Oni mają pieniądze przynajmniej na dwa projekty, robią trzy i może dodatek do W3.
Oni mają nowy biurowiec, duży garaż wszystko ma dodatkowo kilka stref rekreacyjnych.
Cały czas stare produkcję przynoszą całkiem spore zyski, poza tym mają rezerwę w razie czego na skup interwencyjny akcji do ułożenia .Jakby ktoś chciał zrobić jakiś numer to może polec ,bo jak włączą skup interwencyjny , to inwestorzy po skupie dołożą do pieca ,bo ta firma ma przed sobą bombe atomową !!!
Mało firm giełdowych ma takie perspektywy.
Moim zdaniem na razie to trochę będzie rosło , żeby Ciebie i takich jak ty nie sprowokować do robienia prawdopodobnie mało udanego kółka.
Ale jak coś będzie , np. dodatek do W3 i jak podadzą daty premier i rozpoczną kampanię reklamową to może być bomba w górę , a jak W4 będzie hitem to będzie dalszy ciąg bomby w górę ,no i najważniejsze
Cyberpunk 2 jest już grą bardzo oczekiwaną i jeżeli zrobią to dobrze tak ja to co już zapowiedzieli ,czyli drugie bardziej real miasto prawdopodobnie tak czytałem Chicago przyszłości ,to nie wiadomo gdzie ta bomba się zatrzyma , ta gra już jest modą i się sama rozwija ,a 2 może być całkowicie niespotykanym do tej pory hitem .
W optymistycznej wersji tak to wygląda ,
w pesymistycznej wersji nic strasznego się nie stanie , po prostu zatrzymają się gdzieś na 4 setkach .
Nawet słabe premiery wygenerują na tyle duże zyski , że będą mieli kasę na dalsze projekty i na skupy interwencyjne akcji.
Ja jestem bardziej optymistą ,ale nawet pesymista rozumie że ta firma może mieć duży sukces.
Ja sprzedałem Orlen po 84 i parę groszy dewidendę też zgarnołem i zrobiłem błąd bo jeszcze poszło do góry i może puknąć 100 lub więcej, kupiłem ze średnią 52 więc powinienem być zadowolony, no nie to właśnie bardzo boli że zrobiłem błąd.
Tak samo miałem z PKO i z Dembicą ,niby zarobiłem ,ale mogłem zarobić więcej.
Oczywiście każdy podejmuje decyzję sam , tylko niestety na giełdzie nigdy nie wiesz co będzie ,run ja uważasz.