Przykre XXX że ponownie nie wyczułeś zmiany trendu i pociąg trochę ci odjechał. Dalej prognozuj 4-5 zł jak poprzednio. Może uda ci się kogoś nastraszyć.
Teraz wchodzimy na Izostal ewentualnie na stalprofil i grzejemy do gory pozdrowionka dla zarobionych najpierw na Cognor potem na JSW i czekamy na odbicie nastepnych stalówek.
Ehh a nie mówiłem ze to musi sie tak zakończyć. Ciążące zobowiązania doprowadziły do emisji. A TNT zapraszam na poziom 4-5 zł. Ale możecie jeszcze odrobić w tym roku na IZOSTAL i stalprofil. Zapraszam nie pożałujecie. Jestem szybki jak błyskawica i zawsze zarabiam.
To sobie sprawdz godziny wpisów i będziesz wiedział kiedy kupilem i sprzedałem. Jsw kupiłem przed rajdem na 28 przed tą pompką dużą. Teraz siedzę na Izostalu do końca roku za te kasę. To tyle jeśli chodzi o obracany kapital wiekszosc jest nieruszana w spółkach dywidendowych lub z mocnym trendem nieprzerwanie wzrostowym głównie USA. Druga sprawa mało kto pisze co dokładnie robi jakie ruchy. Ja pisze a pozniej ktos sobie może zweryfikować godzinowo i dzień.
Spokojnie jeszcze nic straconego. Kase mozna odrobic na Izostalu. Piekny trend wzrostowy i niezle perspektywy. Gaz System ma dla Izostalu roboty na 10lat. C/wk 0.4
Czy jest tanio? Być może na tle innych spółek z GPW, tak. Inaczej to wygląda jak popatrzymy na spółki z sektora stalowego wskaźnik c/wk):
Cognor (c/wk) = 1.038 Producent
Stalprofil (c/wk) = 0.281 Dystrybutor
Bowim (c/wk) = 0.328 Dystrybutor
Na dzień 13.01.3026 r.
W jedną sesje pojechali o 25 % w dół i zero odbicia. Mielą i mielą. Obroty dzisiaj spadły, może drgnie w końcu. Odreagowanie się należy. Mnóstwo osób trzyma akcje kupywane po 7 zł i wyżej.
Izostal słaby czas ma juz za soba. A nawet jak mial to nie odnotowal kwartału na minusie. Przejecie Proma oraz niskie stopy procentowe zwieksza marże spółki. Dodatkowo spolka pod koniec 2025 uzyskala kod NATO (9CN2H). Jest to unikalny, 5-znakowy identyfikator przyznawany firmom i instytucjom chcącym współpracować z wojskiem i agencjami NATO, potwierdzający ich kwalifikacje i umożliwiający ich udział w przetargach oraz identyfikację w systemach logistycznych sojuszu. Kod nadawany jest przez Wojskowe Centrum Normalizacji, Jakości i Kodyfikacji w Polsce.
@XXX, Izostal spoko spółeczka! Mam trochę akcji.
Stalprofil i Bowim też lada moment ruszą.
Na ten moment na Stalprofilu i Bowim mamy akumulację na niskich wolumenach. Wystarczy tylko poprawić płynność. Lada moment to się zmieni.
Izostal, Stalprofil, Bowim do obserwacji!
No to trzymaj ten Stalprofil da ci ladnie zarobić maja 60% Izostalu. No jak ktos chce wiecej zebrac to ladnie podniesie kurs a pozniej juz zlecą się wszyscy i plynnosc sie poprawi. Perspektywy ogromne przed tymi spolkami. Co do Cognor to obserwuje ale nie jest to najlepszy czas dla spolki i jeszcze dluga walka przed nimi.
Szach I Mat..Co sądzicie bez regulacji -dotacji cen prądu dla polskiego przemysłu cieżkiego mamy szansę na powodzenie kursu na Cognorze..?Czy stać go jeszcze kolejną fale niepowodzeń związanych z tańszą konkurencją...? Co z rentownością zakładu który musi na już wykazywać zyski że sprzedaży na już.. Czy mozna tu wogole na obecną chwilę o takim czymś mówić? Co myślicie?
Dnia 2026-02-12 o godz. 14:51 ~Entuzjasta napisał(a): > Tak! Rząd powinien odpowiadać za wszystkich! Dotacje dla każdego!
Ale dotacje rządowe do fotowoltaiki, wiatraków i samochodów elektrycznych napewno popierasz i uważasz za słuszne. A tymczasem Niemcy, Anglicy czy Francuzi dotują swój przemysł.