolejny nie masz racji . przez ostatni rok te 2000 poszerzyło swoją wiedzę na temat informacji medialnych dotyczących giełdy ,spółek ..jak działa forum. ta wiedza będzie dla nich procentować w przyszłości oni nauczą kolejnych . zakładasz 34zl jako granicę zysku świadomego akcjonariatu ? myślę że znowu twoja pomyłka i nie o 34 zł toczy się gra i nie o 100+. ja zakładam że sprzedam akcje jsw w horyzoncie do 2,5 roku ,kontrakty 6 miesięcy pochodne okolice 9 miesięcy . z dużo większym zyskiem