• Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: ~Nieważne [45.93.229.*]
    Nie wiem jakie Yahoo Finance ma zasięgi i opiniotwórczość ale wzmianki o inwestowaniu w Grenewię pojawiają się nawet za wielką wodą.

https://finance.yahoo.com/news/undiscovered-gems-europe-featuring-3-053303777.html

• Re: Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: ~Nieważne [45.93.229.*]
    Fajnie by było, gdyby napłynęło trochę kapitału z zewnątrz i wywrócili a przynajmniej potrząsneli stolikiem ....
  • Re: Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: milinwestor [46.112.204.*]
    Piekna sprawa, wieści idą w świat. Patrzę optymistycznie

Jedno mnie zastanawia, czemu pod grenevią ich wykres “forecast” spada
  • Re: Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: ~Nieważne [45.93.229.*]
    Dnia 2025-10-08 o godz. 11:55 milinwestor napisał(a):
    > Piekna sprawa, wieści idą w świat. Patrzę optymistycznie
    > >
    > > Jedno mnie zastanawia, czemu pod grenevią ich wykres “forecast” spada

Fakt nie zauważyłem, nigdzie nie ma wytłumaczenia w danych dlaczego miało by tak być (również w podlinkowanych szczegółowych raportach). Dziwnie też to wygląda bo w zależności od spółki rożnie są narysowane wykresy. Część się konczy na chwili obecnej a część zawiera przyszłe lata.

• Re: Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: milinwestor [46.112.204.*]
    Nie wspomnieli też chyba słówka o zbrojeniówce czy zapowiedziach rządowych co do finansowania OZE i priorytetowego traktowania polskich kontraktów.
    Oczywiście wszystko to jest nadal w strefie gdybań, ale nawet bez tego dali 6/6 gwiazdek ciekawe. Więc nie przykładam też zbytnio uwagi do tego forecastu
    Dnia 2025-10-08 o godz. 12:44 milinwestor napisał(a):
    > Nie wspomnieli też chyba słówka o zbrojeniówce czy zapowiedziach rządowych co do finansowania OZE i priorytetowego traktowania polskich kontraktów.
    > > Oczywiście wszystko to jest nadal w strefie gdybań, ale nawet bez tego dali 6/6 gwiazdek ciekawe. Więc nie przykładam też zbytnio uwagi do tego forecastu

Oczywiście wartość merytoryczna słaba, jak się popatrzy to bazuje na dość starych danych, ale chodzi mi o sam fakt że spółka zaczyna być zauważana i im głośniej tym lepiej.
    Niech John’owie Smith’owie przeczytają ten artykuł i ściągną kapitał zagraniczny. Jestem za
  • Re: Yahoo Finance - Grenevia - nieodkryty klejnot do inwestowania Autor: ~Prądozaur [84.39.163.*]
    Czas płynie a niekiedy wiele lat trzeba zanim oczywiste stanie się powszechną wiedzą, dlatego możliwe jest to utrzymywanie kursu na absurdalnie niskim poziomie... Grunt, że jest stabilna baza nieprzekraczalna już dla słupków i każdy wie, że czekanie jest kluczem do doczekania na prawdziwe wezwanie za cenę odzwierciedlającą wartość wszystkich biznesów obecnych i przyszłych całej GRENEVIA (moim zdaniem już dziś co najmniej 7 PLN) lub normalizacji kursu i coroczne dywidendy z produkującej coraz więcej zysku netto GRENEVIA... Pozdrawiam spokojnych, cierpliwych i nie dających się wymęczać bazarowym cwaniaczkom, bo jeszcze pół roku wstecz kurs był zaniżony do 1,80 PLN, więc to nie jest prawda, że z kursem mogą robić co chcą skoro muszą być dziś już prawie 100% wyżej i absolutnie nie ma osoby, która wie, który poziom będzie normalny za kolejne pół roku i później, dlatego trzeba mieć akcje GRENEVIA żeby mieć ewentualne przysze zyski z wzrostu ich ceny :)
[x]
GRENEVIA -2,39% 3,06 2025-10-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.