Zarząd ECC (ECCGAMES) poinformował o otrzymaniu od PLW (PLAYWAY), największego akcjonariusza spółki, zawiadomienia dotyczącego rozpoczęcia procesu sprzedaży akcji spółki w ramach budowy księgi popytu. Przedmiotem sprzedaży jest do 5 440 000 akcji ECC Games, odpowiadających 24,69% udziału w kapitale zakładowym spółki. To wszystkie akcje kontrolowane przez PlayWay.
Oferta adresowana jest wyłącznie do wybranych inwestorów kwalifikowanych oraz maksymalnie 150 osób fizycznych lub prawnych niebędących inwestorami kwalifikowanymi.
Proces budowy księgi popytu prowadzony jest za pośrednictwem Domu Maklerskiego INC. Cena sprzedaży akcji oraz ostateczna liczba sprzedawanych walorów zostaną ogłoszone po zamknięciu księgi popytu.
Żeby się ktos nie zdziwił jak pakiet kupił jakis fundusz lub spółka gamingowa znana z wig
A niebo by było gdyby fundusz norweski
Po cenie 36 gr to cena niecałe 2 mln zł lub gdy 25 gr to cena 1 mln
To są krople przy wpływach od klientów dla towarzystw inwestycyjnych
tylko jak dotychcasz PLW wywalało te spólki? Bo ktoś to musi kupić a tutaj w ogóle nie widzę do tego sensu, chyba, że jakiś inwestor co wstawi swojego prezesa i dokończy Drift Island albo zrobi odwrotne przejęcie
wartość rynkowa tych akcji to 2mln, ale myślę, że nawet jakby miały pójść za 1mln to raczej nie kupi ich ktoś kto chcę tyle stracić
Imbecylami? Zobacz jakie było dyskont względem wyzny giełdowej przy ABB Simfabric, Movie, BCS a ostatnio Baked (tu dyskonto wyniosło 50% - a cena 1,35 zł w skutek czego kurs sprzed ABB wynoszący około 2,7-2,9 zł zjeachł obecnie w okolice 1,5 zł). Jeśli wierzysz, że tu będzie inaczej to zyjesz złudzeniami...
Dnia 2025-10-12 o godz. 21:47 ~obserwatorGPW napisał(a): > A może prezio kupił w ABB z połowę pakietu? > Za to co wywalił na rynku może odkupić kilka razy więcej. > I wtedy szach mat dla hejterów XD
Musze powiedzieć ze jak czytam te wszystkie wpisy POTĘŻNYCH inwestorów na wszystkich gamingowych spółkach to mam tylko jedną myśl w głowie - jesteście po to zeby was rżnąć na pieniądze :D do tego sie urodziliście Panowie :D
uau, ale odkryłeś, tak samo jak większość ludzi musi pracować dla kogoś, tak samo większość ludzi to dawcy kapitału, inaczej ten świat by już nie działał :) rozumiem, że Ty jesteś tutaj i zarobiłeś miliony?