• Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.164.*]
    A teraz rosnące ceny energii bessa na szerokim i ciążące zobowiązania finansowe. Trzymajta sie ramy
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~TNT [37.47.142.*]
    Przykre XXX że ponownie nie wyczułeś zmiany trendu i pociąg trochę ci odjechał. Dalej prognozuj 4-5 zł jak poprzednio. Może uda ci się kogoś nastraszyć.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.164.*]
    Ja juz oddałem po 7.90 pozdrawiam cieplutko
    Przeszedłem na JSW nara
    Na JSW juz pięknie zarobiony a na Kognorku powolny zjazd do bazy
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [37.248.160.*]
    Teraz wchodzimy na Izostal ewentualnie na stalprofil i grzejemy do gory pozdrowionka dla zarobionych najpierw na Cognor potem na JSW i czekamy na odbicie nastepnych stalówek.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Pajacu [5.173.60.*]
    Trzymaj się ty. A my będziemy zarabiać na tym papierze
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.160.*]
    Ehh a nie mówiłem ze to musi sie tak zakończyć. Ciążące zobowiązania doprowadziły do emisji. A TNT zapraszam na poziom 4-5 zł. Ale możecie jeszcze odrobić w tym roku na IZOSTAL i stalprofil. Zapraszam nie pożałujecie. Jestem szybki jak błyskawica i zawsze zarabiam.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [37.248.164.*]
    TNT DO TABLICY JAK TAM INWESTYCJA A MOWILEM GONIĆ COGNOR NA PODBITCE I WCHODZIMY W IZOSTAL
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Realista [188.47.106.*]
    Taa, a jak tam JSW? Też oczywiście obkupiłeś dołek i sprzedałeś na górce?
    To sobie sprawdz godziny wpisów i będziesz wiedział kiedy kupilem i sprzedałem. Jsw kupiłem przed rajdem na 28 przed tą pompką dużą. Teraz siedzę na Izostalu do końca roku za te kasę. To tyle jeśli chodzi o obracany kapital wiekszosc jest nieruszana w spółkach dywidendowych lub z mocnym trendem nieprzerwanie wzrostowym głównie USA. Druga sprawa mało kto pisze co dokładnie robi jakie ruchy. Ja pisze a pozniej ktos sobie może zweryfikować godzinowo i dzień.
    Piękne Espi poszło. Majty do wymiany...
    TNT mamy 5 ziko. Odezwij sie co z toba?
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Gekon [37.225.92.*]
    Czad jak trafiona prognoza ,wspołczuje ubranym ,sam dopiero sprzedałem na zero po 6,35zł ,a dzis po 5,24zł kupione.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.163.*]
    Spokojnie jeszcze nic straconego. Kase mozna odrobic na Izostalu. Piekny trend wzrostowy i niezle perspektywy. Gaz System ma dla Izostalu roboty na 10lat. C/wk 0.4
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.166.*]
    Izostal przed mega wybiciem :)
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.166.*]
    Szarpią już. Ostatnia szansa na tanie zakupy
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~ktoś [89.64.0.*]
    Dnia 2026-01-12 o godz. 11:09 ~XXX napisał(a):
    > Szarpią już. Ostatnia szansa na tanie zakupy

Na pewno ostatnia?
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~OBSER [5.184.110.*]
    Czy jest tanio? Być może na tle innych spółek z GPW, tak. Inaczej to wygląda jak popatrzymy na spółki z sektora stalowego wskaźnik c/wk):
    Cognor (c/wk) = 1.038 Producent
    Stalprofil (c/wk) = 0.281 Dystrybutor
    Bowim (c/wk) = 0.328 Dystrybutor
    Na dzień 13.01.3026 r.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Mirks [46.134.76.*]
    W jedną sesje pojechali o 25 % w dół i zero odbicia. Mielą i mielą. Obroty dzisiaj spadły, może drgnie w końcu. Odreagowanie się należy. Mnóstwo osób trzyma akcje kupywane po 7 zł i wyżej.
    Izostal słaby czas ma juz za soba. A nawet jak mial to nie odnotowal kwartału na minusie. Przejecie Proma oraz niskie stopy procentowe zwieksza marże spółki. Dodatkowo spolka pod koniec 2025 uzyskala kod NATO (9CN2H). Jest to unikalny, 5-znakowy identyfikator przyznawany firmom i instytucjom chcącym współpracować z wojskiem i agencjami NATO, potwierdzający ich kwalifikacje i umożliwiający ich udział w przetargach oraz identyfikację w systemach logistycznych sojuszu. Kod nadawany jest przez Wojskowe Centrum Normalizacji, Jakości i Kodyfikacji w Polsce.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~OBSER [5.184.110.*]
    @XXX, Izostal spoko spółeczka! Mam trochę akcji.
    Stalprofil i Bowim też lada moment ruszą.

Na ten moment na Stalprofilu i Bowim mamy akumulację na niskich wolumenach. Wystarczy tylko poprawić płynność. Lada moment to się zmieni.
    Izostal, Stalprofil, Bowim do obserwacji!
    No to trzymaj ten Stalprofil da ci ladnie zarobić maja 60% Izostalu. No jak ktos chce wiecej zebrac to ladnie podniesie kurs a pozniej juz zlecą się wszyscy i plynnosc sie poprawi. Perspektywy ogromne przed tymi spolkami. Co do Cognor to obserwuje ale nie jest to najlepszy czas dla spolki i jeszcze dluga walka przed nimi.
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~XXX [84.39.165.*]
    Izostal wybije z tego klina i marsz na 5 zł. To ponad 50% od obecnego kursu :)
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Tomek [46.112.64.*]
    Trzeba porównać capex jaki mieli i wielkie innych zmiennych a nie samo c/wk ,udziały w rynku. Itd itd itd
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~chars [78.133.171.*]
    Szach I Mat..Co sądzicie bez regulacji -dotacji cen prądu dla polskiego przemysłu cieżkiego mamy szansę na powodzenie kursu na Cognorze..?Czy stać go jeszcze kolejną fale niepowodzeń związanych z tańszą konkurencją...? Co z rentownością zakładu który musi na już wykazywać zyski że sprzedaży na już.. Czy mozna tu wogole na obecną chwilę o takim czymś mówić? Co myślicie?
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~Entuzjasta [45.87.32.*]
    Tak! Rząd powinien odpowiadać za wszystkich! Dotacje dla każdego!
  • Re: Niezła ubranka Autor: ~TNT [83.30.41.*]
    Dnia 2026-02-12 o godz. 14:51 ~Entuzjasta napisał(a):
    > Tak! Rząd powinien odpowiadać za wszystkich! Dotacje dla każdego!

Ale dotacje rządowe do fotowoltaiki, wiatraków i samochodów elektrycznych napewno popierasz i uważasz za słuszne.
    A tymczasem Niemcy, Anglicy czy Francuzi dotują swój przemysł.
[x]
COGNOR 0,30% 4,75 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.