• LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania pytań Autor: relacjerynku_pl [83.8.83.*]
    Pod koniec października zaplanowaliśmy wywiad w studiu z przedstawicielami Grupy Kapitałowej LOGINTRADE - Tomaszem Wudarzewskim i Michałem Szlachcicem - pełniącymi funkcje zarządcze w kluczowych spółkach zależnych i doradcze wobec Zarządu LOGINTRADE S.A.

Podczas nagrania poprosimy o przybliżenie profilu biznesowego i struktury Grupy Kapitałowej LOGINTRADE, porozmawiamy szerzej o obszarze produktowym i wykorzystaniu szans związanych z rewolucją AI, ale również nakreślimy konkretne cele operacyjne, strategiczne i rozwojowe.

Zapraszamy do zadawania pytań inwestorskich, na które postaramy się uzyskać odpowiedzi podczas inwestorskiego Q&A - pytania można zostawić bezpośrednio pod tym wpisem lub przesłać e-mailowo najpóźniej do 19 października.

O LOGINTRADE S.A.:
    LOGINTRADE S.A. jest nowoczesną spółką technologiczną, działającą na rynku sourcingu i e-procurement, której flagowy produkt - platforma zakupowa LOGINTRADE - skutecznie optymalizuje procesy biznesowe w przedsiębiorstwach oraz administracji publicznej w obszarze zakupów i przetargów korporacyjnych.

W ramach Grupy Kapitałowej LOGINTRADE dostarczane są produkty w modelu SaaS, które są stale rozwijane w kierunku wykorzystania AI, a u podstaw ich projektowania leży innowacyjność, unikatowość, zaawansowane i nowoczesne technologie IT/AI/AI Agents oraz know-how zakupowe. Ze względu na uniwersalność produktową celem Grupy LOGINTRADE jest skalowalność biznesu, dywersyfikacja produktowa w ramach poszczególnych segmentów rynku, jak również ekspansja geograficzna na rynki zagraniczne.

LOGINTRADE S.A. jest spółka publiczną, której akcje notowane są na rynku alternatywnym NewConnect, prowadzonym przez warszawską Giełdę Papierów Wartościowych.
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~dyr_Krzakoski [78.9.179.*]
    to może ja zacznę,
    poniżej wrzucam raport o wynikach operacyjnych spółki Text, też z Wrocławia, po ich 2 kwartale (mają przesunięty rok obrachunkowy), i to już 2 dni po zakończeniu ostatniego kwartału.

Pytanie:
    Co stoi na przeszkodzie, żeby raportować kwartalnie o klientach i osiąganych przychodach z linii Zingflow? Na tym etapie podejrzewam, że byłyby do wykazania niezłe przyrosty, ze względu na niską bazę. Poddaję propozycję pod rozważenie przez Zarząd.

"Zarząd Text S.A. ("Spółka") podaje do publicznej wiadomości kluczowe wskaźniki operacyjne zanotowane przez Grupę Kapitałową Text ("Grupa") w II kwartale 2025/26 roku finansowego (lipiec - wrzesień 2025). W II kwartale roku finansowego szacunkowa wartość miesięcznych powtarzalnych przychodów subskrypcyjnych (MRR - Monthly Recurring Revenue) Grupy z abonamentów wszystkich produktów, na koniec września 2025 r. wyniosła 7,06 mln USD oznacza to wzrost o 0,3% w stosunku do stanu sprzed roku i spadek o 1,5% w stosunku do stanu na 30 czerwca 2025 r. Podana wartość MRR uwzględnia stałe opłaty abonamentowe, natomiast nie obejmuje opłat opartych na modelu pay per usage, np. za dodatkowe interakcje ChatBot, API as a Service czy inne. W przyszłości MRR obejmować tego typu płatności o ile zostaną one przedpłacone (pre-paid). Wartość ARR (Annual Recurring Revenue) wyniosła 84,77 mln USD. Szacowana wartość otrzymanych płatności wyniosła 22,24 mln USD, co oznacza odpowiednio spadek o 2,6% w skali roku i wzrost o 1,9% w stosunku do poprzednich trzech miesięcy. Spółka zaznacza, że jej oferta jest skierowana do klientów biznesowych za pośrednictwem serwisów internetowych, w tym text.com, livechat.com, chatbot.com, helpdesk.com, knowledgebase.com, openwidget.com. Zarząd Spółki podkreśla, że przedstawione dane mają charakter szacunkowy i wstępny."
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~Rts [46.112.112.*]
    Miałem już nie pisać ale ...

Ktoś mądry zadał pytanie zarządowi ( i nie byłem to ja ) poprzez email i jest odpowiedź na stronie:

3. W komentarzu jest informacja o spodziewanym Break Even w ciągu maksymalnie 18 miesięcy. Ilu klientów Zingflow musi pozyskać, aby to osiągnąć?

25-30 klientów

Co najlepsze to właśnie ten BEP jest dla mnie najistotniejszą informacja z całego sprawozdania za pierwsze półrocze o którym kiedyś pisałem że nikt go nie poruszał.

Teraz pytanie do mądrych głów ile kwartałów mieści się w 18 miesiącach i czy sens jest raportować szacunkowo 4-5 nowych spółek na kwartał obsługiwanych przez zingflow. Dla mnie na ten moment szkoda się nawet ośmieszać z takim raportem. Gdy będzie przyrost szybszy i tak to pewnie zobaczymy w zachowaniu kursu.
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~Mustonen [188.33.28.*]
    Jest sens raportować.
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~major_zuber [89.79.198.*]
    Szanowni państwo, mam 3 pytania związane z wynikami finansowymi:
    1) począwszy od 4 kwartału 2024 i w dwóch zamkniętych kwartałach tego roku widzimy mocne tąpnięcie w odnotowywanym zysku operacyjnym (EBIT) r/r, są to wartości -18% r/r za 4kwartał 2024, -57% r/r za 1 kwartał 2025 i -63% r/r za 2 kwartał 2025. Czym jest to spowodowane?
    2)Wzrost przychodów kwartalnych r/r obecnie spadł do niskich wartości jednocyfrowych, +4% w 4kw 24 i w 1kw 25, a w 2kw 25 było to już tylko +3%. Czy nie ma możliwości podwyższania cen usług klientom? Tak żeby przyrost przychodów wynosił co najmniej 10% r/r? Jesteście spółką małą, wciąż jednak wzrostową i przychody powinny wykazywać większą dynamikę, +10% r/r to minimum chcąc mówić o rozwoju.
    3)Kontynuując pytanie o przychody, czy akwizycja klientów osiągnęła już sufit? Kiedy możemy oczekiwać przychodów z narzędzi AI/Zingflow?
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~Rts [46.112.112.*]
    To ja zapytam o core biznes zingflow. Jesteśmy na początku rewolucji aiowej a już słyszy się o pierwszych ofiarach firm które opierały na niej swoje biznesy. Chodzi min o sytuację że rozwój ai pozwolił wprowadzić ofertę firm ai poszczególnym firmom wraz z jej rozwojem pomijając firmy które wcześniej proponowały dla nich rozwiązania aijowe gdyż dostępność tych rozwiązań z dnia na dzień staje coraz bardziej powszechna i tańsza. Nie ukrywajmy, że platformy poprzez które można stworzyć własnych agentów powstają jak grzyby po deszczu.
    Czy oferta którą ma zingflow jest na tyle rozbudowana i technologicznie zaawansowana, że firmy dla których jest kierowana w przyszłości nie będą chciały tworzyć takich projektów opartych na agentach ze względów finansowych same?
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~Rts [46.112.78.*]
    Moze sprecyzuje pytanie :)
    Czy na przestrzeni kilkunastu miesięcy funkcjonowania zingflow rozwój ai zwiększyło się ryzyko mniejszego zainteresowania projektem zingflow z uwagi na powstawanie coraz tańszych i intuicyjnych narzędzi automatyzujących procesy w organizacjach. To jest, np czy duże organizacje nie będą wolały automatyzować procesów wewnętrznie przy wykorzystaniu istniejących zespołów informatyków którzy będą korzystać z platform dostarczających agentów ai które są tańsze i mogą automatyzować procesy w większości działów firm a nie tylko konkretnych np zakupowych? Konkretnie. Czy takie rozwiązania jak np make.com których osobiście używam mogą stanowić według zarządu istotne zagrożenie?
  • Re: LOGINTRADE zaprasza na inwestorskie Q&A - zapraszamy do zadawania py Autor: ~Rts [46.112.94.*]
    Jeszcze rozwinę pytanie , bo nie wiem czy do końca je dobrze zadałem i zostałem zrozumiany :). Panowie, budujecie ekosystem wokół segmentu zakupów co jest zrozumiałe dla mnie i super. Ja odbieram zingflow jaką platformę która dostarcza gotowych agentów lub pewnie jest możliwość w jakimś stopniu ich personalizowania pod siebie.

Zastanawiam się czy game changerem nie będą tutaj miejsca gdzie będzie można w prosty sposób, czasami bez użycia kodu stworzyć swoich agentów a nie korzystać z platform które je dostarczają i są tym samym tańsze o 50%-90%. Proszę aby zarząd się do tego pytania odniósł czy takie rozwiązania mogą znacząco wpłynąć na rozwój zingflow.
  • Re: pytania Autor: ~Jan [91.102.183.*]
    Zingflow to start-up. Zadajmy pytania jak do start-upu. 1. Czy jest trakcja (nie pytam tylko o przychody) 2. Czy spółka sprzedaje lub testuje u klientów powtarzalny produkt 3. Czy spółka znalazła problem i jego rozwiązanie 4. Czy od początku prac spółka musiała zrobić pivot. 5. Czy działania ze strony dużych graczy AI jak OpenIA, Google, Microsoft, ale też n8n, Zapier, Make stanowią istotne zagrożenie dla powodzenia biznesu. Jaką macie strategię konkurowania z tymi firmami ?
  • zapraszamy do zadawania pytań Autor: ~Zyziek [89.71.194.*]
    akcjonariusze zadali pytania. Czyżby za trudne? Czy odpowiedzi będą tajemnicą?

mamy 28. października i ZERO informacji o terminie webinaru. PORAŻKA
  • Re: zapraszamy do zadawania pytań Autor: ~Hihi [193.28.84.*]
    Jakim webinarze ? Gdzie było info w webinarze ? Jakieś bzdury piszesz. Planowali wywiad więc pewnie po zrobieniu opublikują.
[x]
LGTRADE -4,44% 2,58 2025-11-07 11:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.