Czyli jak na dłoni widac że MBM concept przy niskiej płynności się wyprzedaje oraz Maciąg za ostatni rok.
Oczywiście komunikaty o pozbywaniu się akcji są ......
Zarząd Forever Entertainment S.A. z siedzibą w Gdyni ("Spółka") informuje, że Spółka otrzymała od Pana Marka Bednarskiego zawiadomienie o zmniejszeniu stanu posiadania akcji Spółki poniżej 20% w wyniku transakcji dokonanej poza alternatywnym systemem obrotu.
Proszę, znalazłeś w końcu dane o tym wielkim sypaniu przez fundusz. 170 tys. akcji o których pisałem, przez rok ! Ten automat sprzedający nie zna umiaru ;] Zakładając, że sprzedawał w styczniu tego roku, to miminum 4 sesje giełdowe musiało mu to zabrać... Grzegorz Maciąg w tym samym okresie 12 miesięcy wywalił też potężny pakiet, aż 76 tys. akcji. W styczniu były zaledwie 2 sesje, gdzie mógł to wszystko upchać w 24h. Swietna robota.
Nie tak do końca.
To są dane z Listy akcjonariuszy posiadających co najmniej 5% liczby głosów na Zwyczajnym Walnym Zgromadzeniu a tam nie muszą wykazywać wszystkich udziałów !
Teraz to próbuje uporządkować, bo nie zgadza się to z innymi danymi na innych portalach gdzie:
Marek Bednarski: – posiada 24,67% udziałów, co odpowiada 6 709 665 akcjom.
Grzegorz Maciąg: – posiada 9,66% udziałów, co odpowiada 2 627 000 akcjom.
Zbigniew Dębicki: – posiada 8,03% udziałów, co odpowiada 2 184 768 akcjom.
Ale myślę że są to nieaktualne, bo nie mogę znaleźć epsi. że np Marek Bednarski dokupił akcji a jest że sprzedał .
Ale mimo to MBM concept wyprzedaje się ciągle, powoli ale sypie.
To że mało sprzedał akcji przez rok nie oznacza, że na to nie ma co patrzeć, tylko że nie ma kupca. Sprzedać 170 tys akcji i zjechać z kursem kilkadziesiąt procent ? Jeżeli przez 4 czy 5 lat MBM sprzedał 2 % akcji to żeby sprzedać pozostałe 3 % to zajmie mu co najmniej następne 5 lat przy tych obrotach, chyba, że szybciej spuści się kurs niżej to prędzej się wyprzeda pod warunkiem, że się nie wstrzyma, bo cena go nie będzie satysfakcjonowała.
Pytanie jest też innej natury, jeżeli spółka się rozwija to czemu się wyprzedają ?
Tak więc dzisiaj nowe minima, brutalna ale prawda